fbpx

Poražena ženska iz zadnje trdnjave Islamske države: “Moj sin bo postal džihadist!”

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

“Moj sin bo odrasel v džihadista”, je ženska v joku razglašala, ko so jo odpeljali iz zadnje trdnjave Islamske države v vzhodni Siriji. Kljub porazu IS na območju Sirije in Iraka, pa skrajni islamisti ostajajo svetovna grožnja miru.

V petek so evakuirali 2 tisoč ljudi iz zadnjega še živečega koščka Islamske države, v bližini iraške meje. Ko so vprašali tam zakrite ženske od kod prihajajo, so povedale, da iz kalifata Islamska država.

Sirka je imela pri sebi novorojenega otroka, vendar je gojila polno jeze, saj so se njene sanje o mogočni Islamski državi razblinile, čeprav do zadnjega ni želela zapustiti preostalega koščka propadajočega kalifata.

Džihadisti ostajajo svetovna nevarnost
Vojaške sile s pomočjo ZDA so od srede prisilile v predajo in evakuacijo skoraj 5 tisoč žensk in otrok iz obroča, ki ga je obvladovala IS. Sirske demokratične sile so tako skrčile njihovo ozemlje na manj kot pol kvadratna kilometra, pred popolnim uničenjem pa želijo rešiti ženske ter otroke.

Foto: Twitter

Toda zajeti skrajni islamisti v sebi nosijo upanje, da se bo kalifat razširil po celem svetu. “Trenutno se počutimo zelo slabo, toda islamski kalifat, z božjo voljo, ne bo nikoli poražen,” je dejala 25- letnica, žena džihadista, ki je ranjen ostal na bojišču.

C. Š.