fbpx

(POZOR, NAZORNE FOTOGRAFIJE!) Ker niso hotele biti spolne sužnje, so jih zažgali. Njihov grob odkrili šele dve leti kasneje

Foto: družbena omrežja

Se še spomnite 20 deklic, ki so bile zažgane leta 2016, ker so se uprle biti spolne sužnje borcem Islamske države? Njihov grob so odkrili šele dve leti kasneje v južnem delu Mosula.

Na družbenih medijih je kot vihar zakrožila novica o najdenih deklicah, od katerih pa so žal ostale le kosti. Z njimi je namreč fizično obračunala Islamska država, ker so se uprle biti spolne sužnje, zato so jih žive zažgali, pred tem pa jih še grozljivo mučili. V grobu, kjer so našli nesrečne deklice, je bilo sicer še okrog 80 trupel drugih ljudi. “V grobu so bili posmrtni ostanki vsaj 111 ljudi,” je zanesljiv vir zaupal spletni strani Iraqinews. “Žrtve so bile ustreljene v prsi ali v glavo,” je razkril Saleh al-Sherifi, kaj je bilo usodno za preostale umorjene.

Foto: družbena omrežja

Sherifi je dodal, da so ljudi, najdene v tem masovnem grobišču, ubili v času, ko so borci Islamske države oblegali Mosul, kar zajema obdobje treh let. Varnostne enote so sicer odkrile na desetine množičnih grobišč, ki jih je za seboj pustila teroristična skupina IS. Do letošnjega februarja so poročali kar o 70 odkritih masovnih moriščih.

M. S.