fbpx

Potniki šokirani: Migrant se je želel v Sarajevu vkrcati na letalo kar mimo kontrole in povzročil paniko!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Na mednarodnem letališču v Sarajevu je danes moški poskušal mimo varnostnikov vstopiti na letalo za Dunaj, poročajo mediji v BiH. Gre za migranta iz Sirije, ki ga je obmejna policija pridržala. Letalo je imelo zaradi dodatnega varnostnega pregleda dve uri zamude.

Potniki so bili že na letalu avstrijske družbe Austrian Airlines, ko so uslužbenci letališča na letališki stezi zagledali moškega, ki je tja prišel brez varnostnega pregleda. Po hitrem posredovanju so policisti prijeli moškega iz Sirije, ki ni imel dovoljenja za vstop v del letališča, na katerem je omejeno gibanje. Potniki so morali zapustiti letalo, da so opravili dodaten varnostni pregled, je poročala regionalna televizija N1.

Mnogi so odpovedali let
Po dodatnem protieksplozivnem pregledu so potnikom dovolili vnovično vkrcanje na letalo, ki je proti Dunaju poletelo s približno dvourno zamudo. Pilot je pred začetkom poleta povedal, da so nekateri potniki zaradi strahu odpovedali potovanje, je dodala N1.

Mediji v BiH poročajo, da se je prijetemu migrantu uspelo izogniti vsem varnostnim preverjanjem. Prišel je do letala, ki je bilo na letališki stezi, ko ga je prijela obmejna policija. Moški je preskočil ograjo in prišel na letališko stezo, da bi vstopil na letalo proti Dunaju. Imel naj bi identifikacijske označbe letaliških delavcev, je poročal novičarski portal klix.ba.

Na sarajevskem letališču so za medije potrdili, da bodo več podrobnosti objavili po koncu policijske preiskave, poroča STA.

C. Š.