Pred pragom Evrope se na nove teroristične napade pripravlja 500 teroristov: Meje bodo prečkali pod pretvezo, da so migranti

Simbolična slika (Foto: iStock)

Kaotična Libija ponovno doživlja pritiske Islamske države, ki predstavlja jasno grožnjo Evropi, medtem ko se v Iraku in Siriji še naprej zmanjšuje kalifat džihadistične skupine. ISIS poziva svoje člane, naj zapustijo Irak in Sirijo ter se jim pridružijo v Libiji, kjer jih je do zdaj okoli 500. Iz tamkajšnje baze se med valom migrantov želijo prebiti v Evropo in začeti izvajanje vse hujših terorističnih napadov.

Libija, ki je tik ob Sredozemskem morju, le nekaj sto milj od evropske obale, je postala dom regeneracijskega krila ISIS-a, ki ga trenutno sestavlja okoli 500 teroristov. ISIS želi v Libiji izkoristiti sedanje migrantske razmere in potovanje migrantov v Evropo. Tako želijo skupaj z njimi neopazno priti k nam in tukaj izvesti številne napade. “Islamska država je pred dvema letoma dejala, da namerava priti v skupine migrantov in izvajati napade v Evropi,” poroča Wall Street Journal (WSJ). “Več deset tisoč migrantov je prešlo Sredozemsko morje in tako iz Libije prišlo v Italijo.

V Libiji želijo ponovno vzpostaviti svoj režim
V ISIS-u so prepričani, da je Libija glavni vhod v Evropo,” je prek šifriranega telegramskega sporočila časopisu The Journal povedal Abu Baara al-Ansari, Sirec, ki je junija izstopil iz teroristične skupine. Teroristi ISIS-a naj bi izkoristili poslabšan libijski varnosti sistem in poskušali ponovno vzpostaviti svoj režim. “Islamska država je v Libiji ustanovila številne skrivne celice, potem ko je lani izgubila svoj vpliv v severni Afriki. Militantne skupine so se zdaj začele krepiti drugje. Majhne celice sestavlja več ducatov borcev, zdaj pa so zamenjale lokacijo. V zadnjih nekaj mesecih so svoje baze postavili zunaj libijskih mest in začeli ropati tovornjake, ki vozijo mimo. Denar si služijo tudi s tihotapstvom migrantov,” je poročal The Journal.

Prizadevanja ISIS-a za vrnitev v Libijo so sprožila vseevropsko zaskrbljenost, saj že nekaj let džihadisti iz Sirije potujejo v Evropo, kjer želijo izvajati smrtonosne teroristične napade. ISIS naj bi pozval svoje člane, naj zapustijo krhek kalifat Islamske države v Iraku in Siriji ter potujejo na območje v Libiji. Teroristični borci naj bi v Libijo prišli prek Sudana, kamor letijo iz Turčije in Sirije.

Simbolična slika (Foto: iStock)

Trenutno je na tamkajšnjem območju dejavnih 500 članov, prihaja jih še več
Oborožene ameriške sile v Libiji so že mesece opozarjale, da se ISIS vedno bolj krepi in počasi preoblikuje. Tamkajšnje celice so se začele krepiti po lanskoletnem porazu v pristaniškem mestu Sirta, ki je nekoč bilo največje oporišče ISIS-a zunaj njihovega kalifata na Bližnjem vzhodu. Kljub porazu ameriška vojska v Afriki, ki nadzoruje tamkajšnje dejavnosti, ocenjuje, da je v Libiji še vedno dejavnih približno 500 članov. Pred porazom v Sirti pa jih je bilo po poročanju Breitbarta kar med 4000 in 6000. “Ponovno oživljeni ISIS vsekakor postaja problem v Libiji,” je za WSJ povedal vodja varnostnikov, ki ni želel biti imenovan. “Teroristična skupina si lahko poviša prihodke z donosnimi goljufivimi posli in izkoriščanjem zalog orožja v državi, ki je obsežna in politično nestabilna.”

A. L.

 • Olga

  Zapreti meje za nezajonite migrante!

  • karlina

   PODPIS

 • janez zorman

  Težko bojo kaj skupaj spravili pod novo ameriško komando. Vse drugače je bilo pod “komando” čokoladnega !

