Pri Salviniju srečanje evropskih desnih strank

Italijanski notranji minister Matteo Salvini (Foto: arhiv Demokracije)

Vodja italijanske Lige Matteo Salvini bo v soboto popoldne v Milanu gostil srečanje desnih strank. Med udeleženci srečanja na vrhuncu kampanje pred evropskimi volitvami bo vodja francoskega skrajno desnega Nacionalnega zbora Marine Le Pen, ne bo pa madžarskega premierja Viktorja Orbana, s katerim se je Salvini sestal pred kratkim.

Po napovedih se bodo srečanja udeležili predstavniki 12 strank – ob Salvinijevi Ligi in Nacionalnem zboru Le Penove bodo v Milano prišli tudi predstavniki nemške Alternative za Nemčijo (AfD) in avstrijskih svobodnjakov (FPÖ). Pričakujejo tudi Prave Fince, predstavnike Stranke danskega naroda, člane nizozemske PVV Geerta Wildersa, stranke Vlaams Belang, ki se zavzema za neodvisnost Flandrije, estonske protiturške stranke Ekre, češke stranke Svoboda in neposredna demokracija (SPD) Tomia Okamure, slovaške stranke Sme Rodina in bolgarske Volje. Polovico strank naj bi zastopali njihovi vodje.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1129651901090422784

Evropske desne stranke želijo po evropskih volitvah konec prihodnjega tedna oblikovati “superskupino” v Evropskem parlamentu in v njem postati tretja največja skupina. Stranke sicer niso enotne in imajo različna stališča.

Salvini, ki je tudi italijanski notranji minister, je pred srečanjem v petek sedanje politične elite označil za največje sovražnike Evropske unije ter pozval k “Evropi narodov, ki sodelujejo”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Salvinijev cilj je, da bi pristojnost na področjih trgovine, kmetijstva in proračunske discipline, ki je zdaj v rokah EU, vrnil državam članicam, unija pa bi imela skupno politiko glede migracij, predvsem pri vračanju migrantov iz Evrope v njihove domovine.

Demokracija.si

 • xtc

  Bruselj mutikulti in socialisti ter anarholiberali skušajo spodnesti Avstrijsko vlado,če bo Kurz pameten bo zadeve poštimal in uredil in ne delal drame.
  Bruseljsko skeptične stranke lahko postanejo večina v EU parlamentu,sploh še,če bosta merckelca in Macron ter multikultarji še napreje delali oslarije,saj nekatere stranke že razmišljajo o odhodu iz EPP.

  • skorpijon93

   v avstriji muslimani predstavljajo že 8 % delež po podatkih 2018 leta ,leta 2009 5,2 % delež, leta 2001 4,2 % delež, leta 1991 2 % delež , vir ; pew research center

   • xtc

    Pozabljaš ,da ko bo čas bodo Evropejci hitro uvozili Kitajsko rešitev problema.

    • Darth Vader

     muslići v evropi nimajo pojma, kaj se zgodi, če se zakurbla vso vojaško mašinerijo, kar jo imamo po evropi…..dokodki okoli židov bodo v primerjavi z novodobnimi dogodki izgledali kot nedeljski piknik v parku……na ulicah pa socialnih omrežjih in internetu so lahko glasni…..ampak pes, ki laja ne grize……in če ste opazili so evropske vojske precej tiho :)

 • skorpijon93

  Češka je velik zgled Sloveniji zahodni evropi itak ! živeli naši Slovanski bratje višegrajske četverice, poglejte ;
  – na lestvici ekonomske svobode se Češka uvršča na 23. mesto
  – stopnja brezposelnosti 2 % ( najnižja v EU )
  – stopnja revščine 9 % ( najnižja v EU, povprečje EU je 17 % )
  – niso sprejeli evra, niso podpisali marakeškega sporazuma, niso sprejeli migrantskih kvot
  – delež muslimanov na Češkem znaša 0.2 % in je zanemarljiv
  – po kupni moči dosegajo 90 % povprečja EU
  – niso hlapci bruslja, imajo pokončnega predsednika
  – stara industrija prihaja od tam
  – javni dolg znaša 32,7 % BDP, za primerjavo v Sloveniji 70,1 % BDP
  – nimajo težav z izseljevanjem kadrov kakor v Sloveniji, kjer se to nadomešča z albanci, bosanci

  Slovenija UČITI SE !

