fbpx

Predsednik Trump zahteva, da pristojni prevzamejo nazaj del Seattla, ki ga zaseda skupina radikalno levih protestnikov – sicer bo udaril on!

Foto: epa

Predsednik ZDA Donald Trump je opozoril guvernerja in župana Seattla, da se igrajo z njihovimi prebivalci na nivoju, ki ga še niso videli. Hkrati še poziva, da morajo zavzeti mesto nazaj, sicer ga bo on, saj to ni igra. Radikalna skupina protestnikov je zasedla šest ulic in “avtonomno cono Capitol Hilla”, protestniki pa so oblastem izdali listo zahtev. Guverner je na tiskovni konferenci povedal, da med tiskovno konferenco v sredo o razmerah še ni bil obveščen.

Predsednika Donalda Trumpa so razjezili protestniki, saj so zasedli del Seattla, oblasti pa tega niso preprečile in niso zavzele območja, zato jim je začel groziti, da bo uporabil silo. Saj kot pravi, se radikalna levica z njimi igra takšno igro, ki je še niso videli. “Zavzemite mesto takoj, če ga ne boste vi, ga bom jaz!” je še odgovoril.

Skupina je zahtevala, da ukine policijski oddelek in zapore v Seattlu, daruje brezplačno pomoč ilegalnim migrantom, brezplačno zdravstveno zavarovanje in univerze za vse. Policijska uprava je zaprla in zapustila vzhodno območje na območju šestih ulic in dovolila protestnikom, da imajo prost dostop do območja. Policija je še najavila, da se ne bodo vrnili, dokler ne bo najavljen klic prve pomoči. “Domači teroristi so zavzeli Seattle, ki jih vodijo radikalni levi demokrati”, še poudarja Trump in daje dodaten pomen zakonu in redu.

Sara Kovač