fbpx

Posilstva, suženjstvo in samomorilski bombni napadi – vse to bo prikazovala nova TV-drama Savdske Arabije

slikovni vir: http://www.istockphoto.com/photo/military-girl-in-uniform-of-the-u-s-army-gm531904639-53785922

Kakšno je življenje pod okriljem Islamske države, bo kaj kmalu nazorno prikazovala kontroverzna TV-serija – gledalci bodo tako priča posnetkom zračnih napadov, otrok, ki že služijo kot vojaki in ostalih grozodejstev, ki temeljijo na resničnih dogodkih.

»Black Crows« ali »Al Gharabeeb Al Soud« je serija, ki vsebuje 30 delov – tu gre najti prikaz resničnega življenja v osrednjem delu Savdske Arabije. Eden od delov prikazuje zgodbo matere, ki se odpravi v Sirijo, da bi našla svojega sina; ta se je namreč priključil Islamski državi (IS)  – z njo potuje novinar, ki se odloči najti njenega otroka.

Ogromen televizijski projekt
Televizijska mreža MBC se je za projekt povezala z mediji v Združenih državah Amerike; skupaj so ustvarili scenarij in se posvetili marketingu in promociji. Ali Jaber, ki je med drugim tudi eden od žirantov šova Arabs Got Talent, se je srečal z več kot 20 pisci iz Združenih držav Amerike: »Prvič smo zares čutili, da se Hollywood odpira arabskemu svetu,« je še povedal.

Jaber je imel govor tudi na ministrstvu Združenih držav Amerike – tematika se je nanašala na IS:
»Za nas je IS ideja, nevarna ideja. Edina možnost, da premagamo takšno idejo, je »stvaritev« nove, boljše in bolj prijetne ideje.«

Serija bo prvič predvajana 26. maja na MBC1, poroča rt.com.

S. E.