fbpx

Poročilo razkriva: Kitajska je imela popoln nadzor nad preiskavo WHO-ja v Wuhanu!

Slika je simbolična (Foto: STA)

Wall Street Journal (WSJ) je v sredo objavil poročilo o “preiskavi” Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) o izvoru koronavirusa. Kot poročajo, je imela kitajska vlada skoraj popoln nadzor nad WHO. Vse, od obiska Wuhana, odločitve, kdo bi lahko bil v ekipi, do tega, kaj naj gostujoči znanstveniki vidijo, je bilo pod drobnogledom Kitajcev. Vlada je skupino WHO, podvrgla tudi kitajski politični propagandi, namesto da bi skupina resno kopala v zgodnje dni pandemije.

Wall Street Journal poroča, da je odkril “sveže podrobnosti o oblikovanju ekipe in omejitve“, ki razkrivajo, kako malo moči je imela Svetovna Zdravstvena Organizacija za temeljit, nepristranski pregled, zato “postavljajo pod vprašaj jasnost, ki jo kažejo njene ugotovitve“.

Časnik je podrobno opisal šokantno količino nadzora, ki naj bi ga imel Peking nad zapoznelo preiskavo, ki se je končno zgodila januarja in februarja 2021. Kitajski nadzor naj bi zajemal vse, do dovoljenja kitajskim operativcem, da “pregledajo” končno poročilo Svetovne zdravstvene organizacije in pred objavo “uvedejo kakšne spremembe, če bi te bile potrebne“.

Preiskava je bila že od samega začetka nekoliko okrnjena, saj je splošno znano, da so Kitajci že sanirali trg morskih sadežev v Wuhanu, kjer naj bi se domnevno, virus razširil iz živali na ljudi. Kitajski uradniki pa so o živih živalih na trgu, ki bi lahko bile prenašalci bolezni, očitno lagali. Wall Street Journal je v reportažo vključil tudi fotografijo množice čistilcev, ki so marljivo uničevali dokaze, ki bi jih preiskovalci res morali videti že marca 2020, skoraj leto dni preden so končno prišli.

Ameriški uradniki so preiskovalcem časopisa povedali, da so se Kitajci močno zavzemali za čim daljšo odložitev preiskave in se prepirali glede “vsake vejice” v WHO resoluciji o odobritvi preiskave. WHO je svoj 34-članski izvršni odbor ubogljivo izločil iz pogajanj in podrobnosti razdelal neposredno s Kitajsko.

Pogodba, ki ohranja kitajsko fikcijo
Izdelali so pogodbo, ki je ohranila kitajsko politično fikcijo, da je koronavirus morda prišel iz druge države, ne da bi zahtevali inšpekcijske preglede kitajskih laboratorijev in ne da bi omenili možnosti, da kitajski koronavirus prihaja iz kitajskega laboratorija.

Kitajska je svojo moč uporabila za zagotovitev, da bo edini Američan v tej ekipi dr. Peter Daszak. To je priznan strokovnjak za zoonotske viruse, ki predseduje neprofitni organizaciji, ki je financirala raziskave na Inštitutu za virusologijo v Wuhanu, prav tistem laboratoriju, za katerega ameriške in vrsta drugih obveščevalnih agencij sumijo, da je izvor kitajskega koronavirusa.

Tudi to ni bilo dovolj za kitajsko komunistično partijo (KPK), ki je januarja v zadnjem trenutku blokirala dva preiskovalca WHO z lažnimi obtožbami, da sta pozitivna na koronavirus. Preiskovalci, ki so končno prišli do Wuhana, so bili dva tedna zaprti v karanteni, nato pa naj bi jih KPK, ko so končno pričeli z delom, nadzorovala kot laboratorijske miši.

Peter Ben Embarek (Foto: epa)

WHO smel v Wuhanu prebiti vsega tri ure!
Ekipa WHO je smela v razvpitem inštitutu za virusologijo Wuhan preživeti vsega skupaj tri ure, kar je manj, kot bi policisti porabili za iskanje ukradenega kolesa, večino tega časa pa so gledali “predstavitve o raziskavah inštituta, varnostnih postopkih in zdravju zaposlenih.”

To je bilo nekako dovolj dobro za ekipo WHO, da se “soglasno” strinja s skupino znanstvenikov iz KPK, da je inštitut “malo verjetno” vir virusa. Članek Wall Street Journala se je zaključil z citiranjem dr. Dywerja, ki je priznal, da njegova ekipa na Inštitutu za virusologijo Wuhan ni videla nobenih “dejanskih podatkov”, toda upa, da bi jih kdaj lahko Kitajci zagotovili.

Kar zadeva KKP in njene državne medije, je zadeva v Wuhanu zaključena. Državni Global Times je v sredo po poročanju Breitbarta objavil intervju z vodilnim kitajskim znanstvenikom Liangom Wannianom, ki ga je obkrožila komična “infografija”, ki pojasnjuje, zakaj nihče več ne sme postavljati dodatnih vprašanj o Inštitutu za virusologijo Wuhan.

Aleš Ernecl