Pripravite se na pravo vojno: Rusija in Iran grozita Trumpu, da se bosta maščevali ZDA, če bi še enkrat prečkal svojo “rdečo črto” z napadi na Asada v Siriji

Foto: epa

Ruske in iranske sile so Donalda Trumpa opozorile, da se bodo maščevale z vojaško akcijo, če bo ta izvedel še kakšen zračni napad na Sirijo. Zlovešči grožnji z vojno so dodali še to, da je ameriški predsednik s svojim nepričakovanim raketnim bombardiranjem na sile Bašarja al Asada prečkal “rdečo črto”. “Od sedaj naprej se bomo odzvali s silo na vsako kršitev rdeče linije in Amerika dobro ve za našo sposobnost odzivanja,” so vojaški šefi zapisali v skupni izjavi z militantno skupino Hezbolah.

Rusko veleposlaništvo v Londonu je izjavilo, da bi to, če bi bila Moskva postavljena pred ultimat s Sirijo, lahko pomenilo “pravo vojno”. Vendar pa je britanski zunanji minister Boris Johnson kljub temu obljubil, da bo Rusijo soočil z novimi sankcijami, v kolikor ne umakne svoje podore Asadu.

Na srečanju G7, ki bo 26. in 27. maja v Italiji, bo po poročanju Daily Maila Johnson poklical v Moskvo ter Rusom predvidoma zagrozil z izolacijo s strani mednarodne skupnosti ter z gospodarskimi sankcijami. Dogodki na dan naraščajočih napetosti:
 • Kremelj se je posmehoval Veliki Britaniji, ker “nima pravega vpliva na potek mednarodnih zadev”, potem ko je Johnson preklical načrtovano potovanje v Moskvo;
 • britanski obrambni minister sir Michael Fallon je že izjavil, da je Rusija odgovorna za “vsako civilno smrt” v Asadovem napadu s kemičnim orožjem na svoje lastne ljudi;
 • Amerika je opozorila Moskvo, da se sooča z “razmerjem konkurence in morebitnega konflikta”, razen če ustavi podporo Asadovemu “morilskemu režimu“.

Kljub grožnjam odšel na golf igrišče
A Trumpa grožnje z vojno očitno ne ganejo. Kljub grozljivi nevarnosti vojne po odločitvi o izvedbi zračnih napadov je Trump odšel na golf igrišče v West Palm Beachu na Floridi, ki ga je obiskal že šestnajstič, odkar je postal predsednik ZDA. V času volilne kampanje je Trump sicer izjavil, da kot predsednik golf igrišča verjetno ne bo videl, ker bo preveč zaposlen.

Kljub predhodnim grožnjam z vojno pa je v petek zjutraj Trump osebno ukazal zračni napad na sirsko letalsko oporišče, kar je prvi neposredni napad ZDA na Asadove sile. Juriš 59 vodljivih raket tomahawk na eno od vojaških letališč režima sirskega predsednika Bašarja al Asada je bil odgovor na obtožbe iz Washingtona o Asadovem torkovem napadu s kemičnim orožjem na mesto Kan Šejkun, v katerem je umrlo najmanj 86 civilistov, vključno s številnimi otroki.

So si Rusi besedilo sposodili od Baracka Obame?
V skupnem ukazu centrov v Rusiji, Iranu in islamski militantni skupini Hezbolah pa so slednji Ameriko opozorili, naj ne nadaljuje z napadi na sirski režim. Izjavili so: “Kot se Amerika bojuje z agresijo v Siriji, je prečkanje rdeče črte. Od zdaj naprej se bomo odzvali s silo na katerokoli obliko agresije ali kakršnokoli kršitev rdečih linij, ne glede na to, od koga kršitev prihaja, in Amerika dobro ve za našo sposobnost odzivanja.” Opozorilo sicer nadvse spominja na tistega, ki ga je leta 2012 poslal Barack Obama, da Asad ne sme prečkati “rdeče črte” z uporabo kemičnega orožja.

Na ruskem veleposlaništvu provokativni, da bo to ali vojna klovnov ali pa vojna muz
V nadaljnji znak naraščajoče napetosti se je rusko veleposlaništvo v Londonu jezno odzvalo na zahteve G7 – Kanade, Francije, Nemčije, Italije, Japonske, Velike Britanije in Amerike, ki se strinjajo z uvedbo novih sankcij zoper Putina in njegovo Rusijo, v kolikor ta ne bi poklical nazaj svojih vojakov iz Sirije in končal podporo Asadu. V seriji provokativnih tvitov na svojem uradnem Twitter računu rusko veleposlaništvo predlaga, da če bi bil Rusiji dan ultimat, bi bil izid bodisi “vojna klovnov, vojna muz, konvencionalna vojna ali mešanica naštetega”. Dodali so še: “Če ultimat G7 Rusiji prinaša pravo vojno, kakšno je vaše zaupanje v @realDonaldTrump kot vojnega voditelja in @BorisJohnson kot njegovega poročnika?”

Vrhovni voditelj Irana Ayatollah Ali Khamenei pa je šel še dlje  izjavil je, da so Američani naredili “strateško napako”, ko so napadli Sirijo. Izjavil je tudi, da ga ameriški zračni napad ni prestrašil, prav tako kot ne trditev, da je ta napad opozorilo, da je Amerika na isti način pripravljena narediti mir v drugih državah. “Islamska republika Iran ne bo zapustila igrišča zaradi soočanja z grožnjami. Nekdanji ameriški uradniki so ustvarili Daesh (Islamsko državo), sedanji voditelji jo krepijo,” je dejal Khamenei.

Za Asadov napad kriva Moskva, ker ni izvedla sporazuma o uničenju kemičnega orožja
Trumpova administracija je včeraj Ruse obtožila, da niso ukrepali proti smrtonosnemu napadu s strupenim plinom proti sirskim civilistom prejšnji teden. Ameriški zunanji minister Rex Tillerson je izjavil, da je bila Sirija sposobna izvesti napad, ki je terjal mnogo žrtev, za kar je kriva Moskva, ker leta 2013 ni izvedla sporazuma o zavarovanju in uničenju kemičnega orožja v državi. Svetovalec za nacionalno varnost ZDA Herbert Raymond McMaster pa je prepričan, da sta “sponzorja” Sirije, Rusija in Iran, Asadu omogočila “kampanjo množičnega umora svojih ljudi”. Dodal je še, da bodo ZDA sprejele nadaljnje ukrepe proti Siriji, če bo to potrebno. “Mi smo pripravljeni narediti več. Predsednik bo sprejel odločitev, za katero misli, da je v najboljšem interesu ameriških ljudi,” je povedal za Fox News. McMaster je še dejal, da Moskva podpira “morilski režim”, njeni ukrepi pa bodo narekovali prihodnost ameriško-ruskih odnosov. “Ali želijo odnos konkurence in morebitnega konflikta ali pa hočejo odnos, v katerem najdemo področja sodelovanja, ki so v našem skupnem interesu?”

Marjanca Scheicher

 

 • althar

  Neokon24TV.

 • hle

  Naslednji scenarij ki ga hočejo globalisti je torej nova Libija in še nekaj milijonov migrantov v evropo

  • stajerc5

   Pri zemljepisu pa nisi bil ravno prisoten, nje?

   • valentin

    hle je kot nova Libija mislil na Sirijo kar ima prav. Toda tokrat s Sirijo nikakor ne bo tako kot z Libijo, ki so jo dobededno uničili vojni jastrebi zahoda.

    • stajerc5

     Odvetnistvo “valentin”?

     • valentin

      Če bi napisal vrtnarstvo ali botanika bi bolj zadel, ha, ha.

  • The Truth Keeper

   … nato še Iran, Severna Koreja, Kuba, če pa bo dovolj jajc pa še Rusija! Se pravi države, ki jim je uspelo ohraniti dokaj neodvisni monetarni sistem! Ogabno!

   • stajerc5

    Kaj ogabnega lahko slisis, ce vprasas Rusa, kaj si misli o Rublju, njet?!

 • razerznak

  ja sej mata pa rusija in iran prav, zakaj merika napada sirijo če pa sirija ne napada merike ?

  sej potem je merika agresor aka hitler

  tle dam prav rusiji

  • Franc Šink

   Ah ti nežna Slovanska duša!

   • razerznak

    sam se bol približam meriki, sam tle dam rusiji bol prav, če bo možnost grem na prvo letalo za meriko,
    2nd amendment rules

 • Morala

  Vsi se naj umaknejo iz Sirije!

  • stajerc5

   Ne zdaj ti meni: Vsi!(sarc off) Sirijci naj lepo doma ostanejo in si naj par dokumentarcev o zravnani Nemciji(1945) pogledajo in kaj se lahko naredi na domaci zemlji.

   • Morala

    Ja ne vsi :) … itak nisem mislila Sirijcev….

  • Franc Šink

   Kam ? v Evropo????

   • The Truth Keeper

    To je eden izmed ciljev!

   • Morala

    Sem že spodaj odgovorila – stajer5.

   • karlina

    Saj se, saj vidimo vsak dan, oz. smo jih videli, kako so šli čez našo ozemlje leta 2015.

  • Vlado77

   Na to bi ploskal Asad in pobil vse upornike

 • soc

  Kdaj je že Baba Vanga napovedala, da se bo tretja svetovna vojna začela v Siriji in da bo islam zasužnjil Evropo.

  Hitro se bližamo tem dogodkom in groza me je, ker sem v tem popolnoma nemočen, tako kot mi vsi ostali. Lepo življenje sem imel, ne skrbi me kaj pretirano zase, bolje ne bo nikoli več. A otroka sta šele dobro stopila v svoji lastni. Žalost in bes me sprevevata.

  Reka zgodovina pa teče svojo nepredvidljivo pot mimo nas.

  • karlina

   Sem podobnega mišljenja kot ti, na zalost, mislim, da je res 3. svetovna vojna neizbezna in samo vprašanje časa je, kdaj se bo zares začelo, itak je to, kar se dogaja po celem svetu ze predpriprava, pa če si še tako zapiramo oči.

 • Franc Šink

  Mene Putin spominja na Todorića oba živita v irealnem svetu.

  • soc

   Razlika je v tem, da ima Todorić lep grad pri Zagrebu, Putin pa nekajkratni overkill jedrskega arzenala. Huda razlika.

   • Franc Šink

    Niti ne.Namreč ni edini ki ima jedrsko orožje Vojna je tu.

 • valentin

  Imamo srečo pametnega in razsodnega predsednika Rusije in njegovega
  izredno sposobnega zunanjega ministra, sicer bi že počilo, če bi
  prevzeli napuh in pokvarjenost vojnih jastrebov ZDA.

  • if

   Ta izjemno razsodni Purin je agresor na Krim.

   • valentin

    Ja tudi mi bi morali v pravem času prevzeti ozemlja, ki so bila včasih naša, pa nas ni dovolj niti številčno, niti nas ni dovolj v hlačah.

    • stajerc5

     Hoces se nas narediti za agresorja, ali kaj…, hehehe!?

     • valentin

      Sploh ne, če braniš svoje ljudi in zemljo 100% nisi agresor.
      ( domoljub, borec za domovino, ….itd. )

     • sprehajalec

      Tudi “delavec”, socialist in levičar Hitler je tako mislil.

     • valentin

      Ma jaz nisem navaden delavec, socialist, levičar, da primerjave s Hitlerjem niti ne omeniš, ker ……

   • b323130

    Koliko bomb so pa zmetali na Krim? 49 manj kot zadnjič ZDA na Sirijo?

  • Vlado77

   Rusi ne napadejo ZDA ,ker se zavedajo , da bi bili hudo poraženi. Namreč teh Tomahavkov niso niti zaznali . Zato je nek general izjavil , da jih niti pol ni prispelo na cilj. V resnici jih ruski radarji niso zaznali ko so leteli nad zemljo. Ruska oborožitev je v primerjavi s NATO za razred slabša – najmanj

   • valentin

    Torej napadajo smo pošteni, hvala za poduk. Glede vojaške in vesoljske tehnike pa ne tvezi neumnosti. Ne želi si spopada, da bi na koncu videl kako nimaš prav.

 • The Truth Keeper

  Stari zlatolasec je le še en izraelski cucek, nič več, nič manj! Fuj!

  • stajerc5

   Brez Zidov bi ti se vedno menjaval korencek za krompir, za placo bi pa dobil kos slame, ups, te ja ne rabis, ker imas ze dile polne…

   • The Truth Keeper

    :D :D :D Hvala, da ste me iskreno nasmejali! Lep dan tudi vam…

 • Fogglof Tunnek

  Samo eni desnosučni ste zelo hvalili prijateljstvo med Trumpom in Putinom… Ka pa zaj? Se kaj grizete v jezike?

  • sprehajalec

   Šele enakovredni prijatelji so pravi prijatelji. Rus spoštuje le silo.

  • b323130

   Ne, ker smo se zavedali možnosti, da tudi Trumpek “zaobami”. Govorim seveda o tistih izmed nas, ki se ne obračajo tako, kot se obrača njihov vodja, ampak tako, kot narekujejo dejstva in logika.

 • Sloven”c

  oboji so isti drekači !

  • Olga

   Sam mi smo fajn!

 • Olga

  Ruske provokacije! Putin išče zunanjega sovražnika, kot vsi komunisti, da bi preživel!

  • valentin

   Ravno to moraš razčistiti kdo koga provocira in dejstva potrjujejo ravno nasprotno 100 %.

   • Olga

    Slovenci smo bili po drugi svetovni vojni deležni “pomoči” Rusov v obliki Titeka! 1.500.000 žrtev diktatorja v Jugovini! Asad je diktator, ki mori lastni narod, če ne drugače, pa s sarinom!

    • valentin

     Slovenci smo bili za zahvalo od krvavih prispevkov v 2. sv. vojni ob Benečijo, Gorico in “Trst”. Hvala Anglo Američanom,
     raje so podprli fašiste in jih nagradili.

     • sprehajalec

      Tine, kje najdeš takšne konstrukte? Koliko si star, da jih sproduciraš? Zakaj to pišeš? kaj veš, da je Kardelj sam bil proti temu, da se Trst pripoji Jugoslaviji, ker je dejal; Država, ki bo imela v osnovi tretjino prebivalstva manjšine (Italijanov) je nestabilna.

      še danes lahko primorci kolnejo čez Jugoslovansko vojsko, ki je zasedla cono B. Skupaj s cono A bi ostali svobodno ozemlje in bi bili danes pojem. Še slišati ne bi hoteli ne za Hrvaško, ne za Slovenijo.

