fbpx

Pred sedmimi leti je napovedal, da bo Lionel Messi zmagal na svetovnem prvenstvu v nogometu 2022

Lionel Messi Argentino povedel v zmago (foto: EPA)

Po zmagi Argentine na svetovnem prvenstvu je Twitter eksplodiral, saj se je ponovno pojavil tvit enega od uporabnikov, ki je natanko pred sedmimi leti napovedal prav to, čemur smo bili priča v nedeljo, in sicer, da bo argentinski reprezentant Lionel Messi Argentino povedel v zmago na svetovnem prvenstvu v nogometu leta 2022, piše Daily Wire.

Argentina je v nedeljo v finalu svetovnega prvenstva v Katarju po streljanju enajstmetrovk po neodločenem izidu 3 : 3 premagala aktualnega prvaka Francijo. Zmaga, ki jo je vodil Messi, je pomenila presenetljivo vrnitev po zgodnjem porazu proti Savdski Arabiji na začetku turnirja. Med izlivom navdušenja in podpore po vsem svetu zaradi zmage ekipe je bil še toliko bolj šokanten tvit, ki se je znova pojavil na platformi – uporabnik @josepolanco10 je namreč že pred sedmimi leti napovedal zmago Argentini, kot glavnega junaka pa izpostavil prav Lionela Messija.

Preberite tudi: [Video] Mbappe se je obupano želel izmakniti Macronu, ko ga je po porazu skušal potolažiti

“18. december 2022. 34-letni Leo Messi bo zmagal na svetovnem prvenstvu in postal najboljši igralec vseh časov. Ponovno se oglasite pri meni čez 7 let,” je 20. marca 2015 dejal uporabnik z imenom José Miguel Polanco. Twitt je v trenutku postal viralen, uporabniki pa se ne morejo načuditi njegovi natančni “prerokbi”, ki je skoraj tema znanstvene fantastike, ki smo ji bili priča v znanem filmu Vrnitev v prihodnost”.

Kakor koli že, Polancova napoved je bila izredno natančna, edino, kar je bilo napačno, so bila Messijeva leta, ta je namreč junija dopolnil 35 let. V začetku tega leta je Polanco objavil odgovor na svoj prvotni tvit, češ, da ga število ljudi, ki si je na njegov zapis dodali opomnik, malce straši, sploh, če napoved ne bo točna. Pa vendar je Polanco očitno “človek vere”, saj se je še v soboto oglasil in zapisal, “da je v Dohu in da je upanje večje kot kdaj koli prej, “verjeti moraš.”

Šokirani uporabniki so ob zmagi ostali odprtih ust, Twitter pa so preplavili komentarji, kot so: “To je bila najbolj neverjetna napoved!”, “Kdo bo zmagal leta 2026?”, “On je potnik skozi čas!”

Foto: Twitter

Messi na naslednjem svetovnem prvenstvu ne bo igral?
Čustva so se razvnela, ko je Messi Argentini priboril pokal, to pa naj bi bil tudi njegov zadnji nastop na svetovnem prvenstvu, kar je napovedal že pred nedeljsko zgodovinsko zmago, čeprav mu je selektor Argentine Lionel Scaloni zagotovil prosto mesto v ekipi, če si Messi premisli, “ima več kot pravico, da se odloči, kaj želi narediti v svoji karieri,” je dejal Scaloni. “Takšen privilegij je trenirati ga in ga imeti v ekipi. Vse, kar prenaša na soigralce, je enostavno brez primere. Še nikoli nisem videl osebe, ki bi toliko dala svoji ekipi.” Messi je po tekmi prejel zlato žogo in naziv najizjemnejšega igralca svetovnega prvenstva.

Lionel Messi je prejemnik zlate žoge. (Foto: Twitter)

Sloviti argentinski igralec je na svetovnem prvenstvu dosegel sedem golov. Kar zadeva Messijevo prihodnost, bo pokazal le čas – ali pa ima morda José Miguel Polanco kakšno novo napoved?

Ana Horvat