fbpx

Portugalsko zajel peklenski požar, v katerem je življenje izgubilo že 62 ljudi, število pa še kar narašča

Foto: epa

Na Portugalskem divja hud požar, v katerem je življenje izgubilo že 62 ljudi, 59 pa je ranjenih. Večina žrtev je umrla na območju Pedrogao Grande v avtomobilih, ko so poskušali pobegniti ognjenim zubljem. Med žrtvami so tudi štirje otroci.

Portugalski premier Antonio Costa je divjanje požara označil za največjo tragedijo v zadnjih letih, notranji minister Jorge Gomes pa je delil informacijo, da kar 30 ljudi izgubilo življenje v svojih avtomobilih, 17 pa v bližini njih na cesti, ki vodi do glavne avtoceste. “Skupno število žrtev lahko naraste,” je še dejal.

Foto: epa

Portugalski mediji poročajo, da se s požarom bori kar 600 gasilcev, med 59 ranjenci pa je tudi osemletna deklica, ki so jo našli tavajočo in v opeklinah na območju, kjer je divjal ogenj. Med huje ranjenimi je tudi šest gasilcev, dva pa sta pogrešana.

Foto: epa

Čez noč je Portugalsko zajelo kar 60 požarov, s katerimi se bori 1.700 gasilcev, pri gašenju pa jim pomaga tudi sosednja Španija, ki jim je v pomoč poslala dve letali za gašenje. Vzrok požara še ni znan, premier Costa pa je izjavil, da obstaja možnost, da ga je povzročila strela ob neurjih, poroča BBC.

C. Š.