     • valentin

      Glej, sem dobro seznanjen in podučen kako so stvari potekale. lahko pa ti zaupam zanesljivo info. da so zaradi direktive, ki se je glasila “prekini pogajanje”iz Beograda dobesedno “naši” odšli s pogajanja za Gorico in okolico, tako, da so zavezniški pogajalci bili presenečeni. Trsta zanesljivo ne bi izpogajali nam v prid. po vojni pa nam jo je “zagodel” še Jugo domoljub Edo Kardelj. Hrvaška pa je na naš račun pridobila, čeprav je bila bolj Ustaška, kar je še danes.

     • Olga

      Hvala predvsem pohodu morilskih partizanskih čet! Ljudje so se bali komunističnega nasilja!

     • valentin

      Pustimo partizane pri miru, gre za poštenost in etičnost do naroda, ki se je skupaj z njimi bojeval proti nacizmu in fašizmu za nagrado pa bil nagrajen z izgubo nespornih Slovenskih ozemelj.

     • pajot

      Ti se mal motiš,perjatu. partizanci so se bojevali proti domobrancem,nemcev in Italijanov še povohali niso. Pravzaprav so ves čas bežali pred njimi. Narod pa je zaradi njih najebal. Dražgoše,Frankolovo,na koncu pa izguba ozemlja zaradi komunistične nesnage.

     • valentin

      Joj ti si pa kaliber, kje se je po tvojih trditvah to dogajalo ? Zahodni zavezniki so potem zlagali, da so s slovenskimi partizani bili na isti strani ( arhivi, dokumenti, fotografije, živi posnetki) V vojni ne moreš biti maneken, ali si strelec ali tarča. No, kurbe so tudi tam to je res.

     • pajot

      Ah,no,Valentinček,kakšnega oficirčka so že spucal,da so potem Nemci postrelil kakšnih sto talcev,še rajši pa kakšnega slovenskega veljaka,da so lahko Italijani postavili 25 slovencev pred zid. V glavnem so bežali…temu so rekli: spet so nas Nemci hajkal…Uradno so sicer bili proti nacistom,so pa precejkrat kolaborirali z njimi. Škoda,ker se anglo-Američani niso izkrcali v Dalmaciji. Če bi se,mi za titeka sploh ne bi vedeli.Imeli bi demokracijo že leta 1945 in bi imeli vse šanse,da bi bili druga Švica.

     • valentin

      Zadnji moj stavek se glasi : “No, kurbe so tudi tam to je res. “

    • b323130

     Tudi v Ameriki streljajo in zapirajo žvižgače. Nič novega.

     • sprehajalec

      Ne tako množično. Bolj posamezno. Takrat so postreljeni žvižgači predstavljali 1,3% prebivalstva. Če bi Američani svoje, bi to pomenilo 4,6 milijona Američanov.

      Sedaj šele lahko vidiš razsežnosti pobojev.

     • Vlado77

      To ti je primerjava

     • b323130

      Ne vem, kaj bi bila lahko boljša primerjava?

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • b323130

   Ampak Putin ni komunist.

   • Vlado77

    Seveda ni. Tudi Pahor ni tudi Židan ni – dej no dej. Samo nekajkrat so zamenjali ime ,ker komunist ni pritegnilo volivcev . Sedaj pa se s podporo medijev spet vrača. Putin je bil visok oficir KGB . Pa ja ne verjameš , da so to lahko bili nekomunisti !!

    • The Truth Keeper

     A ni bil Ivan tud goreč komi?

     • Vlado77

      Malo časa in brez funkcij. Ko je spregledal in naivno poskušal spreminjati in kritiziral so ga vrgli is partije. Ni primerjave s Putinom , ki je dela v KGB !!

     • The Truth Keeper

      Ahhh seveda! No hvala za pojasnilo! Nekje sem slišal: komunist se spreobrne, ko v grob se zvrne! Pa verjetno ne bo držalo!

    • b323130

     Ni komunist, Pahor in Židan tu nimata ničesar zraven.

     • Vlado77

      Seveda ne le spremenili so ime . V glavah pa se ni kaj dosti spremenilo. Še vedno so v hosti in proslavljajo neumnosti in poraze in klavce

     • b323130

      Tako, kot pri Janšeku, samo on ne ve točno, a bi maširal v Jajce, ali bi raje polagal vence na domobranskih grobovih.

     • Vlado77

      Kdo še maršira v Jajce? Domobranci pa so ljudje in si kot ljudje zaslužijo tudi vence še posebej če so jih komiji zverinsko pobili – drugače itak ne znajo.

     • b323130

      S tem se strnijam, vendar je bil nekoč Janša ponosen komunist, torej mora biti še vedno, vsaj po logiki tistih, ki pravijo, da je Putin komunist.

     • Vlado77

      Najprej nekaj. Janša nikakor ni poznal temne strani komunizma kot Putin . Ko je to spoznal je kritiziral komuniste pa so ga vrgli ven . Putin pa je bil v osjem gnezdu komunističnega režima . Putin seveda ni nek komunist , le ime stranke je zamenjal in je sedaj kapitalist s komunističnim pedigrejem – oligarh kot se tam imenujejo.Ima absolutno oblast kot kralj Ludvik XIV – lahko kogarkoli zapre in likvidira. In to v resnici dela. Janša je bil verjetno naiven in verjel kar so nas učili v šolah dokler ni spoznal da vse temelji na lažeh. Takrat smo imeli kult Tita kot Kim v S.Koreji in milijoni so verjeli , da je to res. In še danes imamo še kar nekaj ,ki verjame pravljicam pred 30 -40 leti. Ta nabivanja s tem jajcem so neumnosti. Vsak človek lahko spremeni pogled in mišljenje ko dozori in dobi informacije drugje kot so nam servirali. Takrat ni bilo interneta

     • b323130

      Tudi Janša je bil v osjem gnezdu komunizma.

      Putin je delal v KGB, varnostno obveščevalni službi. Tudi Slovenija ima svoj KGB, in sicer Sovo. Ko je bil Janša komunst, je bila pa to še udba, v Rusiji se je pa KGB preimenoval v FSB.

      Ampak vse našteto nima nobene veze. Biti komunist pomeni slediti komunistični ideologiji ter izvajati komunistične ukrepe.

      V Rusiji imajo vsakih par let volitve, kjer se lahko odločijo za novega voditelja, ampak se odločajo za Putina. Tako pač je.

      Če ti očitaš Putinu, da je komunist, kljub temu, da zagovarja ortodoksno cerkev, da njegova ekonomija ne temelji na komunizmu, in kljub temu, da imajo demokratične volitve, potem je pač tudi Janša komunist. Drugače ne gre. Si pač spremenil pomen besede komunist v nekaj, kar komunizem v resnici ne pomeni. Komunizem je ekonomska in ideološka doktrina, katere najbolj fundamentalna oblika zatira religije.

     • Vlado77

      Kašnem osjem gnezdu? Primerjaš kandidaturo za predsednika ZSMS s Putinom v KGB – neumnost . Seveda smo imeli UDBO vendar so na US označili za zločinsko organizacijo . Si pa naiven glede volitev v Rusiji . Seveda imajo volitve vendar tam opozicija nima šans. Največjega nasprotnika Putina s ubili (Nemcova) skoraj zagotovo po naročilu Putina. Navalny pa v zapor. Tam so protesti na ulicah nevarni in ni lahko zbrati ljudi ,ki so dovolj korajžni , ker skoraj redno pristanejo v zaporu. Dovoljenja za mirne proteste ( ne take kot v Mariboru) je zelo težko za dobiti . Tam si ne upajo metati kock , ker bi policija streljala. Sicer pa je vse odvisno od glavnih medijev ,ki pa so pod kontrolo Putina. Bil sem na rdečem trgu ko je bil tam protestni shod . Voditelja je policija odpeljala – sicer mirni protest . Nič razen govorjenja in napisov. Voditelj ali organizator se je vidno tresel ko so ga potiskali v policijski avto. Torej kakšne volitve ? Tudi v S.Koreji volijo diktatorja . Tudi Srbi so volili Miloševiča in bi ga ponovno. V diktatorskih režimih so volitve farsa. Na TV ni kritike oblasti. Ortodoksna cerkev pa je vse kaj drugega kot pri nas katoliška. Putinu gre za volivce ,ki so verni. Tam verski veljaki žegnajo tanke ,ki gredo v boj – recimo – pobijanje civilistov. Zaradi tega so se zgodile Pussy Riot . Janša ni komunist ,ker s nobeno izjavo tega ne kaže. Komunizma seveda nikoli ni bilo ,ker je nemogoč sitem . Bila je komunistična diktatura . Primerjati ortodoksno cerkev s našo katoliško ni mogoče. Kateri župnik bi žegnal tank ali top?? In to ko gre očitno v tujo državo in bo zagotovo ubijal civiliste . Tudi Kiril in vsi veljaki ortodoksne cerkve so materialisti – gre jim za keš. Imajo bistveno več bogastva – drage avtomobile. Gre za obojestransko korit – Putin dobi več volivcev , cerkev pa keša.

     • b323130

      Ne vem, zakaj bi šlo Putinu za verne volivce, če je tako ali tako že v naprej jasno, da bo Putin zmagal, po tvoje. lol

      Pač Putin in Janša sta komunista, po tvoje, po moje pa noben izmed njiju ni komunist. Janša je vodja največje opozicijske stranke, Putin pa pač predsednik Rusije. Zasebna lastnina v Rusiji obstaja, prav tako ni kulta osebnosti Stalina in Lenina, saj se je z letom 1991 to ukinilo.

      V ZDA niso ubili samo vodje opozicije, ampak kar predsednika.

     • Vlado77

      Niti Putin niti Janša nista komunista . V Rusiji se izmenjujejo Medvedjev in Putin – dovolj zate. je to možno še kje na svetu ? V St.Petersburgu so bili protesti usmerjeni prav proti Medvedjevu . Vprašali so ga od kje njegovo enormno bogastvo pa seveda ni odgovoril razen , da je vse laž. Biti predsednik opozicijske stranke ali države je pa velika razlika. Še posebej če gre za Rusijo. Kot pravim on ima neomejeno moč. Ga ni predsednika njemu podobnega v EU ali v kakšni demokratični državi. Zasebna lastnina seveda obstaja vendar so 90% pohabsali oligarhi – pogoj je le da so dobri s Putinom. Res je da ne propagirajo Stalina na veliko . Je pa tudi to . Imajo šole ki cerkve s podobami Stalina . http://redshirtlament.blogspot.si/2013/02/church-and-state.html potem še ; http://www.delo.si/druzba/ruski-komunisti-bi-stalina-razglasili-za-svetnika.html ; https://www.dnevnik.si/1042204284 – torej Stalin je še aktualen.
      Glede ZDA in umorov predsednika pa ne gre za politiko. Menda Kenediya je mafija – Osvald je bil celo povezan s Moskvo. Je pa to že dolgo . Putin ubija in zapira danes in že nekaj let – seveda ne on direktno. Tudi ne daje pismenih ukazov. V Rusiji je skoraj nemogoče biti v opoziciji ali v mediju ,ki nasprotuje medijem ,ki kritizirajo oblast Putina.

     • b323130

      Pa saj Nemceva tudi ni ustrelil Putin, ampak mafija. MAfijec je bil pa baje povezan z Ukrajino (sem pač iz riti potegnil, tako, kot je iz riti potegnjeno, da je bil Oswald povezan z rusko mafijo).

      Stalin in Lenin sta še vedno aktualna, ker sta del ruske zgodovine, ampak jaz sem točno napisal, da ni več kulta osebnosti Stalina in Lenina, ker je bilo to samo do leta 1991. In tega kulta osebnosti Putin ni uvedel nazaj. On je raje normaliziral odnose med oblastjo in cerkvijo.

      Vem, da je razlika med biti predsednik in biti predsednik opozicijske stranke. Your point?

      Ja, Putin je pač močan, zato ga ljudje volijo in zato ima privržence tudi drugod po svetu, med drugim tudi v ZDA.

      Ne vem, zakaj pišeš take romane. Če je Putin komunist, potem je tudi Janša komunist. To je logično sklepanje na podlagi tvojih navedb, pa lahko napišeš knjigo, če hočeš, se to ne bo spremenilo.

     • Vlado77

      Bili so baje Čečeni . Kdo jim je naročil pa seveda ne bo prišlo na dan. Vem samo da je vodstvo v Čečeniji prorusko . Tudi Tito je del zgodovine. Vendar proglasiti ga za svetnika je pa blaznost. Stalin kot Tito sta bila diktatorja ,ki imata na vesti milijone ljudi. Da je Putin močan je nedvomno vendar to nima veze s demokracijo. Volijo ga zato ,ker ima v oblasti medije in onemogoča opozicijo. Kdo je komunist je predvsem odvisno od mnenj ,ki jih javno pove. Ne vem če si kdaj slišal , da je Janša zagovarjal ideje komunizma.Mislim na čas po osamosvojitvi. Putin ni komunist seveda . Zagotovo pa je s pozicije KGB bil varuh komunizma . Tam niso postavljali nikogar drugega kot trdne komuniste. Problem Putina je da se gre hladne vojne in še vedno vidi nevarnost v zahodu. zaradi tega navadni Rusi živijo slabše kot bi sicer. Verjetno se bodo sankcije še zaostrile po tem napenjanju. Minister zunanjih zadev VB je že odpovedal napovedan obisk v Moskvi. Človek ,ki podpira sadista Asada pač ne bo imel podpore nikjer v normalnem svetu – ne samo v ZDA

     • b323130

      No lepo, da sva prišla do zaključka, da ne Putin in ne Janša nista komunista.

      Da je Asad sadist, je pa zblojena propaganda zahodnih medijev, ki že od leta 2003 vejo, da hočejo razrušiti Irak, Iran, Sirijo, Libijo, Somalijo, Jemen in še nekaj drugih držav. In ker je bil Asad pač vodja Sirije, je zdaj on glavni grešni kozel. Drugače so bili Asadovi na oblasti več kot 40 let in do leta 2011 je bila Sirija turistična destinacija, kjer si lahko pil pivo in kjer so se ženske lahko sprehajale brez česarkoli na glavi.

      Irak so napadli zaradi weapons of mass destruction, ki jih niso našli (tu pa tam so našli kakšen neuporaben ostanek, kateremu je rok že davno pretekel), zaradi sankcij je že pred vojno 2003 umrlo 500k otrok, eden izmed razlogov za napad naj bi bila tudi Sadamova podpora teroristom 9//1 (s katerimi ni imel nobene veze, ker je večina prihajala iz drugih držav, predvsem S.Arabije in nekaterih druih). No in pač jaz ne morem verjeti zgodbicam o kemičnem orožju, če je celo Carla del Ponte povedala, da vsi dokazi nakazujejo, da so napad izvedli uporniki in ne Asadov režim.