  • Megatron Arrows

   Ja, pod čokoladarjem se je ISIS razcvetel. Od takrat, ko je on grozil, so začeli uporabljati tudi ameriške TOW projektile, čeprav je Amerika odkupovala orožje in strelivo pri vse državah, ki so bile prej oborožene z ruskim orožjem. Kdo spodbuja vojno na BV in v Afriki?
   https://www.rt.com/usa/403433-pentagon-weapons-trafficking-syria/ Ravno tisti, ki hočejo UKRASTI še več zemlje tujih držav in njihovih naravnih bogastev. https://www.almasdarnews.com/article/boris-johnson-support-war-not-peace-assad/

   • sprehajalec

    Fantastičen sklep, vreden zavozlaneih misli v glavi. Američani so pokupili vse kalašnikove kjerkoli so mogli pa RPGje pa PKKje, pa maljutke in to pri vsem orožju ki ga imajo, da bi vrgli Asada.

   • karlina

    TOČNO !!!!!

  • karlina

   A bejz, si se pa hudo zmotil

 • Ana Job

  Vsi teroristi so migranti, to je jasno! In dokler bomo to zanikali in jih spuščali čez meje bomo ogrožali sami sebe in prihodnost države.

  Viktor Orban je eden redkih politikov, ki ima, kar se tiče migrantske politike zelo TREZNO GLAVO.

  • karlina

   VELIK PODČRTAN PODPIS

 • soc

  In vse mogočne armade Zahodnega sveta ne uspejo obvladati libijskega kaosa… Pravljica za male otroke. Američani lahko počistijo Libijo v tednu dni. Zahodna Evropa v mesecu.

  Pa je ne. Zakaj, hudiča?

 • sprehajalec

  Ultralevičarji dobivajo okrepitve v skupnem boju za uničenje krščanske europske civilizacije.

  • karlina

   PODPIS

 • Artur

  Jezuitsko babilonski sistem vse vključno s tem muslimansko terorističnim sranjem je vkomponirano v njihovi NWO dikataturi. Veliko od naših Dr.Mr.Mag.Prof. levodesnosredinskih narodno izdajalskih politikantov so vede pa tudi nevede njihove figure , pri nas takšnih profesorjev kot je ta žal nebi našli niti za vzorec , Butale kot Butale . Za mnoge ostale Butalce pa velja spet tista : nič ne vidim,nič ne slišim,nič ne govorim , če pa že pa vse kar nam zgoraj omenjene barabe servirajo jemljejo kot sveto resnico.
  https://www.youtube.com/watch?v=SgmpKryXbQQ
  https://www.youtube.com/watch?v=0TBdRYqrdEU

 • karlina

  Super, ravnokar sem poslušala na radiu Ognjišče, gospoda Grimsa, ki je povedal, da zna biti Slovenija zep za migrante in tudi ministrica Gyerkeševa mu je končno tudi to potrdila, naredijo pa nič za varnost nas Slovencev, itak, pred poletjem so vrli poslanci razmišljali samo o dopustu, sedaj pa jim je očitno šlo to iz rok, vse druge drzave okoli nas se pripravljajo na naval novih migrantov, Slovenija pa je očitno na tem področju zopet zaspala-sedaj se ukvarjajo s krajo našega denarja-2. tir in seveda s predsedniško kandidaturo kradljive ministrice Brenčič

 • Krtača 20

  Olga je že v turnu. Čaka če bo treba naznant turške vpade. Grmada je tud že redi za nadaljne obveščanje….

  • sprehajalec

   Ti pa že greješ posteljo in mažeš vazelin zadaj za Afganistanca. Seveda socialno posteljo, ne svoje.

   • twin

    Ne rabi, če ima dobro penzijo in veze na položajih, bo takoj našla naše klošarje, tudi če se bliža 90. letu starosti.

    • Radivoj Cmor

     Kje pa vi dobite vse informacije,da toliko znate?.

  • Olga

   Za Slovenijo se je vredno in se moramo vsi zavedni Slovenci boriti! To smo dolžni žrtvam slovenske osamosvojitvene vojne, njihovim otrokom, ki so ostali brez očetov in našim otrokom! Če bo treba stati v “turnu”, mi ne bo problem!

   • twin

    Ti kr, komaj čaka, mam stol pripravljen in literco, bom ploskal vsakič, ko bo usekalo, ne glede na kateri strani, pri nas danes vsaka zadene.

   • karlina

    HVALA ENAKO, MOJ PODPIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • karlina

   Ti se kar delaj norca, ko bo enkrat tudi v Sloveniji nastradal nekdo, ki ni nič kriv, s strani migrantov, potem se ne boš več, sicer pa si to preberi-http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/po-zaloski-z-maceto#comment-2828792

 • Adolf Hitler Lebt

  pozabila si tudi omenit da so to tudi ludožderci!!!!!!!!!!!

