Polovica avtomobilskih požarov je goljufija in izkoriščanje zavarovalnic

Foto: Twitter

Več kot polovica zgorelih avtomobilov na Švedskem naj bi bila goljufija in izkoriščanje zavarovalnic, saj je v primeru požara izplačilo bistveno večje. Organizacija Alarm Service, ki je podrobneje preučila požare, poroča, da je bilo letos prijavljenih več sto požarov avtomobila.

V organizaciji Alarm Service so raziskali pet odstotkov avtomobilskih požarov, ki so se zgodili med januarjem in septembrom letos. V tem času je zgorelo kar 21 avtomobilov dnevno, od tega so aretirali 54 lastnikov, saj naj bi požar namerno podtaknili. “Sumimo, da je bilo večje število avtomobilskih požarov podtaknjenih, zato bomo stvari še podrobneje preiskali,” je dejal Mats Galenius, izvršni direktor podjetja Alarm Services.

Plačani požigalci
Ljudje, ki imajo pravilno zavarovana prevozna sredstva, lahko dobijo precejšnjo vsoto denarja za nesreče, kot so požar. “Če je avtomobil poškodovan, ljudje najamejo nekoga, ki ga zažge in za to dobijo od zavarovalnice denarno nadomestilo,” pravi Mats Galenius.

V organizaciji Alarm Service so raziskali pet odstotkov od več kot šest tisoč avtomobilskih požarov med januarjem in septembrom letos. V 177 primerih od 325 so ugotovili prevaro.

N. Š.