Povečanje kriminala na Bavarskem bo vplivalo na poostritev policijskih zakonov

Foto: iStock

V prihajajočem poletju bodo v nemški deželi Bavarski prvič od leta 1945 poostrili policijske zakone. Razlog za to je povečana stopnja kriminala, ki se je razpasel in pričel ogrožati varnost državljanov. Policiji bo tako omogočeno nošenje ročnih bomb in infiltracija v spletne pogovore brez suma o konkretnem kaznivem dejanju, nejasne pa bodo postale tudi meje med pristojnostmi obveščevalnih služb in policije. 

Predlagateljica zakona je Krščansko-socialna unija (CSU), sestrska stranka Krščansko-demokratske unije (CDU) Angele Merkel, zato bo ta najverjetneje sprejet brez kakšnih večjih uporov. Ta načrt daje policiji pooblastilo brez primere za spremljanje državljanov; po mnenju strokovnjakov bo s tem prišlo do največje zaostritve zakonov od leta 1945, zaradi vidnih elementov prepredanja pristojnosti policije in  obveščevalnih služb.

Manj bo osebne svobode
V skladu s predlogom bodo imeli policisti pravico pregledovati vsebino pisem, pregledovati sisteme informacijske tehnologije, namestiti osebje pod krinko in nositi kamere. Opozicija sicer predlogu nasprotuje, a je dejstvo, da imata CDU in CSU skupaj s socialisti večino v parlamentu. Medtem ko nekatere skrbi, da bi lahko ti zakoni postali vzor za celotno Nemčijo, pa se je pri tem potrebno dotakniti razmer v mestu Flensburg na severu Nemčije, kjer so bila območja v mestu nedavno razglašena kot nevarna, kar je vodilo do povečanja pristojnosti policije za obdobje štirih tednov.

Povečanje števila nasilnih kaznivih dejanj in kraj v Flensburgu sta razloga, ki sta vplivala na sprejem novih poostrenih ukrepov. Po navedbah Voice of Europe se bodo pod drobnogledom znašli predvsem mladi, ki bodo lahko preiskani brez predhodno podanega suma, z namenom vzpostavitve nadzora v mestih, potem ko so horde migrantov prišle v državo in pričele povzročati nemire, ki jih pred tem prebivalci niso poznali in se niso zavedali pomena varnosti, ki se večini zdi samoumevna.

N. Ž.

 • Morala

  Zaradi vsega tega bodo države postale policijske države, z omejevanjem svobode govora…in na koncu še več revnih in brezposelnih v EU!!

  • šmentanamuha

   To je namen od vsega začetka.

 • soc

  Osnovna dilema človeka danes – svoboda ali varnost. Pa ne bi bilo treba, imeli smo oboje, dokler niso priklicali opic. Kot večina tistih, ki imajo kaj in/ali koga izgubiti, raje žrtvujem del dosežene svobode kot del dosežene varnosti.

  Tudi če ne gre le za prvoaprilsko novico.

  • šmentanamuha

   Vidiš, prav zato so priklicali opice, da ti bodo lahko nadeli uzde. Sindrom kuhane žabe.

 • Razocarana

  Ni dvakrat za reči da bodo ti zakoni tako kot se je to zgodilo z ‘hate speech’ zakonomi v Angliji velja samo za domačine ki so proti radodarni migrantski politiki in tiste ki jih vlada smatra za skrajne desničarje, ne pa za prišleke ki ne samo grozijo s smrtjo domačinom ampak jih napadajo.

  • Sadako

   Točno tako. Vlade se bojijo, da bi se ljudje uprli. Toda ljudje se bodo nekoč res uprli in takrat ne bodo šli tako kot bi šli zdaj, do neke razumne meje, ampak bodo šli do konca. Zares do konca.
   Konec je pa takšen, kot je bil https://www.youtube.com/watch?v=U2dS3XKJOqU ko so bili Hrvati siti Srbov.

 • cosmosjasnovidec

  Tako se ustvarja policijska diktatorska država.
  Najprej svinja “merklca”naseli kamelotrajbarsko muslimansko golazen katera posiljuje,ropa,pobija itd. nato pa izdajo zakone z katerimi bodo kontrolirali domače državljane.
  Nič krivi švabi kateri kamelotrajbarjev niso vlačili bodo pa najebali zaradi tega.
  Vse tole je samo blamaža in diktatura nad državljani kar je že prej pripravljala prasica “merkel” sledijo ji pa podrejeni zahojeni levaki katere ima za copate in bedake.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • šmentanamuha

  No, tako, pa smo pri naslednjem koraku v NWO. Kmalu pride na vrsto ogljična valuta in čipiranje. ZATO so bile potrebne migracije pod krinko “begunstva”.