      Nekateri ga pa pač označujete za sadista, kljub temu, da je mirno vodil multikulturno državo z večtisočletno zgodovino, i n da je bila do 2011 turistična destinacija. Pač ste malo cepljeni na zahodnjaško propagando, nekateri pa pač preverjamo vse vire in verjamemo tistemu, kar je najbolj logično in najbolj smiselno, če pa dobimo nove resnične podatke, pa svoje razmišljanje prilagodimo glede na nova dejstva.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • b323130

      Pussy riot je pa ekvivalenca gejevskim paradam v Sloveniji in drugod na zahodu. Ti jih jemlješ resno samo zato, ker ne maraš Rusije, v resnici gre pa za nekaj zblojenih feministk, ki imajo malo preveč časa.

      Aja ortodoksne cerkve z našo ni mogoče primerjati, ker si se ti tako odločil.

     • b323130

      Pa biti diktator še ni ekvivalenca biti komunist. No, verjetno je zate tudi Hitler komunist. haha. V redu je, v redu.

     • Vlado77

      Komunisti fašiti in nacisti izvirajo vsi iz istega gnezda ideologije. Vsi so imeli delavske in socialistične stranke. Konec koncev je obstaja sporazum med Hitlerjem in Stalinom

     • b323130

      Ja in? Zgleda si ekonomski analfabet, da ničesar ne razumeš.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      TOČNO in pa, ko so začele prihajati ven resnice o med in še posebej povojnih pobojih , umorih , mučenju ljudi, ki so bili prosti komunistom.

     • karlina

      Pa saj je bilo ogromno ljudi nekoč komunistov, ker so bili prepričani v stvari, ki so jih obljubljali, hvala Bogu, da so spregledali in vrnili partijske knjizice, v mojem podjetju se spomnim je bil prvi ,ki je to naredil-direktor, ker je bil človek na mestu in mu je bilo mar za ljudi in vedel je,da , če ima on rad denar, ga imajo radi tudi ljudje, ki zanj delajo, vedno je dobiček delil in ne samo v svoj zep, kot komunisti, pika.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • b323130

     Super, potem se strinjava, da sta tudi Janša in Merklova komunista. Ampak itak nas to večina že ve, he he.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • valentin

  Od vseh razlag najbolj razločna in razumljiva, a skrbno zaprta pred medijskimi vrati. Tudi naša oblast o tem popolnoma molči, saj se boji svojih gospodarjev.
  Leta 2000 je bilo 8 držav na svetu, ki jih Rothschildi še niso uspeli ukrasti in jih vkleniti v svojo Svetovno centralno banko. Afganistan, Irak, Sudan,Libija, Kuba, Severna koreja, Sirija in Iran. Zato so že od tega leta glavna tarča lažnih Zahodnih medijev, ki jih označujejo za zločince, kršitelje človekovih pravic in grožnjo svetovnemu miru. medije ima v lasti tudi Rothschild preko svojih sodelavcev in hlapčkov. Slovenski hlapci so že dolgo na njegovem lastniške seznamu, saj sicer ne bi bilo lažne osamosvojitve.
  Potem je sledil lažni zločin v New Yorku in z razstrelivom so zrušili tri
  stolpnice, poklali 3000 ljudi, da so dobili izgovor za napad na Afganistan in kasneje še na Irak. Zato se je seznam leta 2003 spremenil in so bile na seznamu te države: Sudan, Libija, Kuba, Severna Koreja, Sirija in Iran. Prvi dve s seznama leta 2000 sta se izgubili.
  Sledil je Ameriški umor Gadafija in vzpostavitev Ameriške diktature v Sudanu.
  Zato je letos seznam skrajšan in so na njem le še Kuba, Severna Koreja, Sirija in Iran. A bitka gre naprej. Rothschildi so ukazali Trumpu, kot veste zelo uspešno, da napade Sirijo, nekaj raket kratkega dosega ali igračk Severno korejskega debeluščka pa so že postavile napad na rob. Bo že leto 2017 seznam obsegal le še dve državi ? Iran je hud zalogaj, saj imajo pravo orožje in boljšo podpore s strani Rusije kot večina ostalih držav. Kuba pa je itak marioneta na gledališki predstavi, saj je že dolgo jasno, da je bil Fidel Castro “njihov” človek in je zgolj izvajal poskusne načrte, čeprav Kubanci ne živijo tako slabo. Ampak oni imajo svojo Centralno banko, mi že dolgo ne in zato ne sme biti presenečenje, če
  Rothschidlov višji uslužbenec Draghi ne dovoli slovenskim organom pregona odkrivati milijardne goljufije. Žal je zdaj le še vprašanje ali bo Rothschildov imperij z denarjem uničil še Sirijo in Severno korejo ali se jim bo končno nekje zalomilo, pa ne zgolj na Rockefellerjev način! Priložen je le del seznama zaplnjenih bank! Demokracija in človekove pravice so le postranska stvar in izgovor za vojnaške avanture./virHumansareFree/

  • The Truth Keeper

   Spoštovanje za ta komentar!

  • stajerc5

   Ta copypaste ti je pa verjetno vse moci pobral, privosci si eno Putka vodko in se spocij.

   • sprehajalec

    Takle miselni biser skupaj sestaviti, je tudi kar podvig. Zagotovo je Tina izčrpan. Misel, da Rottschilde najbolj žuli, da nimajo pod seboj severne Koreje je misel leta in vredna Pulitzerjeve ali pa celo Nobelove nagrade.

   • valentin

    Boljše, da občasno z prepisom informiraš z dobrim namenom kot, da z nevednostjo pišeš lastne neumnosti, bo držalo ? Sicer sem spodaj navedel vir, pošteno ?

  • sprehajalec

   Valentin spis vreden velikega učitelja dr. Aleša Beblerja in njegovega dela “geostrateška razdelitev sveta v luči medblokovskih konfliktov in neuvrščenosti kot svetovnega fenomena, z vzponom komunizma in socializma v tretjem svetu”.

   • valentin

    No, čisto preprosto ti bom razložil po kmečko, da me boš razumel.
    Dokljer se ti ne bom podrejal in bom šibkejši od tebe me boš ob vsaki priliki naklestil. Dokljer sem napisal. Potlej nič več. tako je to dragi prijatelj. Stvar je preprosta brez dr. in njegovega dela.

    • Capi

     ………dokljer……jejejej

  • Olga

   Rusi nas pa kao ščitijo?

   • valentin

    Svet mora ostati v ravnotežju kar se tiče vojaške, politične in gospodarske moči, to mora biti jasno vsakomur.

  • Franjo Trojner

   Ma tebi se je čisto obrnilo, Rothschildi, svetovna centralna banka:”Afganistan, Irak, Sudan, Libija, Kuba, Severna koreja, Sirija in Iran. Zato so že od tega leta glavna tarča lažnih Zahodnih medijev, ki jih označujejo za zločince.” To kar si sam naštel in še ducat jih lahko dodaš so države iz temne strani našega sveta, so države kjer so grobo teptane vse človekove pravice in svoboščine in vse že vsaj 200 let stare veljavne civilizacijske norme! Zahodna civilizacija je edini porok razvoja, blagostanja in edin garant za razvoj in spoštovanje človekivih pravic in svoboščin in na njenem čelu stojijo ZDA in zveza NATO. Ma o čem nekateri sploh debatirate in o čem še spoh razmišljate, ali si na strani dobrega, torej zaveznik ZDA in ZA zvezo NATO ali pa si na strani temnih zlih sil, zame ni dileme, sem ZA demokratično samostojno državo vsega Slovenskega roda vpeto v EU in NATO in sem ZA ZDA !

   • The Truth Keeper

    Tebe pa je strah teme, kriza!

   • valentin

    Čudno saj samo prdi, zakaj smrdi ? Ozko gledanje kot konj, ki ne sme videti ne levo in ne desno, da ne zbezlja. Takšen je videti zgoraj napisani komentar.

    • Franjo Trojner

     Ma daj valentin ne bluzi! Ti še svoj zapis nisi sam zapisal, temveč si ga 99% kopiral in še to nič pametnega temveč same blodnje, nad katerimi bi še veverice nos vihale. Ta tvoj zadnji re je pa samo še dokaz več, da posebno bister nisi in osnovnih manir se do četrtega leta svoje starosti tudi nisi od nikogar navzel kaj? Hja, zdaj se jih boš bolj težko, si preveč zamudil, sicer je pa to tvoj in ne moj problem, mar ne?

     • valentin

      , ali si na strani dobrega, torej zaveznik ZDA in ZA zvezo NATO ali pa si na strani temnih zlih sil, zame ni dileme,

      Gospod Franjo Trojer res si biser modrosti in cvet kulture,
      s svojo miselnostjo in krivimi trditvami si ravno s silami zla in teme. Praviš, da si za demokracijo in samostojno Slovenijo, ki pa ti jo vodijo, upravljajo in diktirajo ravno vojni hujskači in dobičkarji. Res izumljaš novo osnovno enoto za norost in mi tveziš, da zamujam ter, da se nisem navzel manir, Ja živimo za naprej, kar si zamudil res ne moreš več nadoknaditi in kot pravimo pri nas, ” ura zamujena, ne vrne se nobena.”

     • Franjo Trojner

      Valentin to si nekje kopiral in poslal;kot svoj konentar ravno ti, ki meni praviś komedijant. Tvoje svetle sile si naštel ti sam:”Od vseh razlag najbolj razločna in razumljiva, a skrbno zaprta pred medijskimi vrati. Tudi naša oblast o tem popolnoma molči, saj se boji svojih gospodarjev.
      Leta 2000 je bilo 8 držav na svetu, ki jih Rothschildi še niso uspeli ukrasti in jih vkleniti v svojo Svetovno centralno banko. Afganistan, Irak, Sudan, Libija, Kuba, Severna koreja, Sirija in Iran. Zato so že od tega leta glavna tarča lažnih Zahodnih medijev, ki jih označujejo za zločince, kršitelje človekovih pravic in grožnjo svetovnemu miru. Medije ima v lasti tudi Rothschild preko svojih sodelavcev in hlapčkov. Slovenski hlapci so že dolgo na njegovem lastniškem seznamu, saj sicer ne bi bilo lažne osamosvojitve.
      Potem je sledil lažni zločin v New Yorku in z razstrelivom so zrušili tri
      stolpnice, poklali 3000 ljudi, da so dobili izgovor za napad na Afganistan in kasneje še na Irak. Zato se je seznam leta 2003 spremenil in so bile na seznamu te države: Sudan, Libija, Kuba, Severna Koreja, Sirija in Iran. Prvi dve s seznama leta 2000 sta se izgubili.
      Sledil je Ameriški umor Gadafija in vzpostavitev Ameriške diktature v Sudanu.
      Zato je letos seznam skrajšan in so na njem le še Kuba, Severna Koreja, Sirija in Iran. A bitka gre naprej. Rothschildi so ukazali Trumpu, kot veste zelo uspešno, da napade Sirijo, nekaj raket kratkega dosega ali igračk Severno korejskega debeluščka pa so že postavile napad na rob. Bo že za leto 2017 seznam obsegal le še dve državi ? Iran je hud zalogaj, saj imajo pravo orožje in boljšo podporo s strani Rusije kot večina ostalih držav. Kuba pa je itak marioneta na gledališki predstavi, saj je že dolgo jasno, da je bil Fidel Castro “njihov” človek in je zgolj izvajal poskusne načrte, čeprav Kubanci ne živijo tako slabo. Ampak oni imajo svojo Centralno banko, mi že dolgo ne in zato ne sme biti presenečenje, če Rothschidlov višji uslužbenec Draghi ne dovoli slovenskim organom pregona odkrivati milijardne goljufije. Žal je zdaj le še vprašanje ali bo Rothschildov imperij z denarjem uničil še Sirijo in Severno korejo ali se jim bo končno nekje zalomilo, pa ne zgolj na Rockefellerjev način! Priložen je le del seznama zaplenjenih bank! Demokracija in človekove
      pravice so le postranska stvar in izgovor za vojnaške avanture./virHumansareFree/”. Pa daj Valentin bodi resen no, saj še sam ne verjameš svojemu preplonkanemu fantazijskemu zapisu. Pa saj si skoraj tak plagiat , kot vsi tisti odfrčani minstri in ministrce ,ki s tujim perjem so se kitili. Če tebe krasil bi lasten bister um …..bi ne nasedal zablodam ZL…., in zagotovo ne širil bi te cenene kumunistične populistične pamflete ZL.. Nikoli nisem razumel bedakov, ki na lastno zelenjavni gredo, namesto zelenjave sejali so plevel!

    • Capi

     “Takšen je videti zgoraj napisani komentar”……..in takšni so volilci leve opcije – “naši”…….
     Dobro si napisal, jaz sem samo dopolnil stavek

   • karlina

    podpis

 • Iza Demos

  Naj jim končno en stopi na prste in jih ustavi. ZDA so vse zlo tega sveta in to v imenu demokracije.

  • valentin

   No, imajo največji delež in so v zlu hiperproduktivne kot bi rekel businessman.

  • Olga

   Kdo je ustavil vojno v Bosni? Rusi? ZDA?

   • b323130

    Kdo je pa začel v vojno v Vietnamu, Iraku, Libiji, Latinski Ameriki,…? Ja, edino v Bosni in na Kosovem so upravičeno naredili red, pa čeprav sta danes obe državi revni luknji, posebej Kosovo.

    • Vlado77

     Revni so zaradi lastne nesposobnosti in ne ZDA

     • b323130

      Saj točno to sem napisal.

    • sprehajalec

     V Vietnamu Severni vietnamci, ki so poteptali dogovor o razdelitvi Vietnama na Severnega in Južnega. Irak je Sadam vkorakal v Iran in začel 8 letno vojno. Ko je bila končana, je želel zasesti Arabski polotok in Kuvajt. Kuvajtu so potem na pomoč prišli njegovi zavezniki. Libija je Gadafi podstavil bombo v 747 in napadel Škotsko. Vseskozi je malo prcal. Vrgli so ga potem jezni Libijci v boju za oblast.

     Latinska Amerika? kdo, Brazilija, Argentina, bodi natančnejši.

     Še kaj?

     • b323130

      Ja in?

      Se pravi je bilo uničevanje Vietnama in Kambodže s kemičnim orožjem uredu zadeva.

      ZDA so bile zaveznik Iraka, ko je bil v vojni z Iranom. Irak je imel ogromno ameriškega orožja, vključno s kemičnim orožjem.

      Ja, Gadafi naj bi bombo podstavil, čeprav tega ni priznal, kakih 30 let, preden se je Hillary odločila, da ga ima dovolj in odprla vrata migrantom. Brez ameriške pomoči ga “jezni Libijci”, oz plačanci, ne bi odstranili.