 • Slovenec 33

  Islam je krvava, agresivna, histerična in pedofilska religija, ki enako kot komunizem potiska vse, ki pridejo z njo v stik v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Koran je priročnik za teroriste in za odstranjevanje vseh, ki se islamu niso pripravljeni podrediti.
  Topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, LGBTQ izrodki in sorošisti pa te dimenzije islama niso sposobni doumeti.

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

  • twin

   A radikalne krščanske sekte so pa kaj drugačne?
   Resnica je taka, ko ti nekdo poruši dom do tal in pokrade vse kar si kdaj imel, ko ti pobije družino in prijatelje, ko si zelo, zelo jezen, je tudi alah dober, sicer je povprečen arabec popolnoma isti kot povprečen evropski krščan. Dobesedno, nikakršne razlike ni, tudi oni kr neki rečejo, v resnici je jim j* za boga in te fore, žrejo svinjijo kot lačni volkovi in spijejo celo flašo šnopsa, če je le prilika, isto kot večina ljudi sveta, v glavnem, le da živijo v svoji pravljici, mi imamo pa svojo židovsko različico iste kozl*.
   Nekaj drugega je res, nato soldateska, oborožena z velikonemškim težkim orožjem jim je požgala državo, zdaj je pa tam velika jeza in huda želja po maščevanju, dolžnost duhovnih vodij je, da kurijo in jim pomagajo ohraniti dovolj trezno glavo, da se bodo lahko nekoč maščevali, ampak bolj normalno kot to enostavno ni in ne more biti. Spomnimo se kaj so nabijali naši para župniki, med osamosvojitvijo, ko so pozivali na jihad proti slovanskim sestram in bratom. Saj ni bilo zastonj, nedavno smo jim menda spet nekaj dali, na podlagi fevdalističnih šeriatskih zakonov, pa smo 2017, v centru sekularne Evrope.

   • Slovenec 33

    Spet blejaš, ali pa ne doumeš navodil.
    Kaj tabletke niso doza za cel dan.
    Zdravstvo pa res pretirano špara.
    Koliko je čakalna doba, da boš večjo dozo dobil.

    • twin

     Prvič, kot pesnik si navadno tele, nimaš pojma kaj je rima.
     Drugič, tudi če bi slučajno zadel, a ni čudno, da se še ubogi reveži izražajo bolj normalni kot ti?
     Takim kot si ti, bi jaz priporočal, da se čim bolj zapijejo, ne boš verjel, ampak pri mutantih lahko dejansko pomaga.

  • karlina

   TOČNO

  • Adolf Hitler

   Dvakrat so bli odstranjen kod rek na cest tretič bo enako kuga islamska

 • twin

  Prvič, finta terorizma je, da nihče ne ve kdo je terorist, sicer bi bili to vojaki, ne pa neki zamaskirani neznanci. Iz tega sledi, da nihče ne more vedeti koliko jih je, mogoče ni nikogar, mogoče je vsak deseti evropejec, ne ve se.
  Drugič, skoraj nihče na svetu ne verjame več sodobnim neonacistom, mediji lahko nabijate kar hočete, vsi vemo, da so te novice samo sovražna vojaška propaganda. Kako vemo?
  Ker je vzorec preveč očiten, da bi bilo lahko še karkoli skrito. Takole to gre. Američani napadejo neko šibko državo, ker jih plača neka zločinska buržuazija ali preprosto rabijo naravne vire, ker lahko. Nato okupirano ozemlje zasedejo kvizlinške nato enote in vzpostavijo vojaško policijsko diktaturo. Organizirajo teroristične celice, ki kontrolirajo tisto kar sistem ne more zajeti ,to so pa razni jezni, maščevalni reveži in norci, ki se nimajo več kam zateči in bi bili lahko res nevarni, če bi se jim naenkrat preprosto zmešalo in bi naredili nekaj zelo neumnega. Bolje je, če obstaja nek isis ali karkoli, da so še uporniki z razlogom pod nadzorom.
  Vprašanje, kdo meče evropejce v luft in zakaj, zgleda ne verjamemo, vse več ljudi razmišlja kot sem pravkar opisal in je treba malo zresniti lobotomizirane mase, po moje, ampak dejstvo je, da tam neki čoban teroristi obstajajo samo v vaših glavah.

 • bojan

  Nek manijak je divjal v LJ po Zaloški s kombijem brez dovoljenja in mačeto … bi nova24 ur kej o tem komentirala… predvsem me zanima poreklo tega bedaka
  http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/po-zaloski-z-maceto

  • twin

   Bilo kuda, gestapo svuda.

