Prihaja nov in še hujši migrantski val: Število ilegalcev v BiH se je samo v zadnjih dneh potrojilo!

Foto: STA

Iz Bosne in Hercegovine (BiH) prihajajo skrb vzbujajoče informacije. Kot poroča več bošnjaških portalov, se je število ilegalnih migrantov, ki prihajajo v Unsko-sanski kanton (USK), od koder gredo proti Sloveniji, v zadnjih dneh potrojilo. Zadeva je še hujša: center Salakovac v BiH naj bi postal center za družine borcev Islamske države.

Dogaja se, kar smo večkrat opozarjali: huda kazniva dejanja (ugrabitev, napadi z noži, pretepi), ki jih zagrešijo ilegalni migranti, so vse pogostejša. In očitno jih bo še več. Na severozahodu BiH se kopičijo ilegalni migranti (letos jih je prišlo tja že 18 tisoč), ki imajo en sam cilj – prek Hrvaške v Slovenijo in naprej v Italijo (TUKAJ). Na poti pa skušajo svojo namero uresničiti z vsemi sredstvi, tudi nasilnimi.

Prava grožnja pa prihaja iz migrantskega centra Salakovac. Sehima Borovac, ministrica za človekove pravice in begunce v BiH, je izjavila, da bo center Salakovac postal center za družine borcev iz Sirije. Lokalne oblasti so se že oglasile in glasno protestirale, češ da bi to imeli katastrofalne posledice za varnostne razmere v BiH.

Šarec in Poklukar že sedaj ne obvladujeta migrantske situacije, z novim in še večjim migrantskim valom pa bo sistem ob trenutnih ukrepih povsem odpovedal. (Foto: STA)

Demokracija

 • Nata

  Hm ?? Bosna verjetno misli, da bodo s tem ravnanjem všečni EU ??
  Da jih bodo prej sprejeli medse ? Pa ja de . . .

  Ukrepati bi morali Slovenija in Htvaška. Kaj se res ne mormo prav nič dogovoriti.?

  • SIMON ROZIC

   …mi za vsak drek kuhamo rilec, vse zaserjemo , se obnašamo kalimersko (ala Cerar),
   ki se še svojega glasu boji, Šarec, ki se samo kaže in že ne ve več , kako bi hodil in stal
   in če ima vse knofe zapete, pa še ne kaj bi rekel razen tistega “no”…
   Že davno so bolj pomembne državne zadeve, kot tisti bazen morja in zavozlanih
   meja, brez repa in glave….mi odpovemo na celi črti !
   Zakaj je tako? Ker državo vodijo nesposobneži, ogabni, partijski zadrteži, ki jih nismo
   pravočasno sunili nekam.!

   • Nata

    In nam bodo prav vse zapravili.

    Tako kot so neugledni oni, je sedaj tudi naša država.Pokveke brez hrbtenice !

   • stane

    Cerar je naGrimsovo vprasanje,zakaj mora RS toliko denarja zapravljati za nezak.migrante,domacim ljudem pa nic,da RS ni prva varna drzava,odgovoril;;mi moramo sprejeti uboge ljudi(divjake,klavce),ker smo humani in cloveski. Sicer bomo izloceni iz globalnega dogajanja. Da pa prihajajo k nam isis vojaki-dokazano,pa nic. O varnosti tudi nic.Da je RS in narod,ki tvori to RS ze v skoraj izgu ljenem polozaju,pa nic. Ni hotel slisati.
    Sami si naredite oceno,kaj bi moral narediti narod, v taki situaciji,ko je vojska nacrtno unicena,policija tudi. Imeli bodo za osebno zascito. Narod pa klinc gleda.TO SE NAM OBETA!!!

  • stane

   Ker smo skregani med sabo,ne moremo normalno funkcionirati. Obsojeni smo na propad.

   • Nata

    Komunjare se skregajo z vsakim, od katerega nimajo koristi.

    • Novakec1

     Samo na cestne in medsosedske odnose poglej pa ti je vse jasno, bejžte jest grem

     • Nata

      Drži ! Lepo se imej !

     • Nata

      Ja. . . . .ampak slabi vzgledi – izgleda – bolj vlečejo.
      Riba pa pri glavi smrdi.
      Ampak, če bi narod udaril z repom po vodi, bi se tudi glava zamajala !

 • alojz

  Če je vlada nora naj se ne čudi, če bo tudi kakšen podanik znorel.

  • Zombi Gartner

   Vlada je…nora.

 • Lisjak

  Serpetinšek:Fantje poženite,mi smo pripravljeni!Avstrijska meja zaprta,Italijanska meja zaprta,Madžari jo lahko zaprejo v 24 urah.Kaj zdaj čakate?

  • Zombi Gartner

   Dobrodošli v mali podalpski deželici Sloveniji.
   Mi vas imamo radi le pridite.

   • Matt von Glanz

    Kar na Bled, črni prijatelji! pa s pletno do otočka. Takega nimate!

   • stane

    Le pridite,sarec in macete cakajo!

 • totex39

  Šarec in njegova primitivna ekipa jih bodo sprejeli na svoja dvorišča, kjer imajo že zidove, da jim ne bodo ušli.

 • pajot

  Kandelabri čakajo…..

  • stane

   Po vzoru Mussolinijevega vnebovzetja!!!!

 • macon

  Enkrat kmalu bo tukaj tisoče pritepencev, ki bodo zahtevali, zahtevali, komunajzarji pa bodo najprej nam jemali, da jim bodo ustregli.

  Vse nedelovanje te vlade gre v to smer.

  • stane

   APEL GLUHIM IN NEUMNIM, NEUKIM DRZAVLJANOM NE POMAGA. NIHCE SE NE ZAVEDA RESNICNE NEVARNOSTI. TO JE POGUBNO ZA TAKO STEVILICNO MAJHEN NAROD!!!!!!!!!!!!!!

 • Artur
 • abc

  Kaj je zdaj Nova, sedaj ko smo pa začeli ograjo na meji postavljat ne boste pa nič poročali. Niste tolk fer, da bi pohvalili Šarca. Resno ste ene velike PI…KE !

  • šmentanamuha

   Kje bo ta ograja in zakaj bi ga morali hvaliti? Zato ker se je zmigal tako pozno? Ograja in droni, ma ne, in policaji in vojska brez pooblastil, da ukrepajo proti zalegi, ki postaja vedno bolj nasilna.

   • abc

    Beri še kakšne druge portale, razen Nove 24 v službi resnice in boš izvedel kje bo potekala ograja na meji s Hrvaško.

    • šmentanamuha

     Ograjo imamo že zdaj. vendar s prehodi, ki so povsem nezaščiteni. To je zadnjič posnela Ani Bidar.

    • Andrej

     Tiste portale, ki dnevno soporočajo število ilegalnih prehodov? Daj, naštej jih.

     • abc

      Šmentanimuhi nisem odgovoril o številu dnevnih ilegalnih prehodom, ampak o poročanju postavitve ograje na meji s hrvaško. Upam, da si sedaj razumel moj odgovor.

     • Common Sense

      Ograja brez fizicne sile za ograjo je brezpredmetna. Dvojna ograja + fizicna sila (za ograjo) = koncept, ki deluje Madzarom. Zakaj bi odkrivali toplo vodo?

     • francelj3

      Tako je, učinkovita je samo ograja, ki jo varujeta oborožena vojska in policija.

  • šmentanamuha

   Aja, si mogoče mislu zid okoli njegove bajte?

  • Andrej

   Zaenkrat je še v fazi razpisa, ki ga je menda dobilo srbsko podjetje. A drugi nič ne poročajo o tem? Nihče pa natančno ne ve, kje naj bi ograja bila. Za to bodo imeli nov razpis.

   • francelj3

    Sam bog ve, katerega leta po Mohamedovem rojstvu ali smrti ali čemerkoli že (ne vem, kako musliči štejejo leta, če sploh jih) bo razpis končno uspel in se ne bo nihče več pritožil.

  • Zombi Gartner

   Postavljate ograjo? Svinate te lepe obkolpske kraje sramota za Slovenijo in ti si na to ponosen.
   Bedak, obrisan.

  • Common Sense

   Ko bo res stala, bomo rekli “koncno”. Ko jo bodo ucinkovito varovali s fizicno silo (kot to pocnejo Madzari), bomo rekli “super Sarec”. Vsaj mene gotovo lahko drzis za besedo. Sedaj se pa “spel” od koder si prilezel. A na FDV-ju nimate dopustov? Aja, jih ne rabite.

  • mona lisa

   Ta ograja golazni ne zadrži. Samo vojska z orožjem.

  • francelj3

   Ograja na meji brez oborožene vojske, ki jo straži 24 ur na dan, ni NIČ!! Čez nevarovano mejo zna splezati vsak cepec, še cmera bi najbrž, če bi mu dali dovolj časa.

 • Andrej

  Če bi se Šarec in njegovi zavedali resnosti nevarnosti, bi takoj sporočili v Bruselj: zaščitite šengensko mejo, ali pa jih vse pošljemo k vam. Šarec pa stalno: obvladujemo situacijo. Pa tudi secer je zdaj malo pozno. Naši policaji na italijanski meji skrbijo, da kdo ne bi prešel na drugo stran in jih vračajo v Slovenijo, kjer so ilegalci že prej bili. BOLANO!!!!!!!!!!!!!!!

 • Felikss_AH

  Če se večina Slovenskih državljanov (Slovenci + JugoSlovenci) ki iz kakršnih koli razlogov volijo kakalicijske SRANČICE, ne bodo zdramili… in to kmalu… bomo prej ali slej vsi potonili pod Marakeshkimi kanalizacijskimi valovi. Dejstvo je da premika ne bo vse dokler ih “imigrantom-krimilantom” prijazni Ljubljanistanci ne bodo dobili po… kaj že… a ja – grbi!

  Če pri nas še niti približno ni tako hudo kot je že v Francozistanu, Švedistanu, Britanistanu, Danistanu, Italistanu…etc … ne pomeni da ne bo tudi tu enako ali celo še huje. Zato je treba spremljati kaj se dogaja pri njih kot da gre pri nas. Primer Britanistan… kjer 55% muslimanski Londonistan ima Pakistanskega Župana… in lahko vidimo kakšna klavnica je tam iz dneva v dan. Še večja groza je da imajo Notranjega Ministra Pakistanca – Sajid Javid… ki ima svoja (muslimanska) videnja post-Brexit politike glede imigracij –

  Takole pravi vrli Sajid – – “… it will be a single immigration system for all nationalities… the existing automatic preference for EU citizens WILL END… this approach will give EVERYONE the same chance… regardless where they are from… levering the playing field to welcome the most “talented” (zagotovo misli muslimane) people from ANYWHERE IN THE WORLD… to make the future immigration system work for those coming to our country for “businesses” for “our public services” and for the UK as a whole” – – Kako Muslimani in Afričani “prispevajo” in “bogatijo” poslovne priložnosti in Javne “Usluge” najbolje vedo AVTOHTONI Britanci… in tudi vsak Evropejec ki to spremlja na daljavo.

  Tu “Anglež” Sajid naklada o prednostih prihoda njegovih “imigrantov” – UK Conflict Zones – https://www.youtube.com/watch?v=X3B7m11aSy4&feature=youtu.be

  Zanimivo pa da ne pove zakaj je “NJEGOVO” Združeno Kraljestvo zavrnilo prošnjo azila za NJEGOVO Pakistanko Asia Bibi, ki je KRISTJANKA, a ji grozi linč doma zaradi tega ker je pila vodo iz vira namenjenega Muslimanom. Britanski Pakistanski Notranji Minister Sajid Javid pa ne dovoli Asija-i azila ker mu je Muslim Council of Great Britain “svetoval” da bi to lahko izzvalo jezo in nemire pri njegovih od države “Zaščitenih Skupnostih” (protected communities)… ki bi jo zagotovo ubili kar tu v Britanistanu.

  Takole to že izgleda v pretežno Pakistanskem Britanistanu – https://www.youtube.com/watch?v=b2nlIfn8tNA

  Nekdo ki iz prve roke dobro pozna Muslimane pa opozarja svoje Američane tu – https://www.youtube.com/watch?v=f0KMz_AUBFM – Govori o tem kako izjemno lažnivi in manipulativni so Muslimani

  Slovenistansko nastrojena Leva Politokracija je že pripravila in tudi odžvrglala himno v Arabščini… ne misliti da ob prvi priložnosti ne bodo instalirali Marakeshance v Javni Sektor, Parlament… nato pa še kakšna dva ali tri Ministra v vlado… potem pridejo na vrsto Marakesh-policaji pa Marakesh-vojaki… i ode Slovenija u Tri Pichke Marakeshke… ali v pravoverno Đamahirijo Slovenistansko… skupaj z Zahodno EUstanijo

 • Matt von Glanz

  Saj pravim, pri nas še ni Slovenistana samo zato, ker nas tudi oni dojemajo kot žep ali anus.

 • Novakec1

  Ograjo bodo postavl ko bo večina že v sloandiji, da ne bodo nazaj ušli.

 • mona lisa

  T več ne pomagajo metki ampak bombe.

 • D&G

  Dežela bo šla v k…

 • Wizeman

  Novi, še hujši val? Glede na poročanje medijev tipa NoraTV jih je zdaj tu že okrog 200 milijonov. Reka pa presiha…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!