fbpx

Poljaki razkrili, kako je beloruski režim muslimanske migrante peljal na turistični ogled v Minsk, nato pa na mejo!

Ilegalni migranti se pred poskusom preboja poljske meje igrajo turiste v Minsku (foto: Poljska mejna straža)

Poljska mejna straža je na Twitterju objavila serijo fotografij ilegalnih migrantov, ki so na svoji poti proti Zahodu nekaj dni preživeli v Minsku in si ogledali lokalne znamenitosti. Šele nato so jih odpeljali do poljsko-beloruske meje, od koder so skušali vdreti na Poljsko.

“Fotografije na telefonih ilegalnih migrantov so razkrile, da pridejo v Belorusijo kot turisti, si več dni ogledujejo prestolnico, nato pa so prepeljani do poljske meje, kjer skušajo nelegalno vdreti v Evropo,” so sporočili s poljske mejne straže.

Po poročanju medija Remix News je na objavljenih fotografijah videti migrante, ki se slikajo v Minsku in na avtobusih. Ravno tako so se fotografirali ob prihodu v tabor nedaleč od poljsko-beloruske meje kjer so sedeli okoli tabornega ognja. V glavnem, ilegalni migranti se na svojem romanju na Zahod, zelo radi fotografirajo s pametnimi telefoni.

Od začetka septembra 2021 je mejna straža zabeležila 5 tisoč primerov poskusov ilegalnega prečkanja poljsko-beloruske meje. Poljska vlada je, 2. septembra 2021, razglasila izredne razmere na območju regij Podlaskia in Lubelskia. Po trditvah poljskih oblasti je razglasitev izrednih razmer odziv na hibridno vojskovanje beloruske vlade pod taktirko Alexandra Lukashenka.

Ivan Šokić