fbpx

Politično korektni francoski mediji molčijo glede terorističnega napada na policijo, za vsem skupaj pa stoji skrajna levica

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Večina osrednjih francoskih medijev trmasto molči glede terorističnega napada, ki ga je nedavno na dva policaja izvedel islamist severnoafriškega rodu. Oba policaja sta pri tem utrpela hude poškodbe. Napad se je sicer zgodil v bližini Pariza, terorist pa se je zanj navdušil potem, ko si je pogledal film o Palestini. Napad je izvedel z osebnim avtomobilom. Francoska policija je razburjena zaradi molčanja večine francoskih javnih občil o dogodku, ob tem pa obtožuje skrajno levico, ki naj bi bila za molk odgovorna, in naj bi podpirala sovraštvo do policije. 

V kraju Colombes blizu Pariza sta dva policaja utrpela hude telesne poškodbe. Šlo je za nedavni teroristični napad, ki ga je je 29-letnik, po rodu Severnoafričan, izvedel s svojim osebnim avtomobilom znamke BMW. Za dejanje se je navdušil potem, ko si je pogledal film o Palestini. Najbolj škandalozno pa je to, da večina osrednjih francoskih medijev o dogodku molči, zaradi česar so tamkajšnji policisti močno vznemirjeni. Menijo namreč, da za osrednjimi mediji stojijo skrajni levičarji, ki podpirajo sovraštvo do policije, poroča Polonia Christiana.

Sicer gre za francoskega državljana. Policija ga je uspela pridržati nedaleč stran od kraja terorističnega dejanja. Ob pregledu njegovega avtomobila so preiskovalci odkrili nož s pismom, ki je pojasnjevalo vzrok za njegov napad. Med zaslišanjem je Afričan priznal, da je deloval v imenu t.i. Islamske države. Protiteroristične enote so preiskale tudi njegovo stanovanje, ob čemer pa še ni znano, ali je napadalec deloval sam, ali pa ob pomoči večje teroristične organizacije.

Francoski levičarski slogan: “Vsakdo sovraži policijo!” (Foto: epa)

Mnogi salafisti, torej islamski skrajneži, so prepričani, da je COVID-19 Božja kazen
Ob tem pa je še posebej škandalozno to, da francosko tožilstvo primera ne obravnava kot teroristični napad, marveč kot prometno nesrečo. Vendar pa je povsem jasno, da je šlo za naklepno dejanje in ne malomarnost. Poznavalci ob tem menijo, da karantena, ki trenutno velja v Franciji, ne zmanjšuje možnosti za tovrstne napade. Salafisti, torej islamski skrajneži, sicer vidijo pandemijo covid-19 kot Božjo kazen in poziv k pogostejšemu opravljanju muslimanskega liturgičnega obredja. Takšno razmišljanje pa se zdi nevarno, saj lahko izzove nove podobne incidente v prihodnosti.

Podobne situacije se v Franciji ponavljajo že leta in leta. Francoski dnevnik Le Monde in novičarska televizija BFM-TV sta po napadu leta 2016 na severu Francije, zadnjem v nizu terorističnih dejanj v tej državi, sprejela odločitev, da ne bosta več objavljala fotografij oziroma posnetkov terorističnih napadalcev. Njima naj bi sledili še preostali francoski mediji.

Domen Mezeg