fbpx

Posvojenka lezbijke se je vrnila k biološkim staršem

Rosie O'donnell, Foto: epa

Hči igralke Rosie O’Donnell je 11. avgusta 2015 odšla od doma s svojim psom, terierjem Bearom. Igralka je takrat za javnost zapisala, da je Chelsea prenehala jemati zdravila in da nujno potrebuje zdravniško pomoč, ker naj bi imela duševno bolezen. 17-letnico so pred tednom dni našli pri nekem 25-letniku, ki je bil aretiran zaradi ogrožanja mladoletnika. Chelsea, ki je medtem dopolnila 18 let, pa je znova odšla od doma, tokrat k svoji biološki materi. Igralka je preko predstavnice obvestila javnost, da je to željo njena hči izrazila in da je ravnokar dopolnila 18 let.

Igralka je Chelsea kontroverzno posvojila s svojo nekdanjo lezbično partnerico Kelli Carpenter, sama posvojitev pa je bila že takrat zelo otežena, saj se je oglasila njena biološka mati in dejala, da jo je v posvojitev prisilil njen nekdanji mož. Predstavnica O’Donnellove je medijem pojasnila, da je bila posvojitev v skladu s pravili.

Februarja letos se je 53-letna komičarka po dveh letih ločila že od druge lezbijke Michelle Rounds, takrat je izjavila, da bi rada več časa preživela z otroki. O’Donnellova ima štiri posvojene otroke, eno hčerko pa je rodila s pomočjo umetne oploditve.

Vse kaže, da se vedno bolj potrjujejo znanstvene raziskave, da je odraščanje otrok v homoseksualnih in lezbičnih skupinah travmatično in za otroke neprimerno. V Sloveniji bodo državljani na referendumu zavrnili sporno novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki predvideva tudi takšne sporne posvojitve.

Povzeto po 24kul.si