fbpx

Pozornost ni odveč: Turistično popularna Majorka na račun tolp postaja turistična no-go cona!

Foto: YouTube

Mesto Magaluf na otoku Majorka, ki predstavlja priljubljeno turistično destinacijo, še posebej med britanskimi turisti, je prepredeno s kriminalnimi tolpami, ki prekupčujejo s prostitutkami in ropajo turiste. S tem postaja Magaluf  turistična no-go cona. 

Tolpe, ki trgujejo z nigerijskimi in senegalskimi ženskami, prežijo na pijane moške in jih nagovarjajo k spolnim odnosom, in to z namenom, da jih okradejo.

Ženske, ki so ujete v začarani krog tolp, prihajajo iz obubožanih mest v zahodni Afriki. Potem ko jim vodje tolp plačajo pot v “lepšo” prihodnost, so prisiljene v delo zaradi poplačila dolga, so razkrili preiskovalci. Potem ko je turizem v Magalufu upadel za sedem odstotkov v zadnjem letu, je nekaj protestnikov obračunalo z ženskami, ki jih označujejo kot krive za upad prihoda turistov v državo.

Policija večinoma ne ukrepa
Moški napadalci po navedbah britanskega Daily Maila prežijo na osamljene in pijane turiste, ki se v jutranjih urah vračajo v svoje hotele. Britanski lastnik bara iz Londona je povedal, da so žeparji in prostitutke del iste tolpe. Ženske se velikokrat pretvarjajo, da so prostitutke, in objemajo opite moške z namenom, da jih zamotijo in okradejo. Ob tem pa je dodal, da se zdi, da policija sploh ne ukrepa, zato ni čudno, da se lastniki barov sploh ne trudijo več s pošiljanjem posnetkov varnostno-nadzornih kamer.

Foto: iStock

“Lani se je dogodilo, da je moški zagrozil natakarju z nožem. Kljub temu, da so bili posnetki pokazani policiji, posredovana pa ji je bila tudi fotografija napadalca, ta ni naredila ničesar, ker naj ne bi mogla ukrepati, potem ko nihče v napadu ni bil poškodovan. Zato smo vzeli stvari v svoje roke,” pravi lastnik lokala in dodaja, da izkoriščajo nepozornost mladih Britancev, ki se opijajo s poceni alkoholom, nato pa so mnogokrat tarče na osamljenih mestih ali pa oropani, potem ko jih obkroži večja skupina članov tolpe.

N. Ž.