      O latinski ameriki je pa preveč za napisat, zato bom samo podal link:

      http://www.zompist.com/latam.html

     • sprehajalec

      Praviš, dušenje Kampučijcev z PVC vrečkami je bilo pa bolj eko. Morda res. Samo zakaj je šel takrat severni Vietnam čez demarkacijsko črto? Združitev naroda pod komunisti?

      Ne, ne bo držalo za Sadama. Zaveznik so bili Francozi takrat. Francozi so dobavljali Mirage Sadamu. Američani so imeli v tistem času še vedno Vietnamski sindrom. Irak ni imel skoraj nič ameriškega orožja, Ameriško orožje so imeli Iranci na drugi strani, podedovano po šahu. Kemično orožje so sintetizirali sami, Iperit in Sarin. Tehnologiji prve vojne. V tsith časih se je še celo uradno in s pohvalo govorilo o kemičnem orožju kot atomskih bombah revežev. Tudi pri nas.

      Samo eno vprašanje, pa pričakujem odgovor. zakaj so nato, pa Američani pa vse zle sile tega sveta začele nerede v Tuniziji, pa vrgle predsednika, saj je bil njihov zvest zaveznik pa priljubljena turistična destinacija? Potem se je razširilo drugam.

      Zakaj Tunizijo b323130

     • b323130

      https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_support_for_Iraq_during_the_Iran%E2%80%93Iraq_war

      Ne vem, kaj ima Tunizija tu veze. Brez no flgiht cone in brez pomoči Hillary Gadafija ne bi dobili. Se je Hillary lepo izrazila: we came, we won, he died, oz nekaj podobnega.

      ZDA niso napadale ne Tunizije in ne Egipta, kjer so se začele te velike vstaje.

     • sprehajalec

      Vstajo v Libiji so začela libijska plemena. Da bi bil obračun vsaj malo fair, je fasal no fly zone, tako kot sadam nekoč. Drugače bi Sarin šprical po vsakem, ki bi pomolil glavo ven. Če smatraš, da je to ok, potem nimava pač kaj več debatirati.

      Gadafi je 30 let izzival, kar je na koncu fasal.

     • b323130

      Ti pa očitno smatraš, da je 500.000 mrtvih iraških otrok primerna cena za odstavitev Sadama Husseina. Tudi prav.

      Če nekdo dela hudo pizdarijo, mu ni treba pomagati in naredit še večje pizdarije.

     • sprehajalec

      Sarin in Iperit sta prepovedana z vsemi konvencijami tega sveta. Od 20 let preteklega stoletja.

     • b323130

      Kaj ima to veze?

     • b323130

      V redu, pač podpiraš sankcije za izstradanje 500.000 iraških otrok. Ker so otroci krivi, da so se rodili v državi, ki jo vodi zmešan človek, ki je bil še pred nekaj leti zaveznik države, ki je zdaj uvedla sankcije.

     • b323130

      Ja, no fly zone je bil tako pošten, da danes preko Libije vsakodnevno v Evropo prihaja na stotine migrantov. Oo posredovanja v Libiji je BDP Libije močno padel. V glavnem, še sama sreča, da je Hillary stvari naredila bolj poštene, ker drugače Evropa nikoli ne bi bila tako kulturno obogatena, kot je v zadnjih letih. Refugees welcome pa to.

     • b323130

      Danes se tradegije dogajajo na mnogo koncih sveta. V Afriki pobijajo otroke in režejo spolne organe. Čas je, da pomaranček in njegovi pomagači napadete Afriko.

     • sprehajalec

      To jih režejo in pobijajo Afričani. kaj ima s tem pomaranček?

     • b323130

      Če mora napada Sirijo, ker da je oblast nehumana, potem lahko napade še nešteto drugih držav. Npr. Južno Afriko, kjer belci zadnje čase precej nastradajo.

    • Olga

     Brez ZDA bi še danes divjala druga svetovna vojna v Evropi!

     • b323130

      Kako pa veš? Brez Britanije in ZDA bi mogoče domobranci zmagali, pa bi bili potem vi bolj veseli, a ne bi bili?

     • sprehajalec

      Brez britanije in ZDA sploh domobrancev bilo ne bi.

     • The Truth Keeper

      Brez ZDA sploh druge svetovne vojne ne bi bilo!

   • The Truth Keeper

    Vojna na Balkanu je bila ustavljena tudi z namenom, da se ohrani počasno širitev muslimanske vere v Evropo! Ste kdaj pomislili na kaj takšnega?

    • sprehajalec

     Zopet si mi odprl oči. Jesenice so jih polne, sedaj šele razumem, vse je bilo del velikega načrta, zato so jih vozili na Jesenice. Pa Mujote so dostavljali, da so fondo delali po novogradnjah vse z nekim načrtom. Bravo.

    • Olga

     Zakaj so to morale narediti ZDA?

     • The Truth Keeper

      Ker si prizadevajo za nestabilno “staro celino”, kot za nestabilen Bližnji vzhod!

     • valentin

      ZDA ne prenašajo nikogar, ki je velik, močan, homogen, takega, da bi jim lahko konkuriral. Od tod tudi gesta America Number1. No tudi to kdo jim bo sledil hočejo odločati.

   • Iza Demos

    Ustavili so jo s pogajanji in podpisom Daytonskega sporazuma vpletene strani in ne ZDA. Drugače pa sporazum je bil podpisan v Parizu. Podpisali so ga : Izetbegović, Tuđman, Milošević. Kot priče pa so se podpisali: Clinton (ZDA), Chirac(Francija), Major(GB), Gonzales (Španija), Černomirdin (Rusija), Kohl (Nemčija).

  • sprehajalec

   Še rodila se ti nebi, če ne bi bilo ZDA. ne bi bilo UNRA mlekca, s katerim so te dojili.

   • Iza Demos

    Sicer ne vem kako je ZDA vplivala na rojstvo Slovenk in Slovencev, a na moje 100% ni.
    UNRA mlekca in “ameriških” paketov pri nas nismo dobivali. To vem zato, ker sem v šoli prvič pila, meni ogabno, mleko in jedla nek rumen sir čudnega okusa. Pa so me kregali češ kaj se grem saj je bilo prav tako mleko in sir v paketih, ki smo jih dobivali na dom. No mi jih nismo.

    Dojila pa me je soseda,ker mama ni imela mleka. Tako imam brata po mleku, kar je super.

    • sprehajalec

     Potem si bila hči Borca. Ti so imeli druge vire oskrbe.

     • Iza Demos

      Ne da bi vedela.
      Imeli pa smo kar samooskrbo. Njivico, pa vrtiček, pa pujseke, pa goske, pa kure. Brata in sestra pravita da tudi kozo, a se je ne spomnim.

 • Franjo Trojner

  Že dolgo je kristalno jasno, da Rusija/Putin in Turčija/Erdogan vojno v Siriji prilagajata svojim interesom in potrebam! Rusija/Putin hoče ohranti in še krepit svoj vpliv v temu delu sveta in to ji omogoča naveza z pajacom Asadom, Iran vidi v Rusiji zaveznika zoper ZDA in tako krepi svoj položaj lokalne velesile,Turčija/ Erdogan je pristavil svoj piskerček predvsem zaradi Kurdskega vprašanja/države ker Turčija/Erdogan nasprotuje vzpostavitvi samostojne Kurdske države na delu ozemlja današnje Sirije in Iraka, kaj zagovarjajo ZDA in pa ker Erdogan/Turčija na veliko na črno trguje z nafto in orožjem . Vsem, tako Rusom, Turkom in Irancem pa je skupno, da se EU čimbolj oslabi, zato ji pošiljajo migrante. Zelo pomembno je, da se EU ne pusti izsiljevati ne Rusom in ne Turkom, sankcije proti Rusom je potrebno celo okrepit, tudi uvedba sankcij proti Turkom in Irancem bi bile smiselne. ZDA, EU in Nato pa mora vršiti nenehen pritisk tako na Ruse, da jim ne zrastejo krila, na Turke, da jih spomnijo, da so uradno še zaenkrat v zvezi NATO in da, če res želijo v EU bodo morali spoštovati standarde, ki veljajo v civiliziranem svetu, če ne v EU pač ne sodijo (kar je itak že splošno znano v EU) ; na Sirijce/Asada , da je vojno potrebno končati in da v vsakem primeru brez ZDA, EU in zveze NATO in seveda Sirske opizicije ter Kurdov mirovni proces ne bo mogoč in Asadu dopovedati, da ne bo več mogel biti na čelu nove Sirije. Sam Iran ni problem, malo jim je potrebno zažugati s sankcijami, pa Izrael naj z enim očesom popazi na njih pa bodo mirni, ko bubice.

  • The Truth Keeper

   :D :D :D Komedijant! Želite vedeti, kaj je primarna naloga NATA? Izvolite… http://shrani.si/f/q/eW/1y9fgTqo/3265.jpg

   • sprehajalec

    Si v šoli tudi popal linke, če ste kakšen test pisali?

    • The Truth Keeper

     :D :D :D Hvala, da ste me iskreno nasmejali! Lep dan tudi vam…

     • sprehajalec

      O, tečaj iz “asertivnosti”?

     • The Truth Keeper

      :D :D :D

     • sprehajalec

      ker nisem delal tega tečaja, kaj pa pomeni :D? in kaj 3x :D?

     • rrrrr

      Dibidus Debilica Durex. Po slovensko: daljinsko voden model.

   • Franjo Trojner

    The Truth Keeper! Tvojega linka nisem odpr in ga niti ne nameravam! Ni moja dolžnost tebi obzorja širiti, beri tuje zgodovinske knjige in spemljaj razmere v svetu pa ti bo kmalu jasno, da če ne bi bilo zveze NATO in ZDA, bi svetu že zdavnaj zavladale temne nedemokratične totalitarne sile in Sovjetska zveza nikoli ne bi razpadla, Baltske in druge nekdanje države SZ nikoli ne bi bile samostojne in demokratične, zagotovo tudi Berlinski zid ne bi nikoli padel in obe Nemčiji nikoli ne bi bile združeni, tudi Poljska, Češka, Slovaška, Madžarska, Romunija, Bolgarija in Albanija nikoli ne bi bile samostojne demokratične države rešene izpod Ruskega škornja in nazadnje tudi Jugolavija ne bi razpadla, kar pomeni, da tudi Slovenija ne bi bila samostojna demokratična država vseh Slovencev! Prav iz vseh navedenih razlogov se ti nea zaletavaj v zvezo NATO in ZDA, razen seveda, če si fen temačnih sil tega sveta! Če pa kontra ZDA in zvezi NATO pišeš kr tako na pamet, ker se ti kul zdi biti levičar pa pojdi malo živet v Venezuelo ali S. Kotejo bosta ti Manduro in Un nazorno pokazala vse tisto kar so naši dedki in babice, starši in tudi nekateri izmed nad nad v rosnih letih nekoč doživljali pod Stalinom in Titom. In, ko boš, če boš na svoji koži občutil malce Mandurinega ali Unovega gostoljubja, ki ga namenjata svojim državljanom ti nikoli več ne bo prišlo na pamet, da bi šinfal zvezo NATO in ZDA! Mogoče tudi ne veš, da smo Slovenci pred vstopom v zvezo NATO to odločitev podprli na referendumu! Zdaj, ko že nekaj veš, pa mamco poprosi, da ti skuha Linota in nato malce zaspi, ko pa se zbudiš pa leti k očetu ali dedeku, morda sosedu, da ti svetovne razmere in vlogo ZDA ter NATA makce raztolmači, tako nabit z znanjem, boš kasneje morda kdaj še kaj pametnega o zvezi NATO zapisal.

    • The Truth Keeper

     Pikec, link si vsekakor odprl in resnica, ki se je bojiš te je vsekakor prizadela, drugače ne bi vložil toliko truda v to repliko! Ne rabi te biti strah, bo Ivan uredil tvojo prihodnost! Z nekom, ki politiko še zmeraj deli na leve in desne pa itak nima smilska komentirati! Zaradi takšnih komedijantov svetu še zmeraj vladajo “temačne sile”!

     • Franjo Trojner

      Ta trditev, da bi ti mene s čim lahko prizadel, je naravnost smešna, verjamem, da je to jasno tudi tebi! Če ti pa vseeno jasno ni, ti povem:”vse kar se tiče mojih bližnjih je tisto kar bi mene, kakor vsakega odraslega moža prizadelo”, kapiš! Zato si nič ne domišljaj. Čuj jaz sem ti že na vse tvoje blodnje odgovoril in nimam kaj dodati! Ponovno nisi zapisal prav nič, oziroma čisto nič kar bi temeljilo na čem resničnem, stvarnem, dokazljivem tako, kot je v vedno v navadi vam luft trajberom. Morda ti iz vljudnosti zapišem le naslednje. Levi in desni so stvarnost, kot je stvarnost leva in desna roka in so levi in desni hvala Bogu tudi stvar izbire ali človeške filozifije/nazora, če hočeš. Vsekakor pa možnost izbire med dobrim in slabim/zlim kar pa tebi do dandanes še ni bilo dano doumeti. Gotovo si ti dečko utopist, ali pa se takšnega samo hinavsko prikazuješ in si najverjetneje samo navaden levi populist/ekstremist. Glede temačnih sil sem ti pa res do pičice natančno vse razložil, če ti še vedno ni nič jasno, daj no poprosi koga v bližini, da ti raztolmači, glej mene s tem nea utrujaj več. Morda pa bi ti bilo bolj modro, da se svojega Linota lotiš, kdo ve morda ti dolgoročno vsebina Linota celo poleg razvoja telesa še pri razvoju uma pozitivno koristi, kdo ve? Morda pa res?

    • karlina

     MOJ VELIK PODPIS ,NI KAJ DODATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • b323130

   Pozabil si še omeniti Al Qaido, Al Nusro, S. Arabijo in Katar, vsaka s svojimi interesi.

  • valentin

   Turčija je T.i. Trojanski konj EU. Za to si močno prizadevajo ZDA, ki jo preko Nemčije želijo integrirati v Unijo z namenom slabljenja politične kot gospodarske moči, tudi z islamizacijo. EU je kot vojaška koalicijska sila NATO potrebna ZDA, nikakor pa ne sme politično in gospodarsko parirati ZDA, ki hočejo biti v odločanju svetovnega reda Number1. Erdogan izsiljuje
   EU ker se zaveda svojega položaja, taktizira in se nato nagiba K Rusiji, ki je z poskusom integriranju v EU sprožila rdeči alarm Velikega brata.spet tretjič Turčija prispeva in podpira vojaške odločitve ZDA. Trgovina, politika, religija so nečistnice ničkolikokrat omenjene že v Sv. pismu.

