fbpx

Poljska napovedala boj proti neenaki obravnavi uporabnikov Facebooka

Foto: iStock

Poljska vlada se je odločila, da bo vzpostavila skupino, ki se bo borila zoper neenako obravnavo uporabnikov družabnih omrežij, pri čemer ti izpostavljajo problematiko diskriminacije desno usmerjenih uporabnikov. Vse bolj se namreč dogaja, da družbeno omrežje cenzurira in omejuje tiste uporabnike, ki imajo konservativno prepričanje, medtem ko za levičarje velja popolna svoboda govora. 

Delovno skupino bo vzpostavljeno s strani poljskega Ministrstva za digitalne zadeve, ki je po navedbah Voice of Europe že navezalo stike s Facebookom glede omenjene zadeve.

V dialogu so že tudi s Facebookom
Minister za digitalizacijo Marek Zagórski je povedal, da se želi boriti proti neenakopravni obravnavi desni simpatizerjev na socialnih omrežjih in ob tem dodal, da se je zato odločil, da bo vzpostavljena skupina, ki bo poskrbela za to, dati uporabniki ne bodo blokirani s strani Facebooka. Zagórski prav tako priznava, da na ministrstvu delajo vse kar je v njihovi moči, da najdejo rešitev. “V dialogu smo med drugim tudi s Facebookom,” je dejal in dodal, da bodo podrobnosti kmalu znane.

Foto: iStock

Novembra lani so zaposleni na Facebooka blokirali uradne profile Poljskega marša za neodvisnost, Nacionalnega gibanja, Nacionalnega radikalnega kampa in Vsepoljske mladine, dekativirani pa so bili tudi zasebni profili. Profil, ki je objavil plakat, ki oglašuje marš za neodvisnost 11 novembra lani pa je bil celo trajno deaktiviran.

N. Ž.