Posledice Chemnitza: Protiimigrantska AfD po priljubljenosti prehitela nemške socialdemokrate

Shod v Chemnitzu proti migrantskemu nasilju nad Nemci, udeleženci nosijo fotografije Nemcev, ki so jih ubili migranti od začetka migrantske krize. (vir: twitter)

Nemška domoljubna stranka AfD je po najnovejših anketah postala druga največja politična stranka v državi in tako prehitela socialdemokratsko SPD. Anketa je bila objavljena nekaj dni po nasilnih spopadih v Chemnitzu med pripadniki radikalne Antife in desničarjev, ki so protestirali zaradi umora nemškega državljana s strani migranta.

Protiimigranska desna stranka AfD je po najnovejših anketah postala druga največja stranka v Nemčiji in s tem po priljubljenosti prehitela socialdemokrate. Ankete so bile objavljene le nekaj dni po nasilnih napadih radikalnih levičarjev Antife na desničarje, ki so protestirali zaradi smrti nemškega državljana, ki so ga umorili migranti v Chemnitzu na vzhodu Nemčije.

Velikih spopadov, ki so pretresli nemško javnost, po poročanju hrvaškega spletnega portala Advance v Nemčiji ni bilo že več desetletij. Po rezultatih ankete INSA AfD v Nemčiji trenutno uživa 17-odstotno podporo, medtem ko je podpora SPD padla na 16 odstotkov. Vladajoči blok Angele Merkel še naprej vodi z 28,5 odstotka podpore med volivci.

Merklova molči
Kanclerka je že več dni od spopadov v Chemnitzu zavita v molk. Vse izjave, ki pridejo v javnost, pridejo preko njenega tiskovnega predstavnika. Iz njenega urada so sporočili, da namerava Merklova v kratkem obiskati Chemnitz, a datum zaenkrat še ni določen.

Merklova naj bi se bala, da bi jo v mestu lahko pričakalo več tisoč protestnikov, kar bi še dodatno oslabilo njen že tako nestabilen politični položaj. Dobro se namreč spomni levičarskih izgredov, ki so izbruhnili v Hamburgu zaradi srečanja G20, v katerih so ravno tako sodelovali radikalni pripadniki Antife .

Ivan Šokić

 • xtc

  Če Stasi čunka privleče v Chemnitz jo morajo nakepati z jajci in nabrcati v r************** in nagnat.
  Dejstvo je ,da je Chemnitz začetek tistega kar Merckelca ne EU birokrati v Bruslju ne morejo upora in besa,Seefoer je že dojel bistvo in se zaveda ,da je AfD verjetno na kmalušnjih volitvah že verjetno stranka,ki utegne zmagati in ,da bo treba v koalicijo z njo,kar je realnost,Merckelca pa bio uničila CDU ,če jo ne zbrcajo in njenih hlapcev iz nje.
  Da se zaveda ,da bo padla,kmalu je jasno,sedaj skuša preko Bruseljskih birokratskih socialistov spodkopati Orbana saj mu moč rase,a tako Bruselj kot Merckelca sta v isti temi saj Višegrajci ne bodo podprli “nuklearnega scenarija”,ki bi lahko nato sledil proti njim,za kar pa mora biti soglasje vseh članic.
  In ve se ,da bo Merckelca padla,ker je Chemnic le začetek tistega kar nemore ustaviti njenega tzrušenja vzpna desnih strank in izrinjenje multikultarjev in komunistov na družbeni rob.

  • dob

   Chemnitz je Ambrus

   • pajot

    In merkelca je drnovšek.

  • Darth Vader

   Dolga roka Donalda Trumpa in Steve Bannona se v Evropi že čuti…..in lahko dodam, niti sekundo prezgodaj……rajši 5min prepozno…..

 • RATATA

  Poglejte si te ljudi, ki nosijo fotografije ljudi.
  Za videti so čisto navadni ljudje in verjetno so res čisto navadni LJUDJE!
  Meni se zdijo pa nekaj tako posebnega, kdo me je tako spremenil v dojemanju,
  da se mi navadni ljudje zdijo nekaj posebnega samo zato, ker protestirajo in nosijo velike fotografije navadnih ljudi.

  • stane

   Borijo se za golo zivljenje. Crnuhi jim jemljejo najdrazje,oni navadni ljudje pa protestirajo.
   Drzava jim ne pomaga,jih ne zasciti.
   SRAMOTA

   • sodnikisozločinci

    Država jih hoče pobiti, Nemčiji vlada multikulturni Gestapo, katerega cilj je Novi Nemec, ki bo plod rasne raznolikosti, vsi rasno čisti Nemci, ki se upirajo rasnemu mešanju pa morajo izginiti v revolucionarnem holokavstu.

