fbpx

Popolna ironija: Sirski frizer v Nemčiji skoraj ubil lastnico frizerskega salona, ki mu je ponudila delo

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Medtem ko se v Sloveniji cela država ukvarja s sirskim migrantom in brivcem Ahmadom, za katerega je bila izdana pravnomočna odločba o deportaciji, pa je v Nemčiji sirski frizer, ki je na prvi pogled izgledal kot primer dobre integracije, napadel nič hudega slutečo lastnico frizerskega salona, ki je bila do njega tako dobra, da mu je priskrbela delo. 64- letna Ilona F. je bila v napadu huje ranjena.

Migrant je na prvi pogled izgledal kot dober primer uspešne integracije. Devetintridesetletni sirijski Mohammad H. je pobegnil iz svoje matične države ter v Nemčiji, v Herzbergu, našel novo življenje in delo. Zaposlil se je v frizerskem salonu 64-letne Ilonne F. in mu dala priložnost, da se izkaže kot frizer.

Dobrota je sirota
V sredo zvečer pa se je zgodila tragedija. Tožilec v Cottbusu je potrdil, da je Mohammad ob 18.30 uri z nožem napadel svojo šefinjo in jo zabodel na območju vratu, pomagal pa mu je njegov sirski prijatelj, ki je štel le 22 let. Kaj je sprožilo napad, še ni jasno, saj je preiskava še v teku. Dan po napadu so Mohammada privedli v pripor, čaka pa ga sojenje zaradi poskusa umora.

Poškodovano lastnico frizerskega salona so odpeljali v bolnišnico, kjer so jo operirali, njeno življenje pa k sreči ni ogroženo, poroča nemški medij Lr-online.

Doroteja Šoštarič