  • Olga

   ++++++++++

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • David Lokatos

  Slovenci smo ZVESTI samo JANEZU JANSI!!! KAr bo on ukazal,to bomo storili!

  • b323130

   Janšisti nimate monopola nad slovenstvom.

   • garfi

    se pogovarjaš sam s sabo

    • b323130

     Ne, repliciral sem nekomu drugemu.

     • garfi

      razcepljena “osebnost” v isti betici in isti naročnik

     • b323130

      Ma tebi manjka možganov, to je problem.

   • David Lokatos

    Smo v VELIKI VECINI!

    • b323130

     Kako to misliš, da ste v večini? Janša že dolgo ni zmagal na volitvah, prav nikoli ni dobil več od 50%. Tako, da bo težko dokazat tole trditev.

     • David Lokatos

      Bos videl na naslednjih volitvah,dragi komunajzar! Samo spomnise kako smo preplavili Ljubljano !!! 30.000 nas je bilo na Kongresmen trgu! Sama mladina in Slovenske zastave!! PRECUDOVIT DAN!

     • b323130

      Ja to je bilo že pred mnogimi leti. Ker si me označil za komunista, bom pa jaz tebe za umskega maloposestnika z nizkim IQ.

      Ne, pač niste v večini.

     • Olga

      Zaradi goljufanja volilne komisije! Spomnite se, kako so podaljšali volitve za eno uro in pošibali svoje na volitve! Nismo nič boljši kot v Srbiji, kjer so še umri volili!

     • b323130

      Haha, to pa je teorija zarote. Poznam preveč ljudi, ki sovražijo JJ (upravičeno ali neupravičeno, nima veze), zato pač ne dobi dovolj glasov. Zmerjanje s prestitucijo in podobnim mu tudi ne prinaša zadostnega števila novih glasov.

     • karlina

      TOČNO

  • garfi

   ukazujem, izgini

   • David Lokatos

    Komunist! Kje imas bulmastife?

    • garfi

     ukazujem, izgini

     • David Lokatos

      Ti nisi JANSA! SamoJANSA nam lahko ukazuje!

     • garfi

      ukazujem, izgini

 • učko

  Zdej jim bo pa Trumpi po hitrem postopku dal klofuto še po drugem delu ksihta !!!!

 • Ciro

  Kako nerad sem na strani Rusije! A v tem primeru imajo prav. Assad je najboljša možna izbira v Siriji, brani zmerne muslimane in kristjane. Biti proti Assadu pomeni biti na strani ISISa in skrajnih islamistov. Vojaška intervencija nam bi prinesla novo poplavo beguncev. Trump naj najprej izprazni močvirje neocon vojaških svetovalcev.

  • sprehajalec

   Čiro, se strinjam, da je v nqašem interesu, da je spodaj kdorkoli, samo da ne hodijo sem. Ampak če nočejo Asada. Kako jih prepričati? Poleg tega se tam doli vmešavajo lokalni Arabci, ala Saudi Arabija, Iran, Jordanija itd.

   • Ciro

    Vojaško je Assad tik pred tem, da porazi islamiste. Koalicija Assad – Rusija – Iran je sposobna zmagati vojno – pod pogojem, da se ZDA umaknejo. A se bojim, da je interes Izraela perpetuum vojna, ZDA pa so pravzaprav ugrabljene s strani globalistične židovske mafije. Sem upal, da bo Trump počistil z njimi, a kaže da ne bo. WW3 je vse bolj verjeten scenarij.

    • sprehajalec

     Svet je bil že precej bližje WW3, kot je tole sedaj. Nihče ne bo za Sirijce tvegal WW3. Premajhni vložki.

     • Aron

      Gre za proxy vojno, v Siriji se merita ZDA/Nato in vzhodni blok, in to lahko vodi v 3.ww. Kar seveda ne pomeni, da Sirija ni strateško pomembna.

     • Igor Kavalar

      Merijo se tudi Savdska Arabija, Turčija in na drugi strani Iran.

     • Aron

      Res je, pač standardne osi zla.

     • sprehajalec

      Kdo sedaj? je os zla in kdo ni? daj povej.

     • The Truth Keeper

      Bi pa za plinovod iz Katarja preko Sirije do Bolgarije!

    • macon

     Jasno, potuhnjeno so Izraelci zasedli Golansko planoto, izgnali več deset tisoč Sircev in ni nobenega mednarodnega obsojanja tega. Na glas tulijo, da je ne bodo vrnili, ker imajo tam kar tretjino vodnih virov.

   • ljubinica

    Povej koga pa hocejo …
    Islamsko drzavo …

    • sprehajalec

     Al Nusro pa te skupine. ISIL je tretja stran, v vojni z vsemi. Nekakšna bosanska situacija na BV.

  • ljubinica

   Tocno tako. Se 100 procentno strinjam.
   Zato je razocaranje nad slovensko desnico ki ni sposobna sproducirati take izjave kot je zgornja od cirota veliko …

  • Igor Kavalar

   Ljudje ne bodo hoteli živeti v isti državi z Asadom po 6 letih državljanske vojne pa si to lahko želi Rusija ali ZDA. To je isto, kot da bi po balkanski vojni dal skupaj Srbe, Hrvate in muslimane, vodil bi jih pa Milošević.

   Če se bo obdržal na oblasti bodo moral Sirijo razdeliti na 3 dele verjetno. Na del kjer bo Asad, pol “zmerni džihadisti” uporniki, svobodna sirijska vojska, in turkmeni zraven Turčije ter kurdski del, ki naj se združi z iraškim delom v novo državo Kurdistan, ker si jo zaslužijo.

   Irak pa tudi na 3 dele, med sunitskega, šiitskega in kurdskega. Ker drugače bodo suniti skoz jokal kakšno sranje je na oblasti, ko jih šiiti demokratično preglasujejo, prej ko je bil sunitski diktator Saddam na oblasti so bili pa oni kot manjšina na oblasti in so bilo lepo tiho.

   Sam prvo se bodo moral znebit vseh teroristov IS, Al Nusre…

   • ljubinica

    Kdo naj vse tako lepo porazdeli
    Meje se risejo z vojno ne s sporazumi
    ….
    Zdaj pa se bosno tako lepo razdeli … pa makedonijo …

    • Igor Kavalar

     Vse sprte strani bodo morale doseči konsenz, drugače miru ne bo.

     • macon

      Pri fevdalnih ljudstvih pride do miru samo tako, da en drugemu najprej razbije glavo.

     • valentin

      Žal, tako je.

     • karlina

      Ampak verjemi, da ga ne bodo.

   • karlina

    Če mene vpraša, na vzhodu, ne bo nikoli miru, ker divjajo vedno vojne med enimi in drugimi.To je ze v njihovi kulturi.

 • garfi

  osamovo dediščino mora Trump razgrajevati z velikim tveganjem

  • luckyss

   Moram te opozoriti na “tiskarskega škrata” ki se ti je pojavil….verjetno si hotel napisati “nadgrajevati” ;)

   • garfi

    kako no

 • Razocarana

  Nobeden, ne ZDA, ne Iran in Rusia niso nedolžne ovčke in vsa njihova ‘posredovanja’ v Siriji imajo v ozadju lastni interes. Če tega intersa ne bi bilo, bi pustili Asadu da se loti ISISa kakor ve in zna, tako kot morajo s teroristi obračunati sami v Jordaniji, Nigeriji, ipd, brez ‘pomoči’ (ali v prevodu mešanje kakca) zgoraj naštetih držav. Velika verjetnost je, da če bi se ISIS prepustil Asada, da v Siriji že zdavnaj ne bi imeli težav več z njimi.

 • Aron

  Fake news. Nobene skupne izjave vojaškega vrha zaveznikov ni bilo, ravno tako ne bo nobene protiofenzive z njihove strani. Bodo pa zavezniki seveda pojačali svoje obrambne zmogljivosti, da bodo tudi v prihodnje odgovorili na agresijo, ki jo sprožata Amerika z Izraelom, ob podpori ostalega Zahoda. Medijsko poročanje v zadnjem tednu je ogabno, Nova samo povzema.

 • ostrovrhar

  Rusi so hoteli poslati celo zarjavelo črnomorsko floto. Pa se je izkazalo, da je plovna samo ena fregata. Nakar je Putin ukazal, da naj gre dol še tisti njihov admiralski parnik. To je tisti nepotopljivi, ki se zavije v lastni dim tako, da ga sploh ni videti. Ko so mu povedali, da je v remontu, se mu je pa menda čist strgal.

  • luckyss

   Kdo že”fura” ZDA v vesolje ?!

   • The Truth Keeper

    Kratko in jedrnato! Sicer pa, sej folk nima pojma…

   • valentin

    Na mednarodno vesoljsko postajo redno dostavljajo opremo, hrano in vesoljce Rusi z Moskviči, ja in z parniki Volga jih vozijo nazaj, ha, ha, ha.
    Ja res ne vem zakaj so ruski lovci hitrejši in rakete zmogljivejše od
    zahodnih, mogoče pa niso tako zanesljivi kot Space Shuttle, ki so že vsi razen dveh ekspoldirali z celotno posadko in so jih zaradi izredno
    uspešnega programa predčasno namerno opustili.

  • rubec

   hihihihi

 • luckyss

  Ja, precej zapletena situacija za ovce…
  Sicer pa so zadeve jasne…
  -ZDA so napadle suvereno državo, na demokratičnih volitvah izvoljenega Asada..
  -Sedaj so zadeli cilje na 5m natančno, prej pa niso bili sposobni zadeti konvoja ISIS sredi puščave…
  -Silijo Evropo v vojno z Rusijo, da si malo gospodarsko opomorejo…
  -Obstaja možnost posredovanja z nuklearnim orožjem v Siriji… to ne bodo ZDA , ampak v bistvu ista zalega, torej Israel…
  To je to zaenkrat…če pa kaj ne veste pa lahko vprašate…ovce ;))

  • The Truth Keeper

   V nulo!

   • sprehajalec

    Kako se privlačite med seboj. kako prideš do takšnega načina razmišljanja? me res zanima, FDV? Jutube?

    • The Truth Keeper

     Misliš Jewtube?

     • sprehajalec

      Lej malo gledam po tujih portalih. Te vaše teorije.(teorija Rotschildovih in židovskih zarot, Vatikanske zarote, Zahodne zarote proti pravoslavju in Rusiji itd.)

      Hrvaška – Jih ne zaslediš. Oziroma so zelo neopazne.
      Srbija – prevladujejo.

      Slovenija – Nekje pol:pol.

      Zato me zanima, vas že doma učijo, v šoli? Kje se navzamete tega načina razmišljanja, da v vsem vidite neko zaroto?

     • luckyss

      Si se že kdaj ovca uboga vprašala zakaj v “demokraciji” nimaš praktično nobene možnosti odločanja ?!
      Pri nas je npr. vsaj 80 procentov državljanov proti uvažanju migrantov…
      In kaj se dogaja ?! Ni vprašanje ali jih bomo sprejeli,ampak kam jih bomo nastanili…in ali je v tem stanovanju dovolj 42 inčni lcd televizor, ali mora biti večji…
      Še enkrat ..ovce politične..omejene..

     • The Truth Keeper

      Nima smisla, naj se sprehaja!

     • luckyss

      Problem je v tem da se sprehaja brez nadzora…

     • The Truth Keeper

      Ravno takšne potrebujejo, da svet dokončno spremenijo v človeško farmo!

     • sprehajalec

      CIA me sledi preko mobilca, pa še gleda, kako pišem. vsemogočna CIA, 7 milijard pod nadzorom. Še v navezi z Rottschildi spravi S. Korejce, ki nimajo mobilcev. Sedaj razumem, zakaj ameriške ladje na poti tja…

     • luckyss

      Ob 16.00 ..je bila vizita…Je tvoje tablete zdravnik vzel zase ?!
      ;

     • The Truth Keeper

      Ziher!

     • sprehajalec

      Pravim neka scena iz Serbian Cafe. In nek način razmišljanja od tam.

     • sprehajalec

      V spocializmu si jo pa imel, seveda.

      ne govori mi o uvozu migrantov, ki so tarča ene ciljne skupine; levičarjev aktivistov in njihovih Agencij. Vse kar je Javno in na Javnem vidi levičar svojo poslovno priložnost. Zaslužek je z njimi, zato jih trpajo.

     • The Truth Keeper

      “Toeretiki zarote” je brezpredmetna beseda CIA s katero je umsko paralizirala tiste, ki so dvomili v uradno zgodbo Kennedyevega umora! Tri četrt “teorij zarot” izpred 30 let je danes realnost v kateri živiš! Ljudje širom sveta spoznavajo agendo globalistov, ki želijo ta svet dokončno spremeniti v človeško farmo!

     • sprehajalec

      In kako je umrl Kennedy? Pojasni nam 50 let staro uganko…

     • luckyss

      Ubila ga je CIA….Bil je malce “moteč”…kot naš Kramberger…

     • sprehajalec

      Našega je pa ubila SOVA ali kaj hočeš reči?

      konec koncev ima CIA eno ime ki odloča? Dvomim, da bi šel nek operativec CIE streljat svojega vrhovnega poveljnika, pa še zelo priljubljenega. Kako je sedaj z imenom?

     • The Truth Keeper

      Faaak, pa ti si fukjen, s kom mi komentiramo… Komanda CIA je kapital ne pa nek nastavlen osebek! Skri se rajši!

     • sprehajalec

      Ti me boš za fuknjenega imel, ko ne sestaviš dva stavka povezana skupaj, Vlečeš CIO, pa Rotschilde, pa Kennedyja, pa Willsona.

      Kaj mi je pa Feriss napel, butl neumen. Gre za neonacija, ki mu ni všeč, da imenujem Hitlerja z levičarjem in ga mečem v isti koš z ostalimi levičarji. Ker je bil kao nekaj več.

      Ti butl pa tega še razumel nisi.

     • The Truth Keeper

      Umiri se, boš pogledal kak nov del “gorskega zdravnika” pa bo boljše!

     • sprehajalec

      Aha, nek “intelektualec” ki razume svet in gleda zviška na zahojene ovce, ki uživajo ob gledanju gorskega zdravnika.

      namesto da bi si vrteli jutub filmčke zarote in se zgražali ob misli, da jih Rotschild nadzoruje.

      nek osebek, ki je spregledal, da živimo v 1984. Bravo.

     • The Truth Keeper

      Nič intelektualnega, le praktičnega!

     • sprehajalec

      Človek, ki mu je bilo dano “spoznanje” s pomočjo močnega intelekta.

