Primer, v katerem je avtomehanik posilil in umoril dve dekleti, razkril nepredstavljivo nesposobnost romunske policije!

Gheorghe Dinca (Foto: Facebook)

Celotna Romunija je na nogah po nepredstavljivi nesposobnosti in malomarnosti tamkajšnje policije. Ugrabljena 15-letnica, ki jo je ugrabitelj tudi posilil je namreč kar 3-krat poklicala policijo, ki ji je sporočila tudi kraj, kjer jo je ugrabitelj zadrževal. Ko je po seriji napak policija šele po 19 urah prispela na kraj, je lahko našla le še najstničino truplo v sodu ob hiši. Osumljeni mehanik je že priznal tudi umor 19-letnice, ki je bila pogrešana od aprila.

Romunsko državno tožilstvo je v ponedeljek sporočilo, da je našlo posmrtne ostanke, ki bi lahko pripadali še enemu dekletu, ki naj bi jo prav tako ugrabil, posilil in umoril 65-letni mehanik Gheorghe Dinca iz Caracala. Posmrtni ostanki in pepel so bili najdeni v torbi v gozdu blizu omenjenega kraja, tiskovna predstavnica specializiranega tožilstva Mihaela Porime pa je povedala, da je policijo na kraj napotil osumljenec, ki je dejal, da posmrtni ostanki pripadajo 19-letni Luizi, ki je bila pogrešana od aprila. Specializirano tožilstvo čaka še na rezultate DNK analize, da bi z gotovostjo potrdilo identiteto žrtve, še poroča Slobodna Dalmacija.

Ugrabljena 15-letnica kar trikrat poklicala policijo, navedla je tudi kraj, kjer je bila zadrževana
Specializirano tožilstvo je sicer v soboto na podlagi DNK analize in genetske analize zob potrdilo smrt 15-letne Alexandre, katere posmrtne ostanke so našli v sodu za osumljenčevo hišo. Ta je 25. julija kar trikrat uspela poklicati številko za nujne primere 112, kamor je sporočila, da je bila dan prej ugrabljena in posiljena, navedla pa je tudi lokacijo, kjer jo je Dinca zadrževal. A kljub temu je trajalo kar 19 ur, preden je po seriji napak policija našla osumljenčevo hišo.

Nicolae Moga (Foto: Facebook)

Minister zaradi napak v postopku že odstopil, pravočasno ukrepanje policije bi najverjetneje rešilo življenje
Minister za notranje zadeve Nicolae Moga je po omenjenem dogajanju odstopil s svojega položaja, prav tako pa se že odvija več disciplinskih postopkov proti odgovornim policistom in državnim tožilcem, ki so sodelovali v primeru. Tisoče ljudi, ki so sodelovali v postopku se zdaj soočajo z obtožbami o nesposobnosti in malomarnosti. V primeru pravočasnega ukrepanja policije bi 15-letnica najverjetneje ugrabitev preživela.

Rok Krajnc

 • AlojzZ

  Kaj pa naša policija? Je kaj boljša?

  • Waltter

   Natanko tako, odgovor je NI.

  • Balkica

   Ne moreš primerjati naše policije z romunsko. Sicer pa okrutno dejanje, obsojanja vredno.

 • Morala

  Če bi že njen prvi klic vzeli resno, bi jo lahko našli še živo! Odgovorna oseba za odziv na njen klic, bi morala kazensko odgovarjati, odstopi niso dovolj…no, pri nas jih tudi s prisilo, ne gre nikogar odstaviti, tako se držijo svojih stolčkov…

 • Desnoklik

  Kdo se sploh odloči za bit policaj???

  • cosmosjasnovidec

   Oseba katera ima kompleks manjvrednosti,ker misli,da se ga bo pod policijsko uniformo znebil,ko piše kazni državljanom.Poznam nekaj policajev katere doma pretepajo žene,ko so pa v uniformi so pa naenkrat neverjetno agresivni nad vozniki katere ustavljajo na cesti saj se skrivajo pod zaščito uniform kar pa seveda vozniki ne vedo.
   Če bi se kateri od voznikov zadrl na takega policaja bi se ta v trenutku podelal v hlače.
   Od tukaj tudi pojasnilo zakaj toliko muslimanske golazni brez problemov ilegalno prestopi državljansko mejo saj so policaji raje tiho kot pa,da bi jih musliči prebutali kar se sicer tudi zgodi na dnevnem redu ampak so tiho,ker jih je sram povedati resnico v javnost.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Basileus

  In take države v EU.

  • xtc

   JaSlovenija je že en tak primer zaradi socialistične bolezni.

 • xtc

  Tipično za države,kjer se po vladah vlačijo bivši komunisti,uslužbenci tajnih služb,preimenovani v socialiste.
  Hm?
  Oni na gorni -prvi sliki izgleda ravno tak kot oni ,ki na partizanskih NOB mašah mahajo z orožjem.

 • cosmosjasnovidec

  Ali to pomeni,da je šiptarjeva “šarac planinčeva” vlada ter stranka SD pod vodstvom prašičejebca tovariša “židana” že tudi v Romunskem parlamentu.?
  Vprašam,ker je samo pri teh zabitih nesposobnjakovičih možno,da se kaj takega zgodi ni mi pa jasno preko kakega poznanstva so se sedaj prislinili tudi v Romunski parlament oziroma,če se niso tja so pa romunom v parlamentu inštruktorji.Druge razlage ne vidim,ker so romuni ziher pametnejši od teh “šarac planinec” bedakov tukaj v Sloveniji.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Van Der Waals

  morilca obesit!

 • dob

  MInister je odstopil? Zakaj pa?
  Pri nas se zaradi takih stvari ne odstopa. Za komunjare je to bizmis ez južual, če ti kdo krepne, ko ne bi smel in ker si ti en usrane, ki ne znaš organizirati službe tako, da ta opravilja delo za katerega so ljudje plačani.
  Kocjančič ni odstopil kot direktor Adrie ko je avion zgrmel na Korziki in so se vsi ubili.