fbpx

Premožna denarnica in revna inteligenca: V ladjedelnicah res gradijo ladje? Hčerka ruskega politika je ob tem ”spoznanju” naravnost šokirana!

Devetnajstletna hčerka Putinovega govorca Dmitryja Peskova je obiskala rusko ladjedelnico in ostala odprtih ust. Popolnoma je bila šokirana nad dejstvom, da tam ljudje gradijo ladje. Na svojo inteligenco očitno ne da kaj dosti, saj je objavljanje fotografij na Instagramu primarnega pomena v njenem življenju. Tam razkazuje svoje razsipno življenje in druženje z brutalnim voditeljem Republike Čečenije, ki vsem na očem muči homoseksualce.

Dimitrij Peskov, ki je že od leta 2012 Putinov uradni govorec, ima v Moskvi dokaj visok status. Morda pa bo hčerka sledila njegovim stopinjam in delovala v imenu ruske vlade? Glamurozna najstnica Yelizaveta je s svojo žalostno (ne)razgledanostjo zdaj tarča posmeha. Kot del delegacije je obiskala krimsko obalo in prvič zagledala ladjedelnico.

Dan prej še za ljudi, ki gradijo ladje, sploh ni slišala, zdaj pa bi jim kar poveljevala
Nevedno dekle, ki sicer v Parizu  študira marketing in ob tem svoje življenje deli na družbenih omrežjih, je izobražene delavce in strokovnjake presunilo z izjavo, da do zdaj še ni spoznala nobene osebe, ki bi vedela, da ladje gradijo ljudje, poroča The Times. Delavcem je ponudila tudi edinstven pogled na njihovo delo in podala svoje ”strokovno” mnenje o tem, kako bi lahko izboljšali svojo javno podobo. Po ogledu je na novinarski konferenci dejala, da ima že izoblikovano strategijo, kako bi mlade pritegnili v ta posel. Na licu mesta se je enostavno odločila, da Rusija potrebuje novo PR-strategijo za omenjeno stroko.

Kljub ”strokovnemu znanju”, ki ga je pridobila v petih minutah, ima še vedno raje denar in sledilce na Instagramu
S temami, ki bi jo lahko utrudile, pa se vseeno ni želela kaj dosti ukvarjati – raje je pozirala za Instagram, ladjedelniške fizične delavce pa prosila, da se ji postavijo ob bok ter se slikajo ob njej. Na omenjenem družbenem omrežju ima 52.400 sledilcev, njen profil pa je poln zapeljivih selfijev, jaht, glamuroznih zabav in prestižnih oblek. Ni skrivnost, da v javnosti rada razkazuje ne le sebe, ampak tudi to, kar ima. Z denarjem naj nikoli ne bi znala ravnati. Tudi iz njenih objav na družbenih omrežjih je razvidno, da živi razsipno življenje. Sicer pa to za oligarhijo okoli Putina ni nič novega. Svojemu ljudstvu radi pokažejo, kaj imajo, kako živijo in kako razsipavajo z denarjem, medtem ko večina Rusov živi v veliki revščini.

Na eni izmed slik je ob njej tudi čečenski vodja Ramzan Khadyrov, s katerim plešeta pred objektivom in očitno tudi prijateljujeta. Tudi to je sprožilo številna neodobravanja in kritike, saj je Khadyrov eden izmed najbolj osovraženih s strani ruskega ljudstva. Nekaj dni pred tem je bil obtožen mučenja in ubijanja gejev v ”koncentracijskih taboriščih”. Ob obisku ladjedelnice je nosila kreacijo njegove hčerke, glede homoseksualcev pa očitno še sama ne ve, ali ga podpira. Zmedena duša je najprej kritizirala prepoved gejevske zveze, nato pa lani na Facebooku objavila, da je proti gejevskim parom in posvojitvam homoseksualnih partnerjev.

Oče je tarča obtožb vmešavanja v ameriške volitve, hčerka pa posmeha
Ljudje se iz Peskove norčujejo tudi na Twitterju, uporabnik @Pigmeich je med drugim zapisal: ‘‘Poškodovano stavbo Moskovskega okrožja bo popravila odlična ladijska delavka Lisa Peskova,’‘ in ”Peskova bo letela v Sirijo in se lotila ISIS-a. Potem bo rešila težave med Severno Korejo in ZDA”. V stik s Peskovo so mediji (MailOnline in RadioFreeEurope) že želeli stopiti, a ta zavrača komentiranje. V začetku tega leta so njenega očeta Dmitryja obtožili vmešavanja v ameriške predsedniške volitve. Iz dokumentacije, ki naj bi jo izdal nekdanji vohun M16, je razvidno, da je bil Peskov vodja ekipe za odnose z javnostmi in želel pomagati Trumpu. Tako Trump kot Rusija sta poročilo zavrnila in ga označila za lažno.

A. L.