fbpx

Poziv iz Kuvajta za prenehanje financiranja Palestincev, dokler agencija ZN popolnoma ne oslabi!

Foto: iStock

Po tem, ko se je ameriški predsednik Donald Trump odločil za zamrznitev pomoči Agenciji ZN za pomoč in zaposlovanje palestinskih beguncev na Bližnjem vzhodu (UNRWA), je to njegovo odločitev z odobravanjem podprl arabski kolumnist Abdullah Al-Hadlaq iz Kuvajta, ki je agencijo označil za rasistično in pristransko, ob tem pa je prepričan, da bi bilo treba financiranje ustaviti, vse dokler agencija ne bi dokončno izginila. 

Trumpova administracija je v četrtek sporočila, da bo za zdaj zadržala 45 milijonov ameriških dolarjev, ki jih je prejšnji mesec obljubila Palestincem kot del poziva na izredne razmere na Zahodnem bregu/Gazi pod vodstvom agencije UNRWA. Teh 45 milijonov ameriških dolarjev je ločenih od zneska 65 milijonov ameriških dolarjev, glede katerih je ZDA v javnosti že povedala, da bo o donaciji še razmislila. Dejstvo pa je, da je ZDA za agencijo največji posamični donator, saj letno donira 300 milijonov ameriških dolarjev.

Foto: iStock

Agencija ZN se zavzema za uničenje Izraela
Definicija palestinskih “beguncev” in dejanske številke teh že dlje časa predstavljajo predmet razprav. Abdullah Al-Hadlaq je Trumpovo kritiko označil za ostro in hkrati razumno zaradi pristranskosti in rasizma agencije ZN, ki se zavzema za pravico Palestincev do vrnitve ozemlja in hkrati za uničenje države Izrael.

Al-Hadlaq je sicer znani kolumnist in novinar, ki podpira Izrael in kritizira Palestince ter navaja, da Palestinci nimajo nikakršne zgodovinske podlage za svoje zahteve. “Teroristično gibanje Hamas, ki podpira iranski režim, je zavrnilo učni načrt agencije UNRWA za področje človekovih pravic,” je zapisal. Pri tem se je opiral na poziv Hamasa agenciji leta 2014, naj v svojih šolah preneha z uvajanjem učnega načrta za področje človekovih pravic in s tem prekine načrtno pranje možganov učencev, da bi se nehali upirati izvajanju terorja nad Izraelci. Ob tem je Al-Hadlaq izpostavil, da je treba ustaviti vse oblike finančne pomoči in mednarodno financiranje UNRWA, dokler bo ta svoje odločitve podrejala metodologiji terorja, izključevanja in rasizmu.

Foto: iStock

Med učitelji v šolah UNRWA tudi takšni, ki zanikajo holokavst in slavijo Hitlerja
Palestinski predsednik Mahmoud Abbas je nedeljo preklinjal Trumpa zaradi njegove grožnje o ustavitvi finančne pomoči Palestincem. Agencija UNRWA se je po navedbah Breitbarta že večkrat znašla pod drobnogledom zaradi širjenja protisemitskega sovraštva v svojih šolah in zaradi zaposlovanja pripadnikov terorističnih organizacij in podpornikov terorja. Med šolskimi uslužbenci so tudi nekateri, ki na spletu objavljajo videoposnetke, na katerih zanikajo holokavst, in slike, ki slavijo Hitlerja.

N. Ž.