fbpx

“Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je alkoholik, ki na sestankih namesto vode pije gin!”

Foto: twitter

“Predsednik Evropske komisije je alkoholik, ki na sestankih EU pije gin in prepusti delo svojemu ambicioznemu, a neizvoljenemu  namestniku,” so vse glasnejše obtožbe zoper enega najvplivnejših ljudi v Bruslju Jean-Clauda Junckerja, potem ko na nedavnem zasedanju vrha Nata ni mogel niti hoditi. Sam pa zavrača vse obtožbe, da je alkoholik, in zatrjuje, da včasih lovi ravnotežje pri hoji zaradi bolečin v hrbtu, znanimi tudi kot išias.

A nove informacije, ki prihajajo znotraj Bruslja, razkrivajo, da politiki Evropske unije radi “pogledajo globoko v kozarce”, in da tudi Juncker prepusti delo, ki bi ga moral opravljati sam, Martinu Selmayrju, da vodi komisijo.

Jean Claude Juncker in Martin Selmayr (foto: epa)

Francoski novinar Jean Quatremer, ki že leta piše o dogajanjih v Bruslju, pravi, da so že vsi seznanjeni z nenadzorovanim pitjem predsednika. “Mnogi iz Luksemburga, Bruslja in iz drugih evropskih prestolnic lahko potrdijo, ko so bili sami priča pijanemu Junckerju,” je dejal in dodal, da mu je nek nekdanji minister dejal: “Ko mu uslužbenec na svet ministrov prinese ‘kozarec vode’, vsi vemo, da je v resnici gin.”

Foto: Twitter

Nedavno smo lahko videli, kako se je na vrhu zveze Nato Juncker ob hoji spotikal, ni bil zmožen niti hoditi po stopnicah, zato so ga kasneje prestavili kar v voziček. 63-letni predsednik pa je zatrjeval, da ni pijan, in pripisal slabo stanje bolečinam v hrbtu. A mnogi menijo, da njegova razlaga o “išiasu” ne stoji na trdnih tleh, in mu nihče ne verjame. “Saj na posnetkih ne kaže nobene agonije, ampak se smeji, se pogovarja in ‘poljublja’ tiste, ki mu pomagajo pri hoji,” je zapisal Quatremer in dodal: “Juncker rad pogleda v kozarec, a to stalno zanika.” Tako se resno postavljajo vprašanja o njegovem zdravju in ali je sploh še primeren za to delo. “Medtem ko se zdi, da je izvoljeni predsednik nesposoben voditi Evropsko komisijo, pa Selmayr, ki ga označujejo za pošast, saj dela dan in noč in je znan po svojih brutalnih taktikah, tiho prevzema njegovo moč,” piše Daily Mail.

Foto: twitter

Junckerjev predstavnik je dejal, da ni “nobene bojazni, da Juncker ni sposoben za delo”. Tudi sam se je branil in dejal, da je “zares presenečen nad interesom nekaterih ljudi, da o tem govorijo, in prosim za spoštovanje”, in dodal: “Imel sem išias in krče v nogah”

A. G.