fbpx

Poslovnež zanika odgovornost za smrt 13-letnega fantka, potem ko ga je vzel na vožnjo v 1,3 milijona evrov vrednem Ferrariju in izgubil oblast nad vozilom

Foto: youtube

Poslovnež zanika odgovornost za smrt 13-letnega navdušenca nad hitrimi avtomobili, čeprav ga je s svojim športnim ferrarijem F50, vrednim kar 1,3 milijona evrov, zapeljal “en krog” in se zaletel v ograjo.

Trinajstletni Alexander Worth je umrl, ko je ferrari, v katerem se je peljal, izgubil nadzor, zletel s ceste in se razbil v leseni ograji v bližini Lodge Farma v Hampshiru. Pred sodiščem je bil te dni zaslišan 38-letni poslovnež Matthew Cobden, ki je potrdil samo svoje ime in zanikal povzročitev smrti zaradi neprevidne vožnje. Nesreča se je zgodila, ko je Cobden pripravljal svojega ferrarija F50 za fotografiranje za neko revijo o športnih avtomobilih 22. avgusta lani. Na sodišču domnevajo, da je Alexander, ki je stanoval v okolici Winchesterja, vprašal, če lahko posname fotografijo tega super avtomobila, Cobden pa mu je ponudil, da ga zapelje po dovozni cesti, kjer je bila omejitev zgolj 16 kilometrov na uro. Vendar pa se je potovanje prekmalu končalo, ko se je zaletel v ograjo.

Kako hitro je vozil?
Daily Mail sicer ne navaja podatka, s kakšno hitrostjo je vozil Cobden, ki je generalni direktor parkirne hiše Toy Stor-age za redka starinska vozila, klasične avtomobile, športne avtomobile in druga prestižna vozila. Dejstvo pa je, da je mladi Alexander umrl, v bolnišnico pa je bil sprejet tudi Cobden, kjer so ugotovili hude poškodbe. Ferrari F50 sicer lahko doseže hitrost preko 320 km/h, pospeši pa lahko do 96 km/h v le štirih sekundah, še piše omenjeni portal.

M. S.