Praznovanje, ki se je spremenilo v grozo: Kosi betona so leteli na vse strani

Foto: epa

V eksploziji in požaru v hindujskem templju v indijski zvezni državi Kerala je po podatkih policije umrlo najmanj sto ljudi. Do tragične nesreče je prišlo zaradi eksplozije ognjemeta, ki so ga želeli uporabiti ob praznovanju lokalnega novoletnega festivala.

Po eksploziji je nato izbruhnil še požar. Tempelj se je zrušil, ruševine pa so pod seboj pokopale na desetine ljudi. V nesreči je bilo ranjenih več kot 200 ljudi, številni med njimi so v bolnišnici v kritičnem stanju, poroča BBC.

Na poti na prizorišče je tudi premier Narendra Modi, ki je ob nesreči na Twitterju zapisal, da se mu para srce in da je v šoku ter brez besed.

Z buldožerjem do preživelih
V templju, kjer je izbruhnil požar, je bilo zaradi festivala zbranih več tisoč ljudi. Na posnetkih s prizorišča je bilo videti gost dim, ki se je vil nad templjem. Ko so judje v paniki bežali na vse strani, je nastal neobvljadljiv kaos. Reševalne ekipe so si morale pot, da bi lahko rešile čim več preživelih, ki so ostali ujeti v ruševinah, utirati z buldožerjem.

Eksplozijo so sicer čutili tudi prebivalci, ki so bili od prizorišča oddaljeni več kot kilometer, kosi betona pa so leteli vse naokoli.

B. O.