Poročilo Mednarodne organizacije za migrante: V Evropi je med januarjem in julijem pristalo 48,047 migrantov

Foto: epa

Po podatkih, ki jih je objavila Mednarodna organizacija za migracije (IOM), je med januarjem in julijem 2019 je v Evropi pristalo 48.047 migrantov iz tretjega sveta.

Od 48.047 registriranih izkrcavanj prebivalcev tretjega sveta v Evropo je 22.032 migrantov prišlo v Grčijo, 15.851 v Španijo, 3.935 na Ciper, 3.640 v Italijo, 1.583 na Malto in 1.006 v Bolgarijo.

Čeprav je ta številka še vedno previsoka, je bistveno nižja od 390.456 migrantov, ki so v Evropo preko morja prišli v letu 2016, ali od 186.788, ki so v Evropo prišli v letu 2017, in 144.199, ki so pripluli lani.

Zmanjšanje števila migrantov, ki uspešno potujejo v Evropo, je mogoče neposredno pripisati dvema stvarema: madžarskem obmejnemu zidu in italijanskemu notranjemu ministru Matteu Salviniju, ki zatira prevoz ilegalnih migrantov s strani nevladnih organizacij.

Foto: epa

Podatki iz poročila IOM so pokazali tudi, od kod prihajajo ti migranti. V Italijo je večina migrantov prispela iz Tunizije, sledijo Pakistan, Alžirija, Irak in Bangladeš.V Grčijo je večina migrantov prišla iz Afganistana, sledijo Sirija, palestinska ozemlja, Irak in Demokratična republika Kongo. V Španijo je večina migrantov prispela iz Gvineje Konakry, nato iz  Maroka, Malija, Slonokoščene obale in Gambije.

V Bolgarijo je večina migrantov prišla iz Afganistana, sledijo Irak, Iran, Sirija in Turčija. Sodeč po seznamu držav, iz katerih prihajajo migranti, je jasno, da velika večina ne beži pred vojno ali grožnjam svojemu življenju, temveč se le skuša preseliti na uspešnejšo celino. Z drugimi besedami, gre za ekonomske migrante.

Demokracija

 • pajot

  Dajte no iz naslova zbrisat vejico. Ker to pomeni da je prišlo v EU 48 celih,nula 47 migranta.

  • Felikss_AH

   Matematično je pika decimalni prelom in ne vejica, čeprav ne vem zakaj je v Sloveniji in Evropi obratno

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU
  PONAVLJAM.
  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V

 • Van Der Waals

  NEVLADNE ORGANIZACIJE KRIMINALNA ZDRUŽBA KI SLUŽI Z ILEGACLI!!!

 • xtc

  Vse več resnih poznavalcev varnostnih,družbenih in političnih ter zgodovinskih razmer vse bolj svari EU levo anarho liberalne politike pred katastrofalnimi napakami zaradi uvoza nekompatibilnih ilegalcev in prikrivanja njih kriminala in poizkušanja nasilnega discipliniranja Evropopejcev,v smislu rasizma,zadeva vse bolj uhaja iz rok ravno v obratni smeri kot želijo,vse več jih opozarja,da z zakrivanjem ilegalnega in muslimanskega kriminala in preganjanjem onih ,ki to objavljajo,skušajo preprečiti popenjenjenje Evropejcev in “genocid” nad ilegalci in “muslimani ,a s svojo nespametno držo in ukrepi zadeve porivajo ravno v smeri vojne “očiščenja” EU ilegalcev in drugih nezaželjenih,vse več strokovnjakov ravno zaradi napačne politike neizgona,prikrivanja,represalij nad Evropejci nevarno napihujejo lonec,ki ga bo nemohoče zadržati in ko bo zadeva počila bo kot lesni mlin,ki bo mlel vse do konca dokler ne bo zmanjkalo bodisi te bodisi one strani in njih podpornikov.
  Skratka stvari so v EU ušle iz rok in jih nihče več ne obvlada,bolj se bodo večale represije nad Evropejci in bolj bo rasel kriminal in drugo,bolj bo sod eksploziven in bolj uničujoč-definitivno pa so si vsi enotni bolj ali manj,da do eksplozuije EU soda smodnika ni več daleč-vprašanje je le kje bo počilo in kaj bo po tredem Brexitu,ki utegne biti znanilec odhoda nekaterih drugih držav iz eksplozivnega soda smodnika,ki ga bo kmalu razgnalo zaradi neumnosti EU politikov,ki so za to najbolj odgovorni od macrona,Merckelce in ostalih “anarholiberalov” in socialistov.

 • Felikss_AH

  “v Evropo je 22,032 migrantov prišlo v Grčijo” … hmm… iz Grčije ih pa pot zanese samo v eni smeri… v Slovenijo… ne glede ali hočejo naprej ali pa kar ostati v dejansko najbolj naivno-prijaznem im okolju. Samo v Ljubljani ih je že na vsakem koraku… za drugod pa vedo povedat lokalni “navdušenci” tega “nebeškega” dara

  • Olga101

   50% jih ostane v Sloveniji!

 • Van Der Waals

  ZA CIGANE MUSLIMANE IN ČRNUHE ZAPRETI MEJO!!!!

 • Olga101

  Salvini bo od zdaj naprej lepo kasiral! Kazen do milijona evrov in zaseg plovila! Prav tako ima dovoljenje za prisluškovanje švercerjem z ljudmi (“človekoljubnim” in “nevladnim” organizacijam)! To niso begunci, to je trgovsko blago levicarjev (švercerjev – Sorosovih plačancev)!

 • bojan

  Spet eno veliko mazanje oči evropejcem … prepričan sem da je prišlo vsaj 10X toliko

 • Van Der Waals

  NIČELNA TOLERANCA DO KOMUNISTIČNIH(FDV) ZAVEZNIKOV!!!

 • Božidar Rodica

  Levaki vsega tega gnusa krivi

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!