fbpx

Politično motiviran zločin: V Nemčiji zažgali avto politika AfD!

Foto: printscreen, slika je simbolična

V petek ob 1:50 je bilo v Krefeldu zažgano vozilo politika nemške stranke AfD. Ko so na kraj prišli gasilci, je bilo vozilo že popolnoma v plamenih in deloma staljeno, preiskovalci pa dogodek preiskujejo kot politično motiviran zločin. Sicer ni prvič, da so se nad predstavnika AfD spravili z ognjem!

V zgodnjih petkovih urah je bila nemška policija obveščena, da na ulici Germania v Krefeldu gori osebno vozilo. Ko so na kraj prispeli gasilci, je bilo vozilo že v celoti v plamenih, sprednji del pa se je popolnoma stalil. Kot poroča Voice of Europe, so plameni poškodovali tudi sosednje vozilo, očividci pa so pred dogodkom opazili sumljivo osebo s puloverjem s kapuco. Ta je pobegnil s prizorišča, ko je bil opažen.

Policija dogodek preiskuje kot politično motiviran zločin
Kot izhaja iz poročil, je državna varnostna policija že pričela preiskavo na podlagi morebitnega politično motiviranega zločina, vozilo je bilo namreč v lasti politika Alternative za Nemčijo. Strokovnjaki so pred tem že prišli do zaključka, da je bilo vozilo zažgano namerno.

Frauke Petry (foto: epa).

V podobnih napadih so se že v preteklosti spravili nad politike AfD
To sicer ni prvič, da so se politični nasprotniki na tak način spravili nad politike AfD, že leta 2016 je bilo v podobnem dogodku zažgano vozilo Frauke Petry, prejšnje vodje Afd. Pred dnevi je bilo prav tako poročano, da sta politiki AfD Sebastian Koch in njegova partnerka spala v leseni hiški na poletnem festivalu, ki je bila s strani neznancev zažgana.

Rok Krajnc