  • dob

   kučan MORA producirati revščino in pomanjkanje, da lahko vlada.

   Če bi imeli izobilje in če bi imeli možnost izbire – bi mu režim propadel! V izobilju diktatura sploh ne more delovati. Zato mora režim proizvajati in ohranjati revščino in pomanjkanje. Kar počne plansko!
   Zanalašč.
   Ne pomotoma, kot to nekdo hoče prikazati. Češ, zgodile so se “napakice”… Kurac, napakice! Vse to je planirano.

   Naivno je prilčakovati, da bo kučan izpolnil tisto, kar komunizem/socializem obljublja že 75 let. Da bomo vsi imeli dovolj vsega, in vsak po potrebi!

   Režim MORA vzdrževati revščino in pomanjkanje, ker le tako lahko uspeva, saj za svoj obstoj potrebuje maščevalno sovraštvo, ki je bistvo njegove ideologije! Tako kučan krmari sovraštvo in nezadovoljstvo mase, ki gausmerja proč od sebe in proti “notranjim” in “zunanjim” sovražnikom.
   SFRJ je imela vojsko za primer če bi nas kdo napadel.
   Nihče nas ni napadel. Napadli smo sami sebe.

   In JNA, ki je bila partijska vojska, nas je hotela vse pobiti.

   Nikogar drugega sploh nismo zanimali, da bi nas kdo hotel napasti. Niti če bi dali oglas s ponudbo najboljšemu okupatorju naj nas zasede – ma, dajte no! Le kdo bi bil pa tako neumen, da bi nas zasedel, potem pa vzdrževal???
   Saj ni noben taka mona.

   SFRJ je imela tajne službe. In te so vohljale za svojimi državljani. Takšne, enake (iste!) službe imamo zdaj.
   Njih ne zanimajo tuje vohunske agencije… zanima jih vohljanje za lastnimi državljani, za nasprotniki režima, zanimajo jih zakoni, po katerih ti lahko stikajo po stanovanju! To delajo, ker so jim tako naročili, in tako delajo tudi sodišča! Varujejo režim pred propadom. Pred opozicijo. Pred demokracijo. Pred urejenim pravnim sistemom.

   Kadar nekdo komentira, češ da nekaj ne deluje… da inštitucije ne delajo, se moramo pravzaprav zavedati, da VSE deluje natanjko tako, kot je kučan naročil! Zato so inštitucije plačane!
   Le mi, ki smo naivni, mislimo, da nekaj ne deluje. Vse deluje!

   Saj niso ljudje v teh službah in inštitucijah plačani, da bi delovalo, plačani so DA NE DELUJE!
   Socializem sam proizvaja revščino, ker MORA ohranjati bedo in sovraštvo. S tem ohranja maščevanje, omogoča korupcijo (korupcija je komunistični način poslovanja, oni drugače sploh ne znajo poslovati, kot samo koruptivno!), omogoča preporazdeljevanje tujega denarja, omogoča politiko zadolževanja, pranja denarja skozi državno banko… tako proizvaja iz vsake afere novo sovraštvo usmerjeno proti opoziciji, ker “ustvarja afere”. Tako nastane nova-stara maščevalnost, novo-staro sovraštvo, iskanje novih-starih krivcev, novega-starega notranjega sobvražnika, novega-starega zunanjega sovražnika… itd. itd.
   Na tem, da sistem proizvaja in vzdržuje novo-staro bedo, počiva kučanova nova-stara diktatura.

   Vse ostalo je samo kulisa. Vključno s članstvom v EU!

