[Video] Migrantski nasilneži nad dečke in deklice

Foto: Twitter Posnetek zaslona

Na družabnem omrežju Twitter sta se pojavila šokantna posnetka iz Belgije, samega središča Evrope, ki prikazujeta primera negativnih posledic množičnih migracij, pred katerimi se tisti, ki zagovarjajo politiko odprtih vrat in podrtih ograj, radi zatiskajo oči. Videti je namreč, kako se je skupina migrantov sredi belega dne z grožnjami in fizičnim nasiljem spravila na dekle in fanta.

Posnetek, ki je v četrtek zaokrožil na družabnih omrežjih, prikazuje fanta, ki ga je v nekem trenutku obkrožila skupina mladih migrantov. Ker so mu pričeli nasilneži, ki so bili v številčni prednosti, groziti, so fanta, ki ni zmogel skrivati solz, prisilili v to, da je moral poklekniti pred njimi in jim poljubiti noge. Nanj so namreč ob kazanju na svoje noge kričali: “Poljub, poljub“. S tem so ga seveda očitno želeli povsem ponižati. Da je ponižanje žrtve nasilnežem še kako odgovarjalo, priča navdušenje, ki prihaja iz njihovih ust. Dečka pa so tudi pretepli.

Belgijska policija je potrdila, da je bila seznanjena z zaskrbljujočim incidentom in dodala, da poskuša identificirati vpletene storilce. Viralni posnetek belgijskega najstnika, ki ga tolpa divje pretepa in ga prisili, da poljublja noge svojim napadalcem, je izzval oster odziv zakonodajalcev, ki nasprotujejo množičnemu priseljevanju in podpirajo večji red na področju migracij.

V enem izmed belgijskih mest se je na dekle spravila skupina najstnikov z migrantkskim ozadjem. Poleg groženj, ki jih je bilo dekle deležno, medtem ko je čepelo na kolenih, je bilo deležn celo udarca v glavo, ki ga ji je od zadaj zadal eden od nasilnežev.

Oče 15-letne deklice je povedal, da je bila hčerka po napadu hospitalizirana in povsem prestrašena.

Marsikdo je v komentarjih pod posnetki zapisal, da se boji za prihodnost otrok in izrazil prepričanje, da bi bilo potrebno migrante, ki so nezakonito prišli v Evropo in se niso zmožni infiltirirati v večinsko družbo, preprosto deportirati. Nedvomno je žalostno, da zaradi nepremišljenosti nekaterih, tovrstni prizori postajajo evropska realnost. Migrantski zločini so namreč v porastu.

Ana Horvat