fbpx

Preplah med turisti na Hvaru: Po mestu se je sprehajal islamski terorist

Foto: YouTube. Takole je bil na Hvaru videti pijani angleški turist.

Hrvaški mediji danes poročajo, da je turiste na dalmatinskem otoku Hvar v soboto razburil neverjeten prizor v terorista oblečenega pijanega Britanca, ki se je po mestu sprehajal opremljen z lažnim bombnim telovnikom in imitacijo puške, okrog glave pa je imel zavit šal. Zaradi njegovega videza, videti je bil kot pravi džihadist, so bili številni šokirani, nekateri so poklicali celo policijo. Pijani turist je s prijatelji pozneje vstopil celo v priljubljeni BB Club, zaradi česar so obiskovalci bara nemudoma spremenili svoje razpoloženje.

Ena od madžarskih turistk, ki je bila v času incidenta navzoča v klubu, je hrvaškim medijem zaupala, da so bili gosti zelo šokirani in živčni. “Najhuje je to, ker so oni Britanci. Teroristični napadi v Veliki Britaniji so bili v zadnjem času res grozni. Točno so vedeli, kakšen odziv bodo povzročili med ljudmi. To je bilo zelo neobzirno do turistov,” je povedala Sophie Meszar.

“Jaz nisem terorist, jaz sem somalijski pirat. Odhajamo na ladjo. Samo zabavamo se,” je vse skupaj novinarjem komentiral Britanec, ki pa ni želel izdati svojega imena. Kasneje so sicer njegovi prijatelji trdili, da nikogar izmed turistov niso želeli užaliti, kaj šele prestrašiti. “Samo zabavati smo se  želeli,” je povedel eden od prijateljev, ki se je opravičil v imenu cele skupine Britancev.

Ni prvič, da so pijani britanski turisti počeli neumnosti na Hvaru, v preteklosti so namreč hrvaški mediji večkrat poročali, da so poleti vandalizirali lokale in se pretepali.

T. F.