   • Sonce

    Če kdo omeni povišanje plač, se slovenskim delodajalcem čist utrga, niso za..
    Kriv je Kučan, itak, se strinjam

    • dob

     To je najbrž zato, ker delodajalec zna računati in mora pozitivno voditi poslovanje, medtem ko preporazdeljevalci tujega (NE SVOJEGA!) denarja to matematiko zelo slabo obvladajo.
     Še drugače povedano: posel je posel – revolucija pa ni posel!
     Revolucija je kraja, je umor, je zločin.

     • Sonce

      Dokler ne bomo delali za isti ali manjši denar kot Kitajci, bodo delodajalci jokali da nismo konkurenčni da je delovna sila predraga.

     • dob

      Pristaši komunizma ste svetovni prvaki v izmišljanju vzrokov za lastno Neodgovornost in nesposobnost vodenja države. To mora biti pa res blazno naporno – biti ves čas na oblasti, pa nikoli za nič krivi!
      Zmeri so drugi krivi.

     • Jan Kovalski

      Pa saj lahko vse delodajalce naženeš iz Slovenije, če meniš, da bo potem bolje.
      Aja saj to se že dogaja.
      Lahko pa postaneš ti delodajalec in plačuješ svoje delavce tako kot meniš da bi jih morali drugi. A to pa ne?

     • AlternativaZaSlovenijo

      Tržnih zakonitosti (kolikor) je to izvedljivo se držijo oboji. Ko pa to ni več možno potem stopi na površje poltika z nacionalnim interesom. Kaj misliš, koliko Ne-kučanovih firm se je tu v Sloveniji prodalo tujcem?

    • xtc

     vsakemu normalnemu se utrga,ko bi nekdo prerazporejal nekaj česar nimaš oz. ne moreš imeti ravno zaradi prerazporejevalcev.

    • macon

     Nižajte davke, da tisti, ki delajo v Avstriji ne bodo doplačevali dohodnine. Potem bodo lahko neto plače višje.

     A o tej možnosti pa niste pomislili?

  • opazovalec

   čehi imajo tudi izseljevanje, vsaj tako govore njihovi podatki. Priselitev je bilo 43,1 tisoč, neto migracije pa 26,1 tisoč, razlika 17 tisoč so pa očevidno izselitve. Podatki za prvig 9 mesecev 2018, https://news.expats.cz/weekly-czech-news/czech-population-has-increased-by-27700-this-year-largely-due-to-migration/.
   za Slovenijo je značilno večje priseljevanje (na 1.000 prebivalcev) kot za Češko, 2017 se je priselilo 18.808 ljudi, na žalost se jih pa tudi precej odseli 17.555. Vprašanje pa so razlogi za odselitve, v obeh državah je ekonomija v dobrem stanju in obema primankuje delovne sile. odseljevanje je pa opazno v vseh državah, ne boš verjel, tudi iz Nemčije se ljudje izseljujejo!

   • skorpijon93

    čehi nimajo težav z izseljevanjem državljanov kakor slovenia ! sploh pa si ne uvažajo muslimanov, kaj ti ni jasno !

   • Jan Kovalski

    Ne se preveč trudit z relativiziranjem Češkega uspeha, raje poglej kje se je leta 1990 nahajala Češka in kje Slovenija. Slovensko gospodarstvo je na trhlih temeljih lon poslov in se šlepa na trenutni gospodarski konjukturi naših glavnih izvoznikov.

    • opazovalec

     Kako utemeljuješ Češki uspeh, če:

     1) plačujejo 3x višje obresti kot Slovenija (T. Kotnik, Finance),

     2) nominalni BDP na prebivalca je opazno (15%) nižji kot Slovenski, 23.654 napram 20.401$ za leto 2018. In Slovenija ki jo Češka prehiteva se je dvignila za 3 mesta (36.), hitro napredujoča Češka pa je ostala na istem 42. mestu, http://statisticstimes.com/economy/countries-by-gdp-capita.php

     3) glavni izvozni produkt Slovenije niso lon posli, največji delež v izvozu ima farmacija (1Q 2019), izdelava avtomobilskih delov pa nikakor ni lon posel, večina v avtomobilskem grozdu je razvojnih dobaviteljev. Preprosto, pri zajamčeni bruto plači 886,63€ se ne da opravljat lon poslov, prej bi to lahko delala češka s 520€ in še bolje madžarska s 464€.

