fbpx

Prihaja nov in še hujši migrantski val: Število ilegalcev v BiH se je samo v zadnjih dneh potrojilo!

Foto: STA

Iz Bosne in Hercegovine (BiH) prihajajo skrb vzbujajoče informacije. Kot poroča več bošnjaških portalov, se je število ilegalnih migrantov, ki prihajajo v Unsko-sanski kanton (USK), od koder gredo proti Sloveniji, v zadnjih dneh potrojilo. Zadeva je še hujša: center Salakovac v BiH naj bi postal center za družine borcev Islamske države.

Dogaja se, kar smo večkrat opozarjali: huda kazniva dejanja (ugrabitev, napadi z noži, pretepi), ki jih zagrešijo ilegalni migranti, so vse pogostejša. In očitno jih bo še več. Na severozahodu BiH se kopičijo ilegalni migranti (letos jih je prišlo tja že 18 tisoč), ki imajo en sam cilj – prek Hrvaške v Slovenijo in naprej v Italijo (TUKAJ). Na poti pa skušajo svojo namero uresničiti z vsemi sredstvi, tudi nasilnimi.

Prava grožnja pa prihaja iz migrantskega centra Salakovac. Sehima Borovac, ministrica za človekove pravice in begunce v BiH, je izjavila, da bo center Salakovac postal center za družine borcev iz Sirije. Lokalne oblasti so se že oglasile in glasno protestirale, češ da bi to imeli katastrofalne posledice za varnostne razmere v BiH.

Šarec in Poklukar že sedaj ne obvladujeta migrantske situacije, z novim in še večjim migrantskim valom pa bo sistem ob trenutnih ukrepih povsem odpovedal. (Foto: STA)

Demokracija