Pozor! Teroristka Bela vdova usposablja samomorilce za napade na priljubljene turistične destinacije, med njimi tudi Turčijo, grške in Kanarske otoke!

Teroristični napad v letovišču Port El Kantaoui v Tuniziji, za katerega je odgovorna Bela vdova. (foto: epa)

Najbolj iskana ženska teroristka na svetu Samantha Lewthwaite se je letos spravila na turiste. To poletje namreč rekrutira bombne samomorilce za napade na priljubljene turistične destinacije, kot so grški in španski otoki, med njimi tudi Kanarski otoki.

Mati štirih otrok, ki je odraščala v Aylesburyju v Buckinghamshiru, skuša zbrati skupino fanatikov, ki bi napadli priljubljene turistične točke po vsem svetu. Obveščevalci, ki so informacije pridobili od britanskih agentov, so dejali, da je za ta teroristična dejanja že pridobila več deset žensk, tudi spreobrnjene bele islamistke, takšne, kot je tudi sama.

Foto: Twitter

Bojijo se, da je že okoli 30 teroristov naučila, kako izdelati samomorilne jopiče in kako izbrati “najboljšo” lokacijo za napad. V skladu s šifriranimi in prestreženimi elektronskimi sporočili ter telefonskimi klici so možni cilji Velika Britanija, Grčija, Turčija, Ciper, španske obale in Kanarski otoki. Podobno se je zgodilo že leta 2015, ko je skupina ISIS v masovnem streljanju pobila 38 ljudi v nekoč priljubljenem letovišču Port El Kantaoui v Tuniziji. Za tem napadom naj bi bila ravno Samantha Lewthwaite, kot tudi za mnogimi drugimi samomorilnimi napadi po Afriki in na Bližnjem vzhodu, poroča Mail Online.

“Bela vdova” se je namreč spreobrnila v islam že kot najstnica in se poročila z islamskim skrajnežem Germaineom Lindsayjem. 34-letna Samantha Lewthwaite pa je pridobila vzdevek “Bela vdova” po tem, ko se je njen mož ubil v samomorilnem bombnem napadu leta 2005 v Londonu, v katerem je življenje izgubilo 26 nedolžnih ljudi.

Foto: Twitter

A. G.