Pred policijo v Parizu ustrelili moškega, ki je kričal: “Alah je velik”

Foto: epa

Francoski predsednik Francois Hollande je obljubil, da bodo zaposlili 5000 novih policistov in močno poostrili francoske varnostne ukrepe. To je povedal na obeležitvi prve obletnice pobojev na satiričnem časopisu Charlie Hebdo, ki so jih izvršili džihadisti.

Kmalu po njegovem govoru je pariška policija ustrelila in ubila osumljenca, ki je hotel vdreti na policijsko postajo, sumijo pa tudi, da bi bil lahko terorist.

Kričal je Allahu Akbar
Pred tem dogodkom je Hollande pozval vse policiste, naj poostrijo varnostne ukrepe in med seboj delijo informacije. Potem je počilo. Moškega, ki je pred policijsko postajo blizu Montmartra kričal “Allahu Akbar”, je policija na mestu ubila, poroča BBC. Policija pravi, da je moški mahal z nožem, sumijo pa tudi, da je imel jopič-bombo. Potencialnega samomorilca v zvezi z bombo trenutno pregleduje daljinsko vodeni robot.

Kje so skriti džihadisti
Pred enim letom so policisti prav tako ubili tri teroriste, ki so po Parizu tri dni povzročali teror. Ostaja pa odprto vprašanje o njihovih povezavah z džihadisti in njihovimi sodelavci na Bližnjem vzhodu. Zaradi tega je Hollande povedal, da bodo v obveščevalnih službah odprli 2000 novih mest.

A. R.