     Sicer je pa so deleži v izvozu nasledni

     Vozila, SI 16%, CZ 21%
     Stroji, SI 11%, CZ 19%
     Elektronika in el. oprema, SI 12%, CZ 17%
     Farmacija, SI 9,6%, CZ 1%

     Upam, da vidiš, da vsaj v enem visokotehnološkem segmentu Slovenija odločno prehiteva Češko.

     • opazovalec

      JK, da ne bo zamere podatki zs strukturo izvoza so za leto 2017, https://tradingeconomics.com/czech-republic/exports-by-category

     • opazovalec

      JK in če še ne verjameš, slovenski lon posli (po tvoje) dajejo višjo dodano vrenost na zaposlenega od čeških visokotehnoloških (33.5k€ proti 30.8k€,
      https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/6/6e/Real_labour_productivity%2C_2007%2C_2012_and_2017_FP18.png

     • opazovalec

      Šmorn, napaka, številke za 2017 so 35.8k€ za SI in 20.8k€ za CZ! Skratka slovenski lon posli so skoraj 20% bolj produktivni kot visokotehnološki češki. Se opravičujem če te potavljam na laž.

     • macon

      1) Mi smo pridni in EU v vsem pokimamo, Čehi pa imajo svojo valuto in ne sprejemajo migrantov.

      2) PPP imajo višji, očitno so usluge in produkti pri njih cenejši, verjetno imajo nižje obdavčitve.

      3) No name izdelki nimajo visoke dodane vrednosti, nimamo lastnih brandov. Še kar smo imeli so uničili pretežno levi tajkuni ali je splavalo po Savi. Vlivanje plastičnih delov za avte je lon posel.

    • opazovalec

     In Jan Kovalski ne zna odgovoriti na blebetanje, me, me, me, me se oglašajo ovčke!

   • macon

    Nam se priseljujejo v glavnem balkanski socialci, ker gredo sposobni pretežno naprej. Zdaj bi levi zalaufali še en krog priseljevanja z islamskimi pritepenci, ki so poleg socialnega stroška še povečevalci kriminala (procentualno, ne pomeni, da je vsak tak, pomeni, da ima ta populacija pač take cifre).

  • lili pili

   Pri nas je evro sprejela jajotova vlada…

   • macon

    Brez Eura bi imeli že pod Pahorjem, ki ni imel pojma in se samo pufal, lepo inflacijo, tako, da bodi vesel, da imaš Euro.

    • lili pili

     jaz sem ampak eni pišete take da še v svojo skledo pljuvate..

 • skorpijon93

  Madžarska, Poljska niso sprejele evra , niso podpisale marakeškega sporazuma, niso sprejele kvot , enako Slovaška s tem da ima evro, živela višegrajska skupina

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++++HVALA ZA PODATKE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  RESNO PRIJAZNO VABILO – VSEM !
  Toplo vabljeni k
  osebni seznanitvi z menoj.- Janez Kepic-Kernom !
  Imam
  namen s pozitivnimi – društvi “SLOVENIANA”
  OKREPITI
  TEMELJE
  SEDANJIH T.I. POMLADNIH STRANK.
  Podbno
  kot so npr.
  “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  OPIRALI
  TEDANJO – LJUDSKO STRANKO !

  Oglasite se mi kaj.
  OK,ex “vztrajnik Odbora 2014” – sem. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  PRILEPIM
  MOJE SPODNJE – VABILO,
  POD
  VAŠ E- POST,
  DA NE MOTIM VAŠEGA IN OSTALIH ZAPISOV. L.R JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  VABILO.
  K SODELOVANJU Z MENOJ – Janezom KEPIC-KERNOM !
  MOJE OSEBNO SPOROČILO VSEM BEROČIM !

  Jaz osebno nekaj
  zares dobrih sodelavcev zlasti
  – RAČUNALNIKARJEV
  in
  enega profesionalnega HERALDIKA – že imam.
  Za
  ustvarjanje moje mesečne revije “SLOVENIANA”

  Kot vidite
  tudi na tek OK E- PORTALU NOVE24TV
  tudi kar precej-
  – POLEMIZIRAM,
  – PIŠEM POLEMIČNE “ŠALE” ITD.

  VSI,
  KI BI SE MI RADI PRIDRUŽILI
  STE
  TOPLO VABLJENI:

  zlasti kakorkoli že uveljavljeni
  pisci
  s področij
  – raznih STROK ter kulture in politike.

  PONUJAM
  VAM MOŽNOST SODELOVANJA
  PRI MOJI “SLOVENIANA” reviji.
  ter na mojem e-portalu “SLOVENIANA”

  VSE MOJE
  AKTIVNOSTI SO USMERjENE
  V
  OPORO – POZITIVNIH POMLADNIH STRANK – SDS, SLS, DOM ,

  – NSI-JA
  POD VODSTVOM M. TONINA IN Z LJ. NOVAK – pa NE OPIRAM.
  Sem podpornik, nisem pa član SDS.

  VKLJUČITE SE
  VSI ZAINTERESIRANI, POZITIVNI LJUDJE
  S TEGA PORTALA ITD.

  Ko bivši, priznano OK KNJIŽNIČAR – JAZ – JANEZ KEPIC-KERN
  ZELO
  DOBRO POZNAM
  – ORGANIZACIJO – VSEH OBLIK ZDRUŽEVANJA,
  KI
  SO UREJENA – NA VČLANJEVANJE: društva, klubi, združenja itd.
  Tudi
  knjižnice – delujejjo – na – ČLANSTVO – PAČ, to vemo vsi.

  VABIM VAS – KOT SODELAVCE
  TUDI
  V MOJA ŽE OBSTOJEČA
  – RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO IN KLUB “SLOVENIANA
  TER
  V
  SPODAJ
  ORISANA – NAČRTOVANA – DRUŠTVA
  v
  – “DOMOZNANSTVO “SLOVENIANA” : za pišoče, poznavalce naših slovenskih reči
  IN v
  – “DVOJINA” “SLOVENIANA” : društvo za korektno slovensko družabnost, prireditve, plese

  VSE TU
  BEROČE IN PIŠOČE
  POZITIVNE LJUDI
  NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
  OBVEŠČAM,
  da jaz Janez Kepic-Kern, 67 let, nekaznovan, nealkoholik,s 4o let dela
  SEM
  ČLAN
  GZS,
  – imam tudi podjetje “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o..
  – zmogljiv e- portal “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
  in
  1. ŽE USTANOVLJENO RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  IN
  2. RAČUNALNIKARSKI – KLUB- “SLOVENIANA”
  Moje
  podjetje
  TI DVE DRUŠTVI – OPIRA.
  3.
  V pripravi na registracijo imam
  tudi
  DRUŠTVO ZA KOREKTNO DRUŽABNOST, ZA kULTURNE, PLESNE PRIREDITVE ITD.
  “SLOVENIANA-DVOJINA”.

  VAM
  TU PIŠOĆIM IN BEROČIM
  PA
  ZNA BITI Z A N I M I V O –
  MOJE

  – D O M O Z N A N S K O, DOMAČNOSTNO društvo “SLOVENIIANA”,
  ki
  ga te tedne
  TUDI PRIPRAVLJAM – NA URADNO REGISTRACIJO.
  Namen
  in glavna dejavnost tega pripravljanega
  društva
  “DOMOZNANSTVO, DOMAČNOST – SLOVENIANA”
  bo
  PISANJE, TVORJENJE KOREKTNIH, KVALITETNIH POLJUDNO STROKOVNIH TEKSTOV, VIDEOV, PREDAVANJ ITD.
  Z
  DOMOZNANSKO, S SLOVENSKO DOMAČNOSTNO TEMATIKO.
  S
  področij – približno tako
  kot so na tem OK PORTALU NOVE23 TV:
  – starejša in novejša zgodovina nas SLOVENCEV,
  starejše in aktualnosti s področij strok in politike.

