fbpx

Poljska: Na poti do vodnjaka v bližini svinjaka izgubil zavest, prašiči so ga požrli

Foto: Printscreen

Gospod Krzysztof, kot ga imenujejo lokalni poljski mediji, je bil kmet v vasi Osieku na jugozahodu Poljske, ki je končal tragično. Namreč potem, ko je ta na staro leto šel do vodnjaka po vodo, se je na poti onesvestil. Ko je sosed čez nekaj dni naletel na njegove posmrtne ostanke, je z grozo spoznal, da so ga prašiči pojedli. 

Po najdbi lobanje in kosti nesrečnega kmeta se je pričelo porajati domneva, da je kmet morda na poti do vodnjaka doživel srčni infarkt, poroča britanski Daily Mail.

Sosedje se prašičev bojijo
Tiskovna predstavnica poljskega tožilstva Magdalena Serafin je povedala, da se zdi, da so ostanke pokojnega pojedli prašiči. Kljub temu, da srčni infarkt navajajo kot vzrok za izgubo zavesti pa sosedje pravijo, da je povsem mogoče, da se je onesvestil zaradi opitosti. “Pozabil je nahraniti svinje in je zaspal poleg njih,” je povedala ena izmed sosed. “Teh prašičev je ogromno, tečejo po vsej kmetiji … Ne bi si težko predstavljal, da so ga  pojedli,” trdi drug. Izpostavil je, da se boji teh prašičev in se jim ne približuje.

Zaradi strahu sosedov tožilstvo in lokalni veterinarji razmišljajo o tem ali bi bilo potrebno svinje pasme mangalica uspavati ali ne. Medtem, ko tožilstvo poudarja, da za uspavanje prašičev ni potrebe in da to ni ključno za preiskavo, veterinarje skrbi, da bi se prašiči, v primeru, če se jih ne bo uspavalo, na trgu prišli v obliki klobas ali drugih izdelkov.

Vendar pa obstaja tudi nekdo, ki misli, da prašiči svojega lastnika niso mogli pojesti. Katarzyina Trotzek iz azila za prašiče Chrumkowo trdi, da tem trditvam ne verjame. “Vsak dan imamo stik s prašiči. K nam prihajajo iz različnih krajev. Nekateri stradajo in najdemo jih skupaj z mrtvimi prašiči. Ne pojedo jih ne glede na to, kako lačni so, “ je pojasnila. Preiskava se po poročanju 24Sata nadaljuje.

Hana Murn