   • Adolf Hitler

    Še molu boš za GESTAPO da Bodo tu zapomni si mojih besed

  • andreas82

   Veš ti katera naselja so ob Zaloški, sam vprašam :))

   • bojan

    Ne vem … vem pa namen bedaka ki vozi kombi in mačeto … pesem ki je celi evropi dobro znana

    • karlina

     Ukraden kombi, brez vozniške, z mačeto-ja, Andreas, to je bil sigurno en Slovenec kajne, ki nosi s seboj mačeto, pa dej nehaj no se sprenevedati

     • twin

      Pojdi malo po rovtah, taki mudžahidi niso pri nas nič neobičajnega, še od konca ledene dobe naprej.

  • karlina

   O, vidim, da sva oba isto prilepila, nič hudega ,bolje večkrat, kot nikoli v vednost, kaj se dogaja tudi v naši drzavi, pa nam vlada levaška laze, kot v vseh drugih EU DRZAVAH

 • karlina

  http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/po-zaloski-z-maceto#comment-2828792
  TO SI NUJNO PREBERITE, GROZLJIVO, TUDI PRI NAS V SLOVENIJI !!!!!!

 • samsara

  So se že kaj povezali z Murglami? Tam živijo neki relikti preteklosti, ki so bili v svojih najboljših letih na samem vrhu nekdanje zločinske in teroristične organizacije UDBA/SDV. Pa Slovenije in Slovencev nikoli niso marali. Prav nasprotno pa izkazujejo očitno podporo invazivnim muslimanskim hordam.Torej potencialno odlični kolaboracionisti, nevarni za Slovenijo in Slovence.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • twin

   Tukaj nekaj zelo ne štima. Udba je gonila in klala nacistično ustaško živino, nihče na svetu se ni sekiral, ravno nasprotno, vsi so nam govorili, da so jih še premalo. Koga preganja Sova danes, pa ni več jasno, kar se mene tiče, od osamosvojitve naprej so navadna teroristična združba, očitno uničujejo samo še popolnoma navadne in nedolžne Slovence, ki pa se niso rodili pravim staršem, žal. Ne vem zakaj, morda zato, ker so šli srbi ven ali pa preprosto zato, ker delajo za veliko Nemčijo, od katerih zgleda dobijo vse dezinformacije.
   Podpora leftardov muslimanom je pa dejansko kiks narave, po katolibanih, smo dobili še arabske norce, kot da nismo imeli dovolj problemov z bosanci in šiptarijo. Ampak točno zato to počnejo, ker jih je oni pederajsl Tito učil, da smo vsi isti, namesto da bi razgnal vse te debile in psihopate, se je hodil kurčit k papežu v Rim in dilat orožje neuvrščenim arabcem. Itak je bila Juga neke vrste džamaherija.

 • FUCK COMMUNISM

  Kva je barabe levuharske?!? A zdej ne boste sral o tem kako Nova siri sovrastvo?!? Me prav zanima kolk vam bo do te mohamedanske drhali, ko vam bodo zacel posiljevat in ubijat zene in hcere! A boste takrat tudi gobezdal o tem, da to niso muslimani ampak ekstremisti?!? Tolk ste zabiti, da vam ni jasno, da svinjarij, ki jih ta drhal pocne, ne bi bilo, ce njihovega prihoda vi pizde levuharske izdajalske ne bi podpirali! Pocrkejte cimprej!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • twin

   V EU se vsako leto zgodi toliko in toliko umorov ter posilstev. Več kot 90% jih zagrešijo popolnoma navadni fritzli, točno taki kot si ti.

 • Caesar

  Iz Sirije pred sirsko vojsko beži na stotine teroristov ISIL v Turčijo. Zanimivo je, da lahko v Turčijo pridejo samo preko ozemlja pod nadzorom Kurdov in ZDA. Vprašanje je samo, kam bojo Američani poslali vse te teroriste, v Libijo, v Mjanmar ali v Evropo?

  • stane

   Jaz bi jih poslal k alahu na obisk.

 • Radolf Mitler

  Predlagam g.Trumpu in njegovim zaveznikom, da za vselej končajo s temi islamskimi podganami in to z atomsko bombo na Libijo. Ta golazen mora pocrkat čimprej.

  • stane

   To kar predlagas,lahko dobi tudi Evropa.

 • Adolf Hitler

  Eno morte vedet dvakrat so se potopil v renu ta tretič se bodo sigurno učil plavat čez Ocean tifus smdlivski

 • Radivoj Cmor

  Rabite špiclje zahrbtne in ovaduhe obrnite se na rdečkaše.

 • gabrijelobid

  Teh naših političnih bebotov nič ne premakne razen morda bomba terorista,ki mu jo bo podtaknil pod stol.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!