Prihodnje leto se bo pokazalo, v katero smer se bo razvijala Evropska unija

Foto: AFP

Madžarski pravosodni minister Bence Tuzson je v soboto na obisku Subotice v sosednji Srbiji izjavil, da so eno najpomembnejših vprašanj prihodnjega leta volitve v Evropski parlament in smer, ki jo bo ubrala Evropa.

Madžarski pravosodni minister Bence Tuzson je v Subotici izpostavil, da se bo prihodnje leto izjasnilo, ali bo Evropa postala federacija ali pa bo zgrajena na močnih in suverenih narodih. Madžarska vlada zagovarja slednjo rešitev, saj močno Evropo lahko zgradijo le močni narodi, kar je bila tudi vizija ustanoviteljev projekta Evropske unije.

Oglejte si še: EU, Nato, hvala, da!

Ne govorimo o Evropskem imperiju, ki lahko diktira narodom, temveč o Evropi, ki temelji na sodelovanju,” je izjavil madžarski minister in dodal, da imajo vse državo svoje interese in pravne sisteme, ki ne morejo biti kar zamenjani. To bi po njegovem pripeljalo do številnih težav.

Madžarski minister za pravosodje Bence Tuzson (Foto: AFP)

Madžarski je v interesu nadaljnje sodelovanje z Evropo in za Evropo z močnimi nacionalnimi strukturami. Tuzson je opozoril, da diktati iz Bruslja šibijo Evropsko unijo in lahko pripeljejo do njenega razpada. “Vprašanje suverenosti je pomembno, saj se jo z mnogimi odločitvami krši,” je dejal.

Andrej Žitnik