 • althar

  To ni le posledica Chemnitza, to je že dlje časa trajajoč trend. Zdaj bo zanimivo opazovati Merkel, kako bo morala krčevito obračati svoje politično stališče, če bo hotela preživeti ta štiri leta na čelu stranke in države. In tako bo Macron na svoji multikulturni fronti v EU ostal sam.

  • xtc

   Ne bo,ker ne more več.
   Sploh pa ,če je Seehofer pameten bo potapljajočo se ladjo norcev iz CDU in SPD predčasno zapustil sicer bo politično truplo kot oni.

  • dob

   Naj se zgleduje po kučanu.
   Ustanovi naj čimveč strank, čimveč novih obrazov, potem pa se bo volitvah vse te stranke združijo po znanem slovenskem principu “dva loša ubiše Miloša” in zasedejo parlament. Pa še en del opozicije.

  • Darth Vader

   z kolapsom italjanskega dolga in fiskalnim kolapsom italije, se bo sprožila evropska dolžniška kriza 2.0, ki bo pogoltnila tudi EUR valuto,…..poljska, madžarska, baltske države, češka, slovaška imajo že svojo unijo….neko balticum nekaj……in EU sploh ne potrebujejo več……aja maj-junij je iz italije odletelo 54miljard eur…..in še vedno odteka, tako da se bližamo hiperinflatornemu scenariju https://ambasador21.wordpress.com/2018/09/05/ekosodus-iz-spirale-pogube-tujci-vnovcili-rekordne-kolicine-italjanskih-obveznic/

   • althar

    Gre za pričakovani napad sionističnega kapitala na Italijo, ki se je začel z ameriškim rušenjem Libije in odprtjem pomorskih poti za afriške migrante. Zdaj, ko je Salvini ustavil počasno uničevanje Italije s pomočjo migrantov, so ven potegnili še zadnje orožje, a precej prezgodaj, da bi imelo pričakovan učinek. Zaradi pravočasne zamenjave marionetne socialistične vlade se bo Italija po vsej verjetnosti rešila uničenja, kar pa ni povsem zanesljivo za Grčijo, ki jo še vedno vodi marionetna vlada. Ampak tam je v igri Turčija in posledično Iran, kjer gre za precej resnejšo igro, ki pa je ZDA več ne morejo povsem kontrolirati.

    • Clemen J.

     Zidje podpirajo orbana, soros ima persona non grata, in le izgleda je samo cudes da so drzave ki so tega socialista odlovile delezne financnih napadov s strani financnih institucij evrope.

    • Darth Vader

     dream on v svojih boljševističnih blodnjah :) italija bo obstala, zaradi italjanske prezadolženosti pa ni na voljo dovolj sredstev nikjer na planetu, brez da bi povzročili hiperinflacijo v EU in s tem kolaps EUR ter seveda razpad EU, ker v takšni obliki je vseeno če EU ne obstaja, bomo že sami uredili državo in razmerja v državi

 • ZatonMesecnikov

  Znajo levičarji pripraviti še kakšen Antifašistični zakon. Po vzoru svojih ideoloških partnerjev Komunistov.

  Ker kot razmišla znani levičar Luka Polmesec: Represija in zatiranje osebne svobode prebivalstva z namenom zaščite civlizacijskih vrednot in progresa, je koristna in opravičljiva.

 • pajot

  Počelo je,počelo…bi rekli srbi. Bo pa tekla kri. nedvomno. črna in bela.

  • stane

   Sem jo pripravljen dati, se prej pa vzeti,cimvec.

 • Mimoidoči

  Slika pove več kot tisoč besed. Potem se pa čudijo socialisti zakaj izgubljajo podporo.

 • garfi

  rtv jih zmerja z nacisti tako kot Slovence
  pravi naci gLobaListi uvajajo popolno cenzuro resnice še na internetu

 • ZatonMesecnikov

  RTV jih strogo imenuje desni ekstremisti, rasisti pa neo nacisti.

  Zgodba bo podobna, kot poročanje francoskih vladnih časopisov potem, ko je Napoleon pobegnil iz Elbe in se izkrcal v Franciji. Tole so naslovi po dnevih, ko se je bližal Parizu;

  — 9th March, the Anthropophagus has quitted his den
  — 10th, the Corsican Ogre has landed at Cape Juan
  — 11th, the Tiger has arrived at Gap
  — 12th, the Monster slept at Grenoble
  — 13th, the Tyrant has passed through Lyons
  — 14th, the Usurper is directing his steps towards Dijon, but the brave and loyal Burgundians have risen en masse and surrounded him on all sides
  — 18th, Bonaparte is only sixty leagues from the capital; he has been fortunate enough to escape the hands of his pursuers
  — 19th, Bonaparte is advancing with rapid steps, but he will never enter Paris
  — 20th, Napoleon will, tomorrow, be under our ramparts
  — 21st, the Emperor is at Fontainbleau
  — 22nd, His Imperial and Royal Majesty, yesterday evening, arrived at the Tuileries, amidst the joyful acclamations of his devoted and faithful subjects.

 • pajac debeli

  Ko antiimigracijske patriotnske stranke prevzamejo Nemčijo je konec tega Globalističnega eksperimenta v Evropi, vse kar še ostane je da pometemo z nesnago.

 • pajac debeli

  Se še komu dogaja, da ne more komentirti na straneh TVSLO. Napiše mi, da je komentar dodan, komentarja pa ni nikjer. Glede na to, da 95% izjav na portalu idijotskih in prihajajo od idijotskih levičarjev predvidevam, da se to dogaja tudi mnogim drugim na desni. Če moram iz krvavo prislužene plače plačevati davke za to usrano ultralevičarsko greznico, ki se ima za televizijo, bi vsaj pričakoval, da imam pravico oddati svoje mnenje v komentrjih, kakor imajo pravico pisati svoj ultraidiotizem umazani usrani levaški paraziti.

  • O’Brien

   Ja, velikokrat napišejo, da so komentarji PRED objavo moderirani, nato pa po času zadnje objave vidiš, da sploh ne objavljajo komentarjev.

  • sodnikisozločinci

   Dajte cenzurirane komentarje objavljati na Novi, kar tako pod članki, to bo za RTV totalitarce najhujši odgovor.

 • Olga2345

  Merklova bi morala za rešetke, saj je zaradi politike odprtih vrat osebno odgovorna za smrti nedolžnih ljudi! Če bi bila poštena, bi TAKOJ odstopila!

 • Darth Vader

  v ameriki vedo, kako se streže antifi…..sprejme se zakon, da kdor demonstrira zamaskiran in odreka drugemu možnost mirnega političnega izražanja….gre v čuzo…zamaskirano demonstriranje v javnosti….15 let zapora….več v blogu “Zakon “Odmaskirajmo Atifa” https://ambasador21.wordpress.com/2018/07/13/odmaskirajmo-antifa-zakon-v-spodnjem-domu-predlaga-15-letno-zaporno-kazen/

 • Darth Vader

  zakaj se nemcem cufa in piplje in bodo počasi ponoreli…….če bi bil jaz nemec in bi videl tole sramoto, najprej AfD sočutno in s posluhom za žrtve multi-kulti poizkusa vzpostavitve tehnokratske diktature znotraj EU reče,da bodo svoj govorniški čas pretvorili v minuto molka za susanno, 17 letnico ki jo je ubila spet….ena migrantska opica blizu železniških tirov v Ingolstadtu……in ko začnejo izvajat minuto molka za preminulo državljanko nemčije……se levi blok začne v parlamentu dret, kot da so primitivci, nevredni albanije, kosova alpa grčije alpa srbije alpa črne gore……dokler ni članica zelenih na silo prekinila minuto molka in jim odvzela govorniški podij…….če bi bil jaz avtohtoni nemec……poiščem v tej državi te levičarje in jih pobijem, nato pa objavim minuto molka na socialnih omrežjih ob njihovih truplih za njihove svojce…..tako da bi se v tišini poscal na trupla levičarjev ….. evo še videoposnetek najbolj sramotnega trenutka v zgodovini nemškega parlamenta (tudi dolfe ga ni tako v kamen, kot so ga tile naciji iz levice) https://ambasador21.wordpress.com/2018/06/11/videoposnetek-najbolj-sramotnega-trenutka-v-zgodovini-nemskega-parlamenta/

 • sašo

  Če bi sam bil bližnji sorodnik umorjenega s strani ” beguncev “, bi definitivno vložil vsa razpoložljiva sredstva da bi šel v tožbo zoper Angelo Merkel.

  • cosmosjasnovidec

   Jaz bi pa vsa razpoložljiva sredstva vložil v nabavo dobre ostrostelske puške z katero bi ji na čim večji oddaljenosti odpihnil betico in imel čas pobegniti,da me ne bi ujeli.
   To bi naredil garantirano.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!