fbpx

Prava drama na morju: Še vedno pogrešajo slovenskega surferja, valovi pa visoki tudi 7 metrov! Je še kakšno upanje zanj?

Foto: Facebook

Po navedbah hrvaških medijev so včeraj zvečer našli enega izmed dvojice pogrešanih surferjev, ki sta zanemarila vremenska opozorila in se odpravila surfat v orkanskih razmerah blizu svetilnika v Savudriji. Medtem, ko se je hrvaškemu surferju v morju pred Umagom uspelo rešiti na kopno, pa slovenskega surferja še pogrešajo.

Tiskovni predstavnik ministrstva za promet David Radas je potrdil, da se je hrvaškemu državljanu uspelo prebiti do obale, kjer mu je bila nudena zdravstvena oskrba, medtem ko slovenski državljan ni imel takšne sreče. V izjavi za medije je ta povedal, da bo ob umiritvi vremenskih razmer sprožena reševalna akcija.

V ponedeljek po 17. uri so v centru za usklajevanje iskanja in reševanja na morju prejeli obvestilo s strani očividcev, da so opazili dva deskarja, enega na wind surfu, drugega na kite surfu, ki ju močni sunki vetra nesejo v smeri odprtega morja. Dvojici, ki jima je veter uničil jadra, sta namreč pristala nemočna v morju, zaradi česar so oblasti sprožile reševalno akcijo.

Foto: STA

Luška kapitanka Dolores Brenko Škerjanc je za STA povedala, da plovilo hrvaške policije preiskuje območje med savudrijskim svetilnikom in umaškim pristaniščem. Ko pa se bodo razmere umirile, se bo po napovedih v iskanje vključilo tudi plovilo luške kapetanije, pomagali pa bodo tudi lokalni ribiči. Glede na to, da poročajo o kar do sedem metrov visokih valovih, se poraja vprašanje, če je slovenski deskar še sploh živ.

H. M.