fbpx

“Popolno s*anje,” je Salvini izjavil, ker ženskam na tekmi italijanskega Super Cupa v Savdski Arabiji ne bo dovoljeno na stadion brez spremstva moškega!

Foto: epa

Lanskoletna odločitev, da se tekmo italijanskega Super Cupa odigra v Savdski Arabiji, je prinesla resne posledice. Prišlo je namreč tako daleč, da se je med državama zanetil pravi spor. Italijanski podpredsednik vlade in notranji minister Matteo Salvini je komentiral, da je igra italijanskega Super Cupa v državi, kjer ženskam ni dovoljeno na stadion, popolno sranje!

Organizator italijanskega nogometnega tekmovanja Serie A je javnosti sporočil podrobnosti v zvezi z nakupom vstopnic. Za ogled tekme v stadionu kralja Abdullaha v mestu Džeda so namreč na voljo dve vrsti vstopnic: za samske in za družine. Po navedbah italijanskega Il Posta pa se srž spora skriva v tem, da so karte za samske namenjene zgolj moškim, saj ženskam vstop na stadion ne bo dovoljen, če ne bodo te prišle v spremstvu moškega.

Nasprotuje tudi politika
Italijanski podpredsednik vlade in notranji minister Matteo Salvini je komentiral, da je igra italijanskega Super Cupa v državi, kjer ženskam ni dovoljeno na stadion, popolno sranje! Oglasila pa se je tudi vodja stranke Bratje Italije Giorgia Meloni in izrazila ostro nasprotovanje takšni odločitvi ter italijansko nogometno ligo pozvala, da naj se oba nogometna kluba ostro odzoveta na kršenje pravic žensk. Melonijeva je po navedbah Voice of Europe javno zaprosila, da naj se nemudoma ustavi to absolutno sramoto in se Super Cup prinese narodu, ki ne diskriminira žensk in naših vrednot.

Matteo Salvini. (Foto: Voice of Europe)

Poleg tega je nestrinjanje izrazil tudi Vincenzo Spadafora iz vladajoče stranke Gibanja 5 zvezd, saj ne more sprejeti, da se nogomet igra na stadionu, kamor ženske lahko vstopijo le v spremstvu moškega, v primeru, če pa jih spremljajo moški, morajo te spremljati igro ločeno za ograjami.

H. M.