  Vse
  KONTAKTNE PODATKE Z MENOJ, Z Jnez Kepic-Kernom najdete na mojem
  e- portalu
  “SLOVENIANA”, NA:sloveniana.si.

  Vsi zainteresiirani – toplp vabljeni !
  Kar brez zadrege se mi s čistimi, s pozitivnimi nameni – javite !
  In
  se mi predstavite s pravimi osebnimi podatki,
  ki
  jih pri “SLOVENIANI” varujemo
  PO POSEBNEM ZELO STROGEM – PRAVILNIKU,
  KI
  JE OBJAVLJEN NA
  NASLOVNI STRANI
  MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
  Kar
  BREZ ZADREGE
  SE MI JAVITE – NIČ SLABEGA VAS NE BO DOLETELO – Z MOJE STRANI.
  Po
  prvem, seznanitvenem srečanju – bž
  BOSTE SODELOVALI Z MENOJ
  V OKVIRU – VAŠIH MOŽNOSTI
  IN VAĐEGA INTERESA.
  Jaz Janez Kepic_kern – nekaj osnovnih sodelavcev – ŽE IMAM,

  DPBRODOŠLI
  PA MI BOSTE VSI,
  KI IMATE RES RADI NAŠ SLOVENSKI NAROD, SŽ
  NAŠE SLOVENSKE LJUDI
  IN
  NAŠO SLOVENIJO !

  Vaše sodelovanje,
  ki bo imelo značaj pravega DELA,
  BO TUDI KOREKTNO – PLAČANO. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
  P.S.
  e: [email protected], GSM 041/559-589 OD 10H-21H VSE DNI.
  ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM. Motenje prijavim organom MNZ.
  MOJ E- PORTAL “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/

 • Sonce

  Avstrijski desni imajo neke težave z nekimi videoposnetki ki so prišli v javnost?
  Prekletstvo moderne tehnologije.

 • janko

  To, desni, iskrica upanja za preživetje evropske humane kulture in narodov!

 • abc

  Se zbirajo vzporedno z fašisti in nacisti v blajburgu ! fujjj

  • stajerc5

   Cuj, a si ti kuhar tistega golaza iz kosti domacinov v Lazgosah?????????

   • abc

    Ne, ker tam ni bilo domačinov, ampak ustaši, Četniki, Domobranci in podobna sodrga, katera je klala, posiljevala, strelala in mučila po vsej takratni Jugoslaviji vse do makedonije.

    • stajerc5

     O, revcek, si ze prebral pravljico Sneguljcica in sedem partidzanov do konca?

 • AlternativaZaSlovenijo

  Lepa druščina proruskih simpatizerjev. FPÕ se je z svojimi ministri znašla v lepi godlji v zvezi s korupcijo, kjer so iskali finančna sredstva za pokop svobodnega trga in svobode medijev. Ugotavljam, da praktično ni nobene razlike med levico in skrajno desnico. Obojim diši totalitarnost in to do fudamenta. Aja, a noben od Slovencev ni povabljen? To kaže, kje Slovenci v glavah teh ekstrmov kotiramo.
  Evropi res grozi kolaps, ki pa je posledica Merklizma in Macronizma.

  • Sonce

   Glede afere v Avstriji, denar ne pozna levo desno.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Točno. Vprašanje je, ali ga pozna pri nas? “Težko” vprašanje priznam :-)

    • Sonce

     Tudi pri nas denar ne pozna levo desno
     ; )

     • xtc

      Jep!
      Sami “desničarji” Petan,Kućan,Zidar,Polanič,Rigelnik,Petriš,Šrot,Bavčar,Golobič,Zemljarič,Češko itd.

     • Sonce

      Naivnež.

     • xtc

      Boli resnica ,a ne?

     • AlternativaZaSlovenijo

      Mene boli to, da ni alternative današnji poltiki levi-desni. Priznam, da to boli

     • Darth Vader

      seveda je alternativa levi-desni politiki……usedi se na avion in se zapelji v Indonezijo ali pa v Saudovo Arabijo….boš videl, da tam ni levo in desno…..je zgolj samo ekstremistično

     • AlternativaZaSlovenijo

      V desnih strankah jih najdeš veliko: Zver, Bogovič…vrhovni poveljnik.
      Če je to neka alternativa tvojemu spisku, potem ni nobene razlike levo-desno. Kaj je rezultat take desne poltike? To, da so desni volilci frustrirani in se vdajajo naslednjrmi opiju imenovanemu DOM.

  • xtc

   Glej v vsaki stranki tudi desni se najdejo problematični,ki jih je treba nagnat zato JJ vsake toliko šasa odpravi take primerke iz stranke,ki nato vreščijo o njeni nedemokratičnosti,a nimajo jajc ,da bi kot “demokrati in poštenjaki” kot se predstavljajo ustanovili lastno stranko.
   Seveda pa bi bilo zanimivo vedeti kdo je ta “bogata Rusinja” v resnici.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Problem nas plebosa je ta, da se kregamo zaradi politikov. Tu pri nas pa so poltiki zaščiteni bolje kot kočevski medved. Oni imajo zaščito v nas plebusu. Kaki bedaki smo! Naša desnica v politiki ni nobena alternativa levici vključno z njenim vrhovnim šefom.

 • abc

  Samo čakam kdaj se bo na Nova24 pojavil članek z naslovom, Migranti ponaredili posnetek afere Strahe a. Tko kot so videli muslimana na turnu Notre Dama ( bil je pa gasilec ).

  • xtc

   Z ognjem-he,he,he bebo,gasilci gasijo ne požigajo razen če so levi in islamiosti.

   • abc

    Na turnu ste videli ti in tebi podobni muslimana z rjuho namesto gasilca. Poglej si članek tle na Novi24.

  • Sonce

   Udbomafija ima dolge lovke.
   To v Avstriji je zarota Kučanistov, 100%.

   • abc

    Najmanj to bo ja. Ubošček zablojen.

    • Sonce

     Tudi za ta majski sneg je kriva Kučanova udbomafija, 100%, in Soroš, itak .

 • totex39

  A iz Slovenije pa ni povabil nobenega?

 • freedomfighter

  Pred dnevi ste me prepricevali da skrajna desnica ne obstaja danes ste pa sami le penovo oznacili za skrajno desnicarko…pa se to salvini bi rad da da se proracunska disciplina vrne drzavam clanicam…in to pravi clovek v drzavi na robu bankrota…a se iz krize res niso te ljudje nic naucilo

 • xtc

  Ker se v CDU vse bolj zavedajo kot SPD jevci svojega poloma na volitvah,hočejo nagnat Merckelco z kanclerskega stola,še pred volitvami,da bi ublažili poraz in dvignili podporo,ki kaže klavern obraz kot SPD jevcem a očitno Merckelca hoče potopiti CDU do konca z CSU vred,iz CDU pa bi jo radi porinili nekam visoko na EU položaj verjetno za vodjo EK o čemur se je že govorilo,da bi lahko uničevala EU napreje.

 • Perkele

  A je imel tudi Putin svojo stojnico za poceni domoljubne anti-soroš kreditne linije?

  SDS naj gre namesto v BiH po domoljubno financiranje v Kremelj.

  • xtc

   Putin ima doma dovolj težav gospodarstvo stagnira in se krči. zaradi njegovih norosti.

   • Perkele

    Zato kupuje domoljubne psičke v Evropi, ki imajo edini cilj svojega udejstvovanja uničenje EU. Pa še poceni so.

    • Sonce

     Na desnici ni korupcije, to je samo pri levici.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Kovanec ima dve plati: eno za desnico in eno za levico.

     • Sonce

      Dobra.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Čudim se, da te še niso cenzurirali:-).

   • stajerc5

    Tako hitro pa spet ne, vsaj ne tako hitro kot na kupu 24kurjih gnojev.

    • AlternativaZaSlovenijo

     So me brisali, sedaj pa postavili na konec. Kako že gre; tisti, ki bodo zadnji, bodo prvi.

  • stajerc5

   Zakaj v Kremelj? V vsakem yugobifeju je dosti rusofilnih izdajalcev, da se lahko navezejo putka kontakti!

   • Perkele

    To so ljudje, ki cenijo tradicionalne vrednote in samozadostnost, so proti globalizaciji, pogosto nosijo križe okoli vratu. Zagotovo ne morejo bit slabi.

 • Stric iz ozadja

  “estonske protiturške stranke Ekre”

  A to je njihova glavna agenda?

  • stajerc5

   Ojej, ta Google prevajalnik dela kot “nas” exel. Mozno je samo Protiruska stranka, vsaj po mojih “obtiskih” iz Estonije.

  • ZatonMesecnikov

   Ko so tvoji iz juga klali Turčina pred nekaj desetletji v Bosni, si bil tiho striček. Štajerc spodaj ima prav, estonci turkov ne poznajo, njihova glavna grožnja so rusi.

 • stajerc5

  A je “nasi” poSovljeni Udbi zmanjkalo denarja, da niso poslali svojega plemenitega zmago-valnega spijona na sestanek, imenovanega tudi “extremna desnica”, hahahahaaa!?
  Mladina verjetno prevec stane, a ne?

 • stajerc5
 • stajerc5

  Seveda, a ti slucajno mislis, da sorosevo sranje ni aktivno v Svici? Najbolj brane cajtenge v Svici- Blick, so tako leve, da jih lahko postavis med Dnevnik in Mladino.
  AMPAK, narodu, ki ljubi svoj jaz, ki je baziran na direktni demokraciji, ne mores vzeti misljenja z vsakodnevnim trobljenjem, temvec jih naredi se bolj domoljubne.
  Hehe, podobno je pri nas z opranoglavim narodom- v nasprotni smeri, spremeniti se ne da nic vec- v Butalah.

 • skorpijon93

  češka je velik zgled sloveniji

 • stajerc5

  No ja, sedaj poznas vsaj celo storijo… Kaj nam le ta pove?:

  PS.: Ko se politik zjutraj vstane, se mora pogledati v ogledalo in reci: Ne glej me tako postrani, tebi tudi ne verjamem!!!

 • Jan Kovalski

  Slovenia National Debt Clock:
  What Happened After 2008?
  38,342,726,867 €
  Read more at:
  https://commodity.com/debt-clock/slovenia/

  Tabela razmerja med dolgom in BDP v Sloveniji v tem stoletju kaže, da je država do leta 2008 imela zelo nizko raven zadolženosti. Po tem letu se je državni dolg iz leta v leto povečal z nizke točke 21,8% v letu 2008 in dosegel najvišjo vrednost 82,6%. (po podatkih Eurostata) v letu 2015.

  Read more at: https://commodity.com/debt-clock/slovenia/

 • lili pili

  A jajota pa ni povabil, se ni dovolj desni ali pa salvini ne zaupa bivsemu komunistu…

 • Darth Vader

  veš…..hrvatje imajo pravico, da v svoji državi počnejo, kar jim je volja oziroma kar požegna narod ….. in men vrjem, da bodo hrvatje to opravili temeljito, ker si ne bodo dovolili, da kaj zmoti njihovo turistično sezono, ki je vir preživetja…..

 • Marija

  Kje je SDS?

  • Stric iz ozadja

   Pri Webru.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!