fbpx

Prijatelj manchestrskega napadalca udeležen v skupinskem posiljevanju 16-letnice

Mladoletne tolpe migrantov nadlegujejo ženske (Foto: epa)

Manchestrski duhovi se ne poležejo: v medije je namreč prišla novica, da se je samomorilski bombni napadalec Salman Abedi nekoč družil z mladeničem, ki je skupinsko posiljeval dekleta. Slednji zdaj ždi za zapahi.

Dvaindvajsetletnik, ki je pred kratkim sprožil bombo na koncertu pop glasbenice Ariane Grande, je v preteklosti prijateljeval z Bilalom Ahmedom – nekaj let mlajšim posiljevalcem. Ahmed je zdaj za zapahi; v zaporu preživlja devetletno kazen, saj je v preteklosti v hotelski sobi skupinsko posiljeval 16-letno deklico.

Slaba družba
Tuji mediji so na spletu objavili fotografijo, na kateri skupaj sedita Bilal Ahmed in Salman Abedi – takrat sta bila nedolžna najstnika; eden od njiju je postal samomorilski bombni napadalec, drugi pa posiljevalec. Kdo so ostali člani “prijateljske druščine”, ni znano.

O posilstvu so poročali lani
Šestnajstletna deklica je kasneje, po grozovitem dejanju, povedala: “Med napadom sem bila čisto tiho. Vedela sem, da bi me kdorkoli od njih lahko ubil. Vsaj eden med njimi je pri sebi zagotovo imel nož.”

Žrtev, ki je danes talentirana glasbenica, je imela takrat le malo izkušenj s fanti. Verjetno ni niti slutila, kaj se bo zgodilo, ko jo je gruča mladostnikov zvlekla v nezaklenjeno hotelsko sobo in jo kruto posilila.

Med sojenjem je prišlo do ustrahovanja
Sojenje je trajalo dva tedna; že medtem so starši in prijatelji obtoženih fantov ustrahovali žrtvino družino. Dekletova mama je pri tem povedala: “Nič čudnega ni, da se žrtve bojijo spregovoriti – če morajo čez celoten proces in ustrahovanje kot smo morali mi, jih popolnoma razumem.”

Soseska je presenečena
Okrožje, kjer sta živela Abedi in Ahmed, je še vedno pretreseno. Ahmedov sosed je nekaj dni po tem, ko so posiljevalca priprli, povedal: “Ko so ga zaprli, je bil to za nas šok. Tega res nismo pričakovali. Prav vsa skupnost je bila šokirana.”

S. E.