fbpx

Primitivizem progresivnih hollywoodskih zvezdnikov ob smrti Rusha Limbaugha

Foto: epa

V sredo je odjeknila novica o tem, da se je v svojem 70.letu starosti po dolgotrajnem boju z rakom na pljučih poslovil eden najvidnejših ameriških konservativnih glasov Rush Limbaugh. Limbaugh, ki je v javnosti zaslovel kot radijski voditelj, ki je v družbi glasil konservativna stališča, zaradi česar je bil trn v peti marsikateremu demokratu. Vendarle pa bi človek pričakoval, da vsakdo ob smrti nekoga, čeprav mu le ta ni bil ljub, pokaže neko mero spoštovanja. Očitno pa se s tem ne strinjajo nekateri progresivni hollywoodski zvezdniki, ki so se poslovili na resnično primitiven način. Naši mainstream mediji, ki se radi razglašajo za pravične in moralne, pa seveda nič o tem. 

Ameriška kantavtorica Bette Midler, znana tudi iz filmske uspešnice Klub vražjih babnic, je zapisala: Limbaugh je odšel k svoji nagradi. Stavim, da je vroče.” Igralka Amber Tamblyn, znana po vlogi v filmu Sestrstvo potujočih hlač in vložkov v Zdravnikovi vesti, je napisala RIP Rush. Poleg pa pripisala, da naj gnije v peklu.

“Uživaj v peklu,” je zapisal igralec in producent William Baldwin, znan iz filma Vročica iz leta 1991. Igralka Rosanna Arquette, ki je med drugim igrala v filmu Morilec mehkega srca, je zapisala: “Sramota je, da je nekdo zapravil svoje življenje za bruhanje sovraštva in laži.” Ob tem je dodala prepričanje, da je končal v samotno žalostnem in praznem prostoru. Igralec in producent David Cross je pripisal, da je rak ubil raka. Scenarist Mark Harris je pripisal, da mu je žal, da Limbaugh ni živel še dan dlje, da bi videl, kakšni tviti so zaokrožili po omrežju Twitter. Pisatelj Chris Kluwe je izpostavil, da naj bodo praznovanja ob njegovi smrti opozorilo rasistom in fanatikom, da bodo tudi na njihovih grobovih z veseljem plesali.

Tvitov te vrste je seveda še več. Glede na to, da je vsebina resnično primitivna, se človek vpraša, kako to, da naši osrednji mediji, ki radi poročajo o dogajanju iz sveta blišča in glamurja, niso uspeli poročati o tem, torej, da se gredo hollywoodski zvezdniki primitivizem najhujše vrste. S tem, ko se tega ne obsodi, se namreč daje navzven vtis, kot da je to nekaj povsem normalnega in sprejemljivega, kar je seveda daleč od tega.

Opozarjal na diskriminatoren odnos do oseb s konservativnim nazorom
Marsikdo, ki Limbaugha, ni spremljal, bi se vprašal, od kod vendar toliko sovraštva. Očitno je šlo nekaterim zelo v nos, ker je bil neomajen pri zagovarjanju konservativnih stališč, poleg tega je že pred leti pričel opozarjati na pristranski odnos, ki ga imajo spletni velikani iz Silicijeve doline do oseb s konservativnim družbenim nazorom in da jih skušajo utišati. Ob tem je izrecno izpostavil Facebook. Po njegovem prepričanju je bil ta diskriminatoren odnos še posebej opazen po volilni zmagi nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. 

Foto: epa

Seveda ima prav vsakdo pravico, da reče, da mu nekdo pač ni simpatičen. To, da pa se primitivno obnašaš do nekoga, še posebej do nekoga, ki je preminil, je izpod vsake časti. Poleg tega, da je obnašanje najbolj žaljivo do družine preminulega, je potrebno reči bobu bob in poudarili, da to predstavlja primitivizem najhujše vrste, ki mu ne bi smelo biti mesta v družbi 21. stoletja. Na to je zato potrebno opozarjati, ne pa pometati pod preprogo, ker so akterji progresivni primitivizma zvezdniki.

Nina Žoher