fbpx

Postala tarča radikalnega islamista, ker ne molči o zločinih teroristov iz vrst Islamske države

Foto: epa

Več kot očitno teroristično skupino Islamska država poleg “nevernikov” posebej motijo tisti, ki brez zadržkov poročajo o zločinih, ki jih izvajajo džihadisti. Politična aktivistka in blogerka Pamela Geller je zagotovo ena izmed tistih, ki se ne skrivajo za tako imenovano korektnostjo, zato ne čudi, da je postala tarča džihadista, ki jo je za vedno poskušal utišati. Iz ameriške zvezne države Massachusetts prihaja namreč novica o tem, da so na 28 let obsodili džihadista, ki je kot osrednji snovalec zarote načrtoval smrt Gellerjeve. 

Tožilstvo je za 28-letnega Davida Wrighta zahtevalo dosmrtno kazen zaradi njegove vloge pri načrtovanju umora Pamele Geller, ki je muslimane najbolj razjezila s tem, da je v Teksasu organizirala tekmovanje risank o preroku Mohamedu.

Foto: Printscreen

Wrightovi odvetniki navajali, da naj bi živel v fantazijskem svetu
Po tem, ko je Gellerjeva vidno pretresena na sodišču povedala, da je Wright v njeno življenje prinesel pravo opustošenje, je tožilstvo zatrdilo, da bo le zadostna kazen pripomogla k odvračanju od prihodnjih zločinov. Wrightovi odvetniki, ki so zaprosili za zaporno kazen v višini 16 let, so v njegov bran dejali, da Wright naj ne bi podpiral Islamske države, ampak da živi v fantazijskem svetu, pri čemer so zahtevano dosmrtno kazen s strani tožilstva označili kot drakonsko kazen.

Foto: YouTube

V zaroto je vpeljal še dva sodelavca
Na sodišču je bilo mogoče slišati, da je Wright kot vodja zarote angažiral tudi svojega strica Ussamaha Rahima in Nicholasa Rovinskija, ki bi mu pomagala ubiti očitno preveč motečo aktivistko Gellerjevo. Maja 2015 se je Wright po navedbah televizijske postaje WPRI za več kot dve uri sestal z Rahimom in Rovinskijem, s katerima je razpravljal o podrobnostih umora Gellerjeve. Sicer pa je Rovinski že priznal krivdo za načrtovanje umora Gellerjeve in ga zato čaka 15 do 22 let zaporne kazni,  obsodba pa bo predvidoma razglašena 20. decembra.

N. Ž.