      Še enkrat bravo.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      tebe pa ni všeč ko povemo resnico kdo vodi ZDA, kako deluje bančni sistem in kdo je financiral in vse skozi vseh 74 let financiral komunistični blok, ki zaradi planskega gospodarstva in nizke produktivnosti brez nenehnega financiranje nebi mogel dočakati in obstajati več kot maksimalno 20 let oz še manj. Kaki veliki komunistični fanatik moreš bit da ne ugotoviš da taki sistem ne bi brez pomoči mednarodnih bankirjev nebi mogel tako dolgo obstajati – to vsak amaterski ekonomist ve…

      samo ti nekaj modruješ o neki Cesarski Nemčiji pa Wilhemu, ki je že od leta 1919 ni več. Kdo je vsa ta leta kasneje podpiral komunistični blok ? pa ne znaš obrazložiti, kar te postavi na realna tla, da nimaš pojma o pojmi in nabijaš v prazno tja v trdi dni.

      Tvoje teorije zarote ne pijejo vode.

     • sprehajalec

      Pa kaj si se name spravil, kaj vas jaz privlačim ali kaj? Ponavljate se 50 let. Naposlušal sem se vas. Z vašimi bankirji pa Judi, pa Palestinci pa Rotschildom. Begaj. Krakate eno in isto, pa vedno znova se reinkarnirate.

      Pa epizoda z Leninom je iz začetka 1917. Pod Wilhelmom v Nemčiji takrat. Vprašal si kako je lenin prišel do denarja, odgovoril sem ti. Po tem letu se je že dokopal Ruske cesarske zakladnice. Ni več potreboval tujih financerjev.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      in to naj bi bilo dovolj za 74 let ??
      in za 2. Svetovno vojno, vojaške in znanstvne poizkuse skozi celotno obdobje 74 let, s tem da je država bila nizko produktivna in totalno neučinkovita v pridelovanju presežkov, rezerv in gospodarstvo ki ni nič ustvarjalo….?

     • sprehajalec

      Ja in Sovjeti so pa ležali 74 let, dokler Rotschildov denar ni presahnil.

      Če imaš plačo v gospodarstvu, reciva 50 Eur na mesec, omejeno porabo prebivalstva ustvarjaš neke presežke, ki jih plasiraš naprimer za vojsko, znanstvene raziskave itd.

      Knjigo v roke, pa prvo uro ekonomije, prvi case. Dilema maslo ali topovi. Potrebuješ malo širšega znanja.

     • sprehajalec

      Povej, kateri kapital in kdo je poosebljal ta Kapital, ki je ubil Kennedyja? Ali gre za veliko Kapitalov ali kaj?

     • The Truth Keeper

      Vsako leto objavijo podatek, da smo “zemljani” zadolženi določeno vsoto denarja! Komu? Kdo je tako bogat, da mu je lahko cel planet dolžen? A marsovci? Ne! Kdo pa? Komu smo dolžni? … Boš rekel bankam! OK! Kdo so lastniki bank? Od kot pa njim ta denar? Na podlagi česa ga tiskajo? Zlata? Ne! Česa pa? Borznih vrednosti, ki jih nekdo subjektivno ocenjuje! Se pravi tiskajo denar brez vrednosti in ga nato tebi posojajo za mastne provizije! Kdo pa so lastniki bank pa si pošiči sam! Mogoče pa ve gorski zdravnik!

     • sprehajalec

      Če bi imel kaj ekonomskega predznanja, bi vedel, da le delo ustvari nek produkt. Na trgu dobi ta produkt vrednost, s ponudbo in povpraševanjem. Če nimaš kaj ponuditi v menjavo za ta produkt, imaš na voljo možnost, da si to sposodiš in dobiš produkt. Težave imajo države torej, ki si sposojajo, ker nimajo dovolj ponuditi za menjavo.

      Enako država, da pokrije potrebe večine družbenih skupin in ne ustvari dovolj produkta za menjavo, si sposodi. Nihče je ne sili. Nihče tudi posameznikov ne sili v zadolžitve. Nemčija naprimer je lani ustvarila več, kot porabila, zato bo to plasirala preko bančnega sistema. Nekdo si bo sposodil.

      Doma bodo pa čez leta ugotovili, pri tistem, ki si je sposodil, zakaj so vendar sužnji dolga? In iskali Rotschilda.

      Za ugotavljanje potrebne količine denarja v obtoku, obstaja cel kup formul. Če ga je preveč, deluje inflatorno, ker izgublja vrednost. Če ga je premalo, deflatorno. vendar več ti lahko o tem pove kolega Mencinger.

      Poskušali so tudi s “pravičnimi” menjavami, kjer so fiksirali menjalne vrednosti. Ganec da naprimer šop banan, Korejec pa LCD. Samsung potem plača delavce z bananami. Ni se obneslo. Mora biti neka možnost multiplega nakupa, ne le da cela družba dela za banane.

      Itd. itd. Znanja manjka kolega.

     • luckyss

      Bil bi zelo presenečen, če bi vedel kdo vse je sodeloval pri Ivanovem umoru…
      Bil je “moteč” za vse “renomirane” politike…v bistvu naivec…
      V politiki pa se ubija tudi za manjše stvari…razen če se politiki “levice in desnice” zmenijo, da bodo na račun butastih razdeljenih ovc večno na oblasti, oz. pri koritu..

     • The Truth Keeper

      Perfektno napisano!

     • sprehajalec

      Povej, kdo, če veš. Imej jajca.

     • The Truth Keeper

      Ja ne, pijan lovec ga je šprašo iz kilometra, fukič!

     • valentin

      Službe kakršna je tudi CIA likvidira tudi svoje, ko niso več potrebni oz. postanjejo zanje nevarni bodisi zaradi razkritja bodisi zaradi njihovega znanja, ki bi ga lahko uporabili za nasprotno stran. Ničkolikokrat že izvedeno, težko dokazljivo in smrtno nevarno za vsakega, ki nos v njihove zadeve vtakne.

     • sprehajalec

      Imaš kakšno ime, ki ga je likvidirala CIA? Pa pustiva Kennedyje.

     • karlina

      No, vse več je teorij zarote za 11. 9. , da je v ozadju CIA.

     • sprehajalec

      To so že od samega začetka Karlina. Teorije zarote v zvezi z Ameriko vedno (zanimivo, samo v zvezi z Ameriko) so od hipijevskih časov, največji njihov generator so ameriški novinarji. Te potem tukaj vsrkajo vase naši občudovalci ter dodajo še svojo domišljijo. V glavnem, ni ga ameriškega junaka, ki bi si upal skomponirati 09.11. ker bi bila to njegova smrtna obsodba. Razen če res ne drži, da CIA in vse te službe delujejo proti Ameriki, ubijajo njihove predsednike, rušijo nebotičnike in ubijajo tisoče američanov. Zakaj, bodo naši ljubitelji teh zgodbic povedali. Hkrati pa od vseh sto tisočev vpletenih v ta nedela nihče nikoli ne črhne niti ene besede, že vsaj 50 let ne. Vsaj na smrtni postelji bi se morda kakšen spovedal pa olajšal dušo. Pa tudi to ne.

     • valentin

      In zdaj pričakuješ, da ti bom pisal imena likvidiranih s strani
      Centralno Obveščevalne Agencije ZDA in te potešil, malo morgen.

     • sprehajalec

      Aha, tvoja skrivnost? Cel spisek, na tisoče imen.

  • Rožle

   Tis pa ugriznu sosedovega psa …!

  • David Lokatos

   si ti nas? Jansist?

   • The Truth Keeper

    Ne, je pa realist!

   • luckyss

    Se opravičujem, nisem vernik…Niti religijsko, niti politično..

    • sprehajalec

     Častilec Kulta Rdeče Zvezde.

     • luckyss

      V bistvu niti ne, pač pa socialist, humanist…vsaj po mojem mnenju…
      Običajno vaše pljuvanje seveda dovoljeno in razumljeno…;))

     • rrrrr

      Je socialist res lahko humanist? Je. Edino takrat, ko je prisesan na davkoplačevalsko Humano, hrano za dojenčke.
      …….No ja pa še en dan v letu je socialist lahko tudi humanist: na pustni torek.

     • luckyss

      Uboge reve..radi bi nekaj komentirali, pa ne ločite političnih strank od osebne človekove filozofske opredelitve…
      Humanist je lahko katolik, ki se drži Kristusovega nauka in komunist, ki se drži načel Marxa in Engelsa..
      Vendar niti Jezusov nauk, niti komunizem nista bila nikoli prakticirana…zlorabljena pa mnogokrat..

     • The Truth Keeper

      Ti pa nizaš resnice!

     • sprehajalec

      Ha, ha, ha. Torej je humanist lahko tudi naci, ki se držai Hitlerjevih načel o delavski solidarnosti?

     • luckyss

      Hja, Dolfi je zlorabil socializem prav tako očitno kot Stalin komunizem…

     • sprehajalec

      Imaš kakšen primer v zgodovini, kjer socializem ni bil zlorabljen? Ali pa morda seme zlorabe socializem že nosi v sebi? ?

     • luckyss

      Seme zlorabe že po definiciji nosi v sebi kapitalizem…
      Zato pa boste imeli pod 500 evrov penzije…tako, da ne boste morali niti živet, niti umret ;)

     • Ruggedplant

      “Zato pa boste imeli pod 500 evrov penzije”
      Mi lahko našteješ eno kapitalistično državo za katero to drži. In eno socialistično državo za katero to NE drži?

      Neverjetno kako dobri so tvoji komentarji, če jih le na glavo obrneš.

     • sprehajalec

      Če si pod Drnovškom vzel socialistično penzijo po 25 letih delovne dobe in znaša 1000 Eur, je to zato, ker je bila zaslužena v socializmu.

      Če boš danes dobil 500 Eur za 40 let delovne dobe je zato, ker je kapitalistična.

      bravo.

     • Igor Kavalar

      Ravno zaradi tega imajo radi socializem in natega imenovanega solidarnost. Ena generacija je šla veliko let prej v pokoj z večjo penzijo, kot si so jo zaslužili. Zdej morajo pa zaradi tega natega, ostale generacije to plačevati z daljšo delovno dobo in nižjimi penzijami.

     • karlina

      TOČNO, tudi sama vedno to pravim, kako za vraga so lahko še pred 10. leti hodili v pokoj s 50. leti in dobro osnovo za penzijo , pa tudi ze z 20. leti dd. Sedaj pa zahtevajo 40 let dd in starost najmanj 60 let, za pokojnino-500 evrov. To je grozljivo, da moramo mi sedaj plačevati zanje in njihove pokojnine, niti slučajno za svojo.

     • Ruggedplant

      Zvesta volilna baza pač stane. Groteskno pa je, da MLADI, ki so glavne žrtve te nepravične delitve, njihovi najglasnejši kričači in propagandisti. Bolj kot so jih rdeče sivonje olupile in oropale tako prihodnosti kakor penzij, raje jih imajo.

     • sprehajalec

      Pa še poslušašati, češ sami ste si krivi, kaj pa nimate socializma. To pa je najhuje.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      pozabil si dodati priviligirane penzije ki jim ima Slovenija danes in tudi drugod po Evropi od borčevskih, funkcijonarskih ali umetniških ala makarovička.

     • Miha

      Nizke penzije bodo zato, ker imamo tajkunski, pajdaški, tovarišijski, plenilski, državni kapitalizem.

     • The Truth Keeper

      Absolutno!

     • sprehajalec

      Kaj ni potem lepše reči lepo kreščansko samaritan? Humanist je tolikokrat zlorabljen pojem, da mu nihče več ne verjame.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      isto kot ameriška demokracija in nihovo širjenje demokracije.
      Je pa res da za komunizem vemo kdo ga je ustvaril in financiral isti ljudje, ki sedaj vodijo ZDA.

     • sprehajalec

      Iz tvojega nicka izbriši grdo resnico, pa obdrži samo lepo laž. Potem se bo tvoj nick idealno skladal s tvojimi prispevki.

      Ponavljate se kot stara plošča, obrabljena že 50 let. Tam nekje okoli leta 1970 se je začela lajnati, pa še sedaj se…

     • GrdaResnica_LepaLaz

      razsvetli me kaj se je začelo leta 1970 lajnati, nevem kaj misliš ? na feminizem ? ali kaj drugega ?

     • sprehajalec

      To z Američani, kot bad boys. Začelo se je s hipiji in Vietnamom.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      ah zdaj se pa ti ponavljaš. Očitno imaš težave z razločevanjem, opazovanjem in razumevanjem. Hipiji so isto sranje kot danes NGO financirane s strani Soroša in ostalih lastnikov ZDA.

     • sprehajalec

      Potem ste na sceni že neki novi hipiji?

     • GrdaResnica_LepaLaz

      spet nekaj špekuliraš, takšni ste levaški podporniki marksizma, ko zmanjka znanja in argumentov se začne podtikanje in etikiranje – kot opice v živalskem vrtu ki se derejo vsepovprek. levak ostane levak.

     • sprehajalec

      Kaj pa sploh ste, razen to kar zvem iz Nicka, lepa laž?

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Tisti ki išče resnico in ne neki konformist kot si ti (je treba odrasti in ugotoviti problem, tudi če je potrebno v lastni držav, stranki, v idolih, priljubljeni ideologiji…itd…treba je gledati tisto kar je resnica in ne tisti kar bi ti rad da bi bila resnica (težko je nekaj priznati da je slabo kar ti je od otroštva všeč neglede kakšne dokaze ti podajo…tako bodo generacije ki so od mladih nog poslušali rock glasbo, bodo še naprej…enako boš tudi ti zagovarjal svoje idole ki jih ljubiš in občuduješ iz otroštva – takšno je tvoje razumevanje Sveta…samo nesmiselni konformizem za vsako ceno) in ne iskati krivce tam kjer ti mediji govorijo, ampak tam kjer defackto so ne glede na tvoja prepričanja iz otroštva oz rane mladosti.

     • sprehajalec

      Praviš Rotschild? Pa saj so mi že v mladosti govorili o njem, kako naj ga pozabim?

     • GrdaResnica_LepaLaz

      moraš se vprašati od kot Leninu toliko denarja in orožja ko je zapustil Švico ali je to iz lufta priletelo ?

     • sprehajalec

      To je hudo stara zgodba in znana iz resnih zgodovinskih knjig. Financirala ga je nemška cesarska tajna služba in mu omogočila v zapečatenem vagonu prehod preko Nemčije na Finsko, ki je bila takrat del Carske Rusije. Denarna sredstva za ta namen so bila 50 milijonov nemških mark v zlatu. Namen je bil, da Lenin s političnimi nemiri in reolucijo, Rusijo vrže iz vojne, Nemčija pa sprosti sile za Zahodno fronto.

      Akcija je povsem uspela, Rusija pod boljševiki je zaprosila za premirje in odstopila obsežna ozemlja Nemčiji.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      in kaj je bilo po letu 1918 ko Cesarska razpadla in nastala Weimarska Republika (to pomeni nič več cesarja novi ljudje in Nemčija je bila v krizi in inflaciji da niso mogli niti svoje države normalno vzdrževat), torej je jasno da Nemčija ni mogla posojati denarja Ruskim boljševikom in SSSR…torej tvoja fikcija in toerija o Cesarski Nemčiji kot glavni financerki in podpornici komunizma se potopi se poruši kot hišica iz kart kajti od leta 1918/1919 Cesarske Nemčije ni več ampak zadolžemi Weimar. Komiunisti so pa dobivali še vedno denar iz tujine iz tistih tapravih financerjev ki še pa vedno defakto obstajali in še dandanes obstajajo v vse svoji moči in sijaju. To tudi pojasni zakaj imamo toliko kulturnega marksizma v Zahodni Evropi in EU ter ZDA nasploh, se pravi v Zahodnem Svetu.

      komuninistični blok je od leta 1917 pa vse do 91 leta preživel 74 let. in zdaj imamo drugo obliko marksizma v Evropi kulturni marksizem (sicer intezivno prisoten od 70ih let dalje v Zahodnem kašitalističnem bloku) in ostalo levaško liberalno navlako ki je spet od nekod financirana mogoče po tvoji logiki iz Cesarske Nemčije (smeh haha)

      kuturni marksizem = LGBTQ, feminizem, mulikulturnost, transhumanizem, SJW(social justice warriors), Black live matters in podobne NGO ki obstjajo iz časa hladne vojne in danes.

     • sprehajalec

      Daj razšisti najprej pojme kot Cesarka Nemčija, Waimarska republika, Socialistična delavska Nemčija in časovna razdobja. Potem se spuščaj v debato. Znesek je bil v eni tranši, 50 mil. zlatih Mark za Lenina. leta 1917. Potem ni bilo več zneskov.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Nemogoče da bi komunistični blok s tem zneskom preživel 74 let !

     • sprehajalec

      Gre samo za tvojo teorijo, ki se ji znanstveno reče “obratni pretok denarja”. Od Rotschilda k komunistom, od komunistov pa k hipijem.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Zemlja kliče Mars, zemlja kliče Mars. Smo v letu 2017 in ne v letu 1917 kot še ti vedno misliš ko neko Cesarsko Nemčijo vmešavaš v obdobje med obema vojnama, Hladno vojno in dandanes.

      Torej ISIS je tudi po voje financiran in z vsemi sredstvi podpret s Cesarsko Nemčijo in Wilhelmom ki je očitno übermensch in še živi dandanes in financira celi bližnji Vzhod polnih ter terorističnih celih Al nusra, Al kaida in še komuniste in celotno marksistično sceno ?? daj prenehaj se smešit s tvojim nesmiselnimi argumenti ki segnejo do prevega ovink in v jarek.

      Takšnega človela ki ne ve da je med 1. Svetovno vojno in danes obstajala 2. Svetovna in hladna vojna še nisem srečal ti si prvič…ti še skoz misliš da je Nemški Cesar Wilhelm živ ? ti bom povedal da od njega so še ostale samo kosti oz prah tako kot od vsega njegovega osebja in najožjih sodelavcev…medtem ko njegovo potomstvo je izgubilo skoraj vse. Od kod bi pol vdrževali in zalagali komunistični Vzhodni blok 74 let ?? s peskom ?

     • sprehajalec

      Si se razpisal. Si že ugotovil, kdaj je lenin potoval na Finsko kot državljan države, ki je bila v vojni, čez katero je potoval? In kdo mu je pomagal? Rotschild?

     • rrrrr

      Te svoje modrosti prihrani raje za Keeperja, Tarantelo ali Arona. Jaz sem osmi razred samo enkrat ponavljal.

     • luckyss

      Lahko si vesel, da si sploh končal osnovno šolo in si sedaj ponosni predstavnik neke skupnosti, kjer ni treba veliko razmišljati…
      Če vam kaj ni jasno vam tu vse povedo :))

     • rrrrr

      ,,Če vam kaj ni jasno vam tu vse povedo :))” Odlično povedano.

      Stvari so v Sloveniji po 70 letih boljševizma končno res kristalno jasne. Zato mi res ni jasno, zajaj tudi tebi niso jasne. Pa deniva drugače: ako bi se tebi zdele nekatere stvari v Sloveniji deloma, četudi ne popolnoma jasne, bi si jaz utegnil vsaj za hipec domišljati, da mi je morda jasno, da bodo te preproste stvari tudi tebi, pogojno rečeno, enkrat skorajda jasne.
      Če pa že ne, vsaj tvojim vnukom.

     • rubec

      Hihi

     • Miha

      Najbolj so jih zlorabljali komunisti sami in cerkev.

     • sprehajalec

      Zgodovina je pokazala, da sta socialist in humanist dva izključujoča se pojma.

     • Rožle

      Ti boš na novo svet postavu … Čutim te

  • sprehajalec

   – Ha, ha, na demokratičnih volitvah. Tako kot že njegovega fotra assada starejšega.
   – ha, ha, sedaj pa naredi cost&benefit analizo. Raketa mawerick ali Tomahawk pa razdrapana Toyota.

   – Ha, ha ha. Praviš da Europa gre proti Rusiji. Saj naši naprimer še za bojne komplete streliva nimajo.
   – Ha, ha, ha, domišljija je brez meja.. Kar jedrske glave bi vključil v igro. Leta 1973 je bil Izrael pred zlomom na Golanu prvih 24 ur, pa ni poskusil kaj takega.

   Daj še kaj povej…

   • luckyss

    Me prav zanima kako bi reagirale ZDA, če bi Rusija kopičila vojne sile na meji Mehika – ZDA ;)))
    To v bistvu počnejo ZDA v Evropi, bližnjem vzhodu…itd…
    Tudi Jugoslavija je bila žrtev istih “policajev”, ki so v bedo pahnili vse države kjer uveljavljajo “demokracijo”….Ena izmed posledic je tudi begunsko-migrantski val..
    Ja bravo ZDA in njihove ovce..

    • sprehajalec

     Kot sem spodaj napisal, Pač pristaš Belosvetsko-Vatikanske zavere.

     Seveda članstvo litve, latvije in Estonije v Nato ne šteje. Je Mehaka član Varšavskega pakta ali kaj, da bi morali Rusi tam kopičiti orožje? So ga pa na Kubi nekoč, če se prav spomnim.

     • luckyss

      Ja, takratna SSSR je bila primerljiva z današnjo ZDA….Prišli so srat pred vhodna vrata…Zato je takrat le malo manjkalo do nuklearne katastrofe..

     • The Truth Keeper

      Sej tisti ki so SZ vodli, vodijo ZDA!

   • Aron

    Ja, tudi Assada starejšega so poskušali strmoglaviti s takimi falseflag napadi. Guglaj Hama 1982 (pa ne uradne zgodbe, resnično).

    • sprehajalec

     Seveda, demokrata Assada. Muslimanska bratovščina je bila pa 100% Reaganovo maslo, še v bolniški postelji po atentatu je snoval ta napad na Assada.

     Poslušaj Assad je 30 let okupiral polovico Libanona, tam vzdrževal milice in državljansko vojno, v dolini bekaa je imel stacionirano vojsko. Pa vse lepo in prav. Mirotvorec assad.

   • jože košir

    Enkrat so ovce že uporabile atomsko bombo (dve, pravzaprav) proti civilom, tako da bo bolj b-e-e, b-e-e-e, b-e-e-e, kot pa ha, ha, ha ….

    • sprehajalec

     Joško, kaj tole prav čitam? Reci da se motim.

   • GrdaResnica_LepaLaz

    zakaj bi pa BV in Severna Afrika morala imeti demokracijo, če pa so tisti ki prihajajo sem iz tistih predlov dokazali da v milijontih letih niso dorasi demokraciji…so polno kriminala, zločinov, posilstev in različnih terorističnih napadov….oni rabijo trdo pest vladanja isto kot Shara vode

    • Ruggedplant

     Lahko je s polno ritjo srat, ja. Gabi se mi ta egoistični, predvsem pa kratkovidni, maloumni odnos, ki ga imate levaki glede zunanje politike – diktatorski režimi se vam ne zdijo problematični dokler neposredno ne ogrožajo naših lastnih skupnosti, pri tem pa ignorirate, da tudi tam živijo ljudje s svojimi človekovimi pravicami, ki so jim sistematično krčene in kot da se ne zavedate, da vsak pravi diktator le še čaka na pravo priložnost, da svoj kult osebnosti utrdi s kakšnim napadom na sosednjo državo. Trdo pest vladanja potrebuješ sam, a ne v moji državi, ampak v zaporu kamor bi morali trpati vse k diktaturi naklonjene evropske državljane.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Saudska Arabija ena izmed največjih kršiteljev človekovih pravic !
      ljudi koljejo ko svinje. mečejo s streh, kamenjajo, glave in roke stran sekajo, kamenjajo, pretepajo do smrti… a torej imaš dvojna merila. nekatere ja nekatere pa ne, kako strici iz ozadja v ZDA želijo.

  • macon

   Ja, samo Assad je ene toliko demokrat kot Kim. Med dvema podnoma moramo izbrati manjšega in največji poden so pač islamisti. Sploh ni težka izbira.

   • luckyss

    Se strinjam…Tudi Libija pod Gadafijem je bila raj v primerjavi s tem kar je sedaj odkar so jo “osvobodile” ZDA ;(

    • Ruggedplant

     Pričakuješ naj jim pihnejo diktatorja in potem še nadaljnjih 100 let skrbijo zanje kot nekakšna dojilja? Sam bi si želel, da bi že leta 43 pihnili Tita, ko je jasno pokazal kaj želi narediti iz jugoslavije, nit ipod razno ne bi od njih zahteval karkoli drugega. Ko je totalitarna država enkrat brez voditelja, je odgovornost ljudi samih, da vzpostavijo red in mir. Če ga ne, je to njihova odgovornost.

     • luckyss

      Pod tem “diktatorjem” Gadafijem so imeli vsaj trikrat boljši standard, socialo in zdravstvo kot ga imamo mi sedaj..

     • Ruggedplant

      Njegova partijska elita in prisiljeni somišljeniki brez dvoma. Ostali pa so imeli tudi super namestitve v zaporih in mučilnicah, pa tudi v nebesih imajo danes najbrž kar dober standard, kajne tovariš?

     • luckyss

      Mislim na narod…Njegovi politični nasprotniki pa so seveda najebali…
      No, potem so njegovi politični nasprotniki zmagali in je najebal Gadafi…in celoten narod…

     • Ruggedplant

      Nasprotniki diktatorja niso narod? Prej bi rekel nasprotno – podporniki diktatorja niso narod, pač pa ovce, častilci kulta osebnosti, ne pa svojega naroda. Titoizem vam je nekaterim pošteno skisal možgane, vidim – še vedno delite ljudi na prvorazredne in drugorazredne – prikoritne pijavke si zaslužijo spoštovanje, dobro plačane službe in privilegije še za nadaljnje generacije, kdor se z enoumjem ne strinja, pa nima državljanskih pravic. čeprav bi dejansko moralo biti prav nasprotno.

     • Aron

      So rekli, da bodo prinesli v Libijo demokracijo. Kje je sedaj ta demokracija?

     • Ruggedplant

      Vprašaj Libijce. Ukinili so jim diktaturo, demokracijo pa si morajo zgraditi sami.

      “”Lačnemu ne daj jesti rib, nauči ga loviti!”

     • Aron

      Libijcem je ameriska demokracija zelo vsec, vprasaj tiste na colnih na poti v Evropo.

     • Ruggedplant

      Seveda je nekaterim lažje s čolnom v bogato tujino, kot pa vzeti v roke kramp in lopato/svinčnik in papir ter spremeniti lastno domovino v bogato državo.

     • Aron

      Po tistem, ko ti jo tuji agresor zdemolira v prah in pokrade naravne resurse, ki so bili gonila napredka? Da, definitivno.

     • Ruggedplant

      No no, to o kraji naravnih resursov je tipična “antifa nepreverjena bučka, ki zakriva DEJSTVO, da ti narodi že pred posredovanjem zahoda niso imeli popolnoma nič od teh resursov oziroma še manj. V prah pa so šle stvari zato, ker so diktatorji svojo oblast postavili pred lastne prebivalce vključno s celotno infrastrukturo – čisti partizanski modus operandi.

     • Aron

      Teroristična propaganda deluje odlično. Dokler je večina ljudi ovac, spremembe pač ni za pričakovati. Poglej si, kako se je živelo v Libiji pod ostudnim Gadafijem in kako se živi sedaj, po ‘osvoboditvi’.

     • Ruggedplant

      Še enkrat – kako se živi PO sovoboditvi, je stvar in odgovornost Libijcev samih. ker si diktatorja niso znali sami zrušiti, so jim pomagali zahodnjaki in za to porabili milijone, da pa bi zanje kot dojilje skrbeli še v nadaljnjem procesu, pa nima nobenega smisla – demokracijo ter red in mir si morajo zgraditi sami, sicer je ne bodo cenili.

     • Aron

      Še enkrat, Libije nima nihče pravice osvoboditi. Podpiraš vojne zločine in zločince, me ne preseneča.

     • Ruggedplant

      Se strinjam, osvoboditev držav z diktaturami ni zgolj naša PRAVICA, ampak DOLŽNOST. Če si seveda še naprej želimo pridevati nazive kot – civiliziran/humanitaren/razvit/demokratičen zahod. V modernem svetu enostavno ne sme biti prostora za totalitarne režime ter diktatorske države in pika. In dolžnost nas (govorim seveda o civiliziranem/humanitarnem/razvitem/demokratičnem zahodu, ne komunističnem slovenistanu) je, da poskrbimo za to. Posamezniki, ki stopate v bran diktatorjem pa niste v svojih nazorih prav nič boljši od teroristov – tudi notranji nadzor in agresija do opozicije je oblika terorja!

     • Aron

      1. Libije Amerika ni osvobodila, pahnila jo je v kaos in večno bojišče. isto se je zgodilo z Irakom.
      2. R2P strategija je pod krinko človekoljubnosti/humanizma samo izgovor za vojaško posredovanje in nasilna sprememba oblasti. Če zagovarjaš r2p, si ali plačanec ali pa nevednež. Upam, da drugo.
      3. ‘Demokratični’ zahod je krivec za vse večje vojne zadnjih 50 let, zahod ima na vesti miljone nedolžnih žrtev.

     • Ruggedplant

      Tvoje opravičevanje totalitarizma je srhljivo. Niti dvomim ne, da imaš enaka stališča tudi do totalitarne Juge ali S. Koreje.

      Si že kdaj slišal za reklo: “Bolje je umreti za svobodo, kot ostati živ in biti suženj.” ?

     • Aron

      Nikakor ne opravičujem totalitarizmom, vem pa, da svet ni črno bel.
      Še enkrat, vprašaj Libijce, kaj si mislijo o svobodi. Dokler bo zločinska elita imela take podpornike kot si ti in tebi podobni, ne bo bolje.

     • Ruggedplant

      Ljudi, ki v življenju še niso okusili svobode bi spraševal o svobodi? Izvedi anketo med jugonostalgičnimi slovenclji, Castrovimi privrženci ali kimovimi hlapci in dobil boš podobne odgovore. O stopnji demokracije lahko presojamo le demokrati, tu ne gre za diskutabilno temo, ki bi jo bilo potrebno preverjati z anketami, razen če tako delaš tudi pri matematiki.

     • Aron

      Nekdo, ki je prej živel v miru, imel zastonj šolstvo, zdravstvo in neobrestne kredite, bo vedel več o svobodi, kot pa nekdo, ki živi v iluziji demokracije. Svoje videnje demokracije lahko prodajaš nevednežem v Ameriki ali drugim analfabetom, za intelektualca pa je tvoje mišljenje pomilovanja vredno.

     • Ruggedplant

      Kakšen mir, kakšen zastonj? Da je neizobražena raja v 60 letih prejšnjega stoletja verjela (morala verjeti) te mantre, še nekako gre, da pa takšne kvasiš v 21. stoletju, pa je močno zaskrbljujoče. Jugoslavija je za vojni proračun namenjala več kot 10x toliko sredstev kolikor ga namenjamo zdaj, imela je najbolj represivni notranji organ “državne varnosti” v Evropi, ki je odgovoren za umore tisočev nedolžnih (krivih tega, da so svobodo ljubili bolj od velikega diktatorja), tisti, ki niso bili pobiti, pa so končali v zaporih. Toliko o “miru”. Kar pa se tiče “zastonj” – lepo te prosim. Ne le da v socializmu ni nič zastonj, celo neprimerljivo dražje je od enakih dobrin/storitev v prostotržnem gospodarstvu prav zaradi manjka transparentnosti (partija kot dober gospodar = no go) in odsotnosti kakršnekoli konkurence na trgu. Če TI nisi neposredno za neko stvar ali storitev nič plačal, torej nekdo drug je, povečini pa kar vsi, saj smo imeli zaradi te “zastonjskosti” po petkrat nižje plače od naših severnih sosedov, čeprav smo v 2′. stoletje startali nekako tam-tam.

      Si se malo pošalil ali dejansko verjameš v te rdeče protislovne bajke? Če je tako, zakaj potem ne pobereš kopita v kakšno od teh “mirnih” in “zastonjkarskih” državah – bodisi bližnji ali daljnji vzhod bosta kar dobra destinacija zate.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      zakaj pa ne osvobodijo Saudske Arabije in Kosova kjer vodijo državo vojni zločinec in diktator ?

     • Ruggedplant

      Si lahko še bolj protisloven? Najprej te motijo Ameriška posredovanja, potem jih pa želiš še več in celo pozivaš k novi svetovni vojni – če bi ZDA napadle Arabce, je zelo verjetno, da bi se zgodilo prav to. Tega pa si ne želi nihče, razen komiji, ki potrebujejo novo kaotično stanje, da v njem izvedejo svoj državni udar. Ksreči se Trump požvižga na takšne hujskače.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      kdo pa je drugi zaveznik Saudske Arabije kot ZDA ?
      a Saudsko Arabijo ne a Iran pa lahko ?

     • GrdaResnica_LepaLaz

      tiste milijone so že dobili nazaj in še jih bodo …so si prilatistili njihovo Zlato in nafto za to.

     • Ruggedplant

      Še ena stereotipna laž, ki se širi med nevedno rajo kot kakšen prehlad – Američani niso popolnoma nič profitirali v vseh svojih posrwedovanjih na bližnjem vzhodu, ampak ravno nasprotno – z njo so izgubili že več kot 100 milijard dolarjev. Zdaj si pa to številko napiši na papir in malo meditiraj ob njej, da se v prihodnje ne boš blamiral s takimi izjavami.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      teh 100 milijard bodo že poravnali davkoplačevalci…važno da je elita dobila svoje. Že videno vsepovsod predvsem v Sloveniji, (slovenska elita)katera ima podporo Bruslja in Washingtona.

      Če ne bi bilo tako pol nas nikoli nebi spustili v EU in NATO to je jasno kot beli dan.

      Sprejemajo k sebi, samo preverjene režime.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      tin raje povej kam je izginilo vso tisti zlato in rezerve ki jih je imela gadafijeva Libija, pa ne rečti da se je po naključju znašla v ameriških trezorjih prek Atlantika.

     • Ruggedplant

      Lahko si prepričan le v dvoje;
      1. Američani jih nimajo – če bi iz rezerv ukradli en sam cent, bi bil to svetovni škandal stoletja, levaki skaete v luft že ko zasedejo kakšno vojašnico diktatorja
      2. Tudi Libijsko ljudstvo jih nima

     • GrdaResnica_LepaLaz

      kako veš ? kako si lahko tako prepričan ali so CNN ali Fox povedali ali kakšen drugi mainstream medij ali si ti osebno bil zraven da si tako 100%.

      Dandanes si lahko samo o eni stvari 100% prepričan, da boš nekoč umrl.

      Sicer pa kdo pravi da si je ZDA kot država to prilastila, bom bolj natančen kaj pa tisti, ki ZDA iz ozadja opravljajo, ali tistim to zlato in vse rezerve ne bi koristile ?

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Ne, ampak ne rabijo financirati teh skrajnih skupin. Če nimaš učinkovitega poštenega in pravega načrta za obnovo Libije pol nimaš pravico it rušit obstoječi. Sicer pa kaj ima ZDA srbi Bližnji Vzhod in Afrika, niso grozili nobeni članici NATO pakta ali kaj podobnega.

      Me zanima kaki izgovor boste sedaj imeli levaki da ZDA ni naredila alternative ne za Irak, Afganistan in ne za Libijo.
      Se je pa zgodilo to kar smo vedeli in pričakovali prosta pot za vse migrante in prebežnike skozi Libijo preko morja v Italijo. Dokler je bil Gadafi ni bilo tega.

      Kraljeva družina in celotna Saudska Arabija je bolj zločinski in nasilen režim, pa ga niso odstranili. Na vsake toliko časa se objavi video ali slika kako so vrgli s strehe ljudi, jih ustrelili, odsekali glave ali kamenjali in to sredi ulic v Saudski Arabiji.

      Zanimivo je dejstvo od kod ISISu oprema – avti, tanki, monicija, orožje…itd. Glede na to da ima ZDA polno zaveznic tam od Saudske Arabije, Izraela, Turčije..in nonstop se hvalijo kako sta CIA in Mossad najboljši varnostno obveščevalni agenciji na Svetu – pa je ne da jih imajo za smeti pobirat.

   • Ruggedplant

    Pravzaprav ni potrebno izbrati nobenega podna, zakaj bi ga? Američani so jasno dali vedeti tako enim (Assadovi diktaturi) kakor drugim (Isisovi gverili), da so jim dnevi šteti in če ne bi bilo nepredvidljivo zmešanih obupanih Rusov (Putin je sposoben v obrambo svojega ega sprožiti tudi kakšno jedrsko raketo) in prej Obame, bi bila vojna že zdavnaj končana.

    • macon

     Realnost na terenu potrjuje samo, da Američani blefirajo glede Daesha, ki bi ga lahko že davno izbrisali, če bi hoteli. Daesh pa zganja teror po EU, torej je nam prioriteta izbris islamistov.

     • Ruggedplant

      Dobro, Američani blefirajo glede Daesha – res bi lahko še bolj odločno udarili po njih, a kaj potem lahko rečemo šele za EU??! Izmed vseh tujih sil, so daleč največje izgube ISIS-u zadali prav Američani, Evropejci pa praktično nikakršnih, čeprav smo sami od njih najbolj ogroženi in praktično na tedenski ravni doživljamo njihov teror že na lastnih tleh – da načrtne kolonizacije oziroma islamizacije EU-ja niti ne omenjam. Če se torej zgražaš nad Ameriško počasnostjo glede posredovanja, koliko se moraš potem šele zgražati nad ostalim svetom, ki ne naredi popolnoma NIČ ali pa celo dodatno meša drek – Rusija?

     • GrdaResnica_LepaLaz

      sami so krivi ameriški vojaki, ker so pa ovce ane (borili so tuje vojne, na tujem ozemlju, daleč stran od matične domovine ZDA – dejansko plačani morilci ki gredo po naročilu kamorkoli jim naročijo)…tako bi rekel ti :)

     • Ruggedplant

      Tebi pa ni res nič, ampak popolnoma nič jasnega, kajne? Titofilijo bo potrebno čim prej prepoznati kot bolezen, po komentarjih v zaščito tiranom, se je očitno že kar precej razpasla. Ksreči se širi le preko MSM, tako da ostajamo nekateri nanjo imuni.

  • Miha

   Prav imaš, obstaja razlika med Obamo in Trumpom.
   Obama govori in naklada, Trump ukrepa in zadene.
   Evropa je tudi zaradi Obame in politike LEVAKOV v veliki godlji zaradi migrantov, ne beguncev. ( posledice večji stroški, kot če bi jim pomagali v njihovi domovini, Brexit, razrast terorizma in kriminala v EU in po celem svetu, trgovina z ljudmi, orožjem, nafto na črnem trgu, mamili,.kršenje človekovih pravic, otrok, žensk, homoseksualcev… ).

  • Ruggedplant

   “-ZDA so napadle suvereno državo”

   Prenehal brati.

 • David Lokatos

  NE PUTIN,NE TRAMP! JANEZ JANSA JE NAS EDINI POVELJNIK!

 • ljubinica

  Nova24 se pridruzuje vojnim hujskacem v zda ….

  • Aron

   Ogabno, se strinjam.

  • Olga

   Kaj pa vojni hujskači v podporo Rusiji glede Ukrajine? Po celi Ljubljani vpijejo s Tomićko in ubogim psom na čelu! Oni so na pravi liniji, po vaše?

   • luckyss

    V Ukrajini se že dolgo pojavlja nacizem in sicer bolj intenzivno kot v Hitlerjevi Nemčiji..
    Sramota bi bila, če Putin ne bi zaščitil Rusov v Ukrajini…

    • Olga

     Tako so Srbi “zaščitili” od Miloševića nahujskane brate Srbe po Jugovini! So jih dobili po fafli! Tudi Putin jih bo dobil! Nacizem v Ukrajini????? To lahko zraste samo v levaški glavi! Obramba države je nacizem????
     Kolaboracija komunistov z nacisti je bila pa NOB??????????!!!?!

    • Ruggedplant

     Kakšen nacizem, lepo te prosim. Tistih nekaj svastik je le odgovor na povsod-prisotne rdeče zvezde, ki se ne najdejo le na glavah protestnikov, ampak kar tankih zavojevalskih ruskih tankov. Sicer pa so za komuniste itak vsi nekomunisti avtomatsko smatrani kot fašisti oziroma nacisti. Po tvojem tu izkazanem svetovnem nazoru, sem torej sam minimalno SS polkovnik, če ne že kar gestapovec.

     • luckyss

      Poglej si posnetke na YTub ..za kakšen skrajen nacionalizem se v bistvu gre..
      Od vzklikanja gesel v osnovnih šolah, sredstvih javnega prevoza, itd..
      Severna Koreja in Dolfi se tu lahko skrijeta…

     • Ruggedplant

      Precej več kot na posamezne izvenkontekstne youtube izvlečke, bom dal na statistične podatke ali izide volitev, kjer bi na primer v parlament sploh prišla kakšna nacistična stranka, kaj šele, da bi ta vladala državi, kakor želiš situacijo sam predstaviti. Sam, kakor omenjeno, v Ukrajini povsem razumem pojav neonacizma v nekem obrobnem segmentu družbe, saj je te narod, ki je pod komunisti trpel morda celo bolj kot katerikoli drug in še do danes se ga niso (podobno kot mi) povsem znebili, saj mejijo z Rusi, ki so v času Sovjetije svoj vpliv razširili tudi na Ukrajino, podobno kot Jugoslovanski komunisti v Slovenijo. Medtem ko je na primer Evropa po vojni ostro obsodila nacizem in ga izgnala iz vseh por družbe, je mirno gledala, kako komunizem požira državo za državo in jih v temnici brez hrane, pijače in svobode drži nadaljnjih 50-70 let. Ljudje na robu želijo torej komunistični retoriki odgovoriti s tisto, ki naj bi bila nasprotna, torej z nacistično (čeprav sta zgolj 2 plati istega kovanca), z demokracijo (ki je edini antipod socialističnemu totalitarizmu) v obliki EU zastave se pač ne morejo, saj se je ta znova (tako kot po 2. sv. vojni) “izkazala” tako da je Rusom dala tiho soglasje nad napadom na suvereno ozemlje Ukrajine.

     • luckyss

      Ne utrujaj…
      Recept za Ukrajino je enak kot za Jugoslavijo, Libijo, Sirijo..itd..
      Pa tudi kuharji so isti…
      Ti pa le pametuj…

    • macon

     Ne vem, kaj se gredo. Dejstvo je, da je njihovo klanfanje o Krimu le pravno formalno in ne zgodovinsko nacionalno. Po mojem bo ostal kar ruski.

  • karlina

   Zopet ena nova provokatorka, ki je ušla iz kur

 • Demokrat

  Imamo srečo da je Putin.V kolikor bi bil Zirinovski šef Rusije …..

  • FORT WORTH

   Zirinovski je samo zaletava pijandura…

 • FORT WORTH

  Putin ze dalj casa provocira.
  Ruse in ostale sovraznike demokracije,clovekovih pravic spravlja ob zivce ta Trumpova nepredvidljivost,ki je mimo kongresa sam odobril bombardiranje.
  Nekdo pac mora povedati Asadu,da se cas njegovih igric bliza koncu.
  Slej,kot prej ga bodo nasli v kaksni podganji luknji,kot so nasli Huseina.

  Je pa v igri zelo prefinjena igra izcrpavanja,ki se je mora Ameriska politika zavedati.
  Kdo podpihuje vojno v Ukrajini,Iraku,Siriji je zdaj dokoncno jasