fbpx

Politik si je vzel življenje zaradi spolnih obtožb več žensk

Carl Sargeant (Foto: youtube)

Politik iz delovne stranke si je vzel življenje nekaj dni po tem, ko so ga odpustili iz stranke zaradi šokantnih spolnih obtožb več žensk.

Politika Velike Britanije iz delovne stranke, Carla Sargeanta, so našli mrtvega, le nekaj dni po tem, ko ga je politična stranka odpustila zaradi šokantnih trditev o spolnih zlorabah, kakor je to zatrdilo več žensk. Politik je trdil, da bo svoje ime opral in se z veseljem vrnil nazaj v vlado, več pa ni komentiral.

Okoliščine smrti niso sumljive
Sargeant je prekinil z delom in dejal, da želi neodvisno preiskavo: “Dovolite mi, da operem svoje ime.” Po podatkih delovne stranke so tri ženske podale obtožbe o spolnih zlorabah, vendar pa stranka ni odkrila nobenih podrobnosti. Politik je bil v stranki že 14 let, po njegovem samomoru pa policija njegovo smrt ne obravnava kot sumljivo.

Družina politika je dejala, da je bil Carl zelo ljubljen mož, oče in prijatelj. “Ni bil le del naše družine, bil je lepilo, ki nas je povezovalo. Bil je srce naše družine, tako zelo smo ga imeli radi.”

Če ne bi bilo velikega pritisk javnosti, bi bil živ
Njegova smrt predstavlja temen preobrat za nadlegovalni škandal, ki je pretresel britansko politiko in je privedel do pozivov k anonimnosti tistih, ki so obtoženi spolnih zlorab ali spolnih zločinov. Britanski politik Nigel Evans je zagovarjal obtoženca in trdil, da bi spolni primeri morali ostati anonimni. Evans meni, da če njegovo ime ne bi bilo objavljeno v javnosti in na njega ne bi izvajali ogromnega pritiska, bi bil verjetno še vedno živ. Ali so obtožbe resnične ali ne pa še vedno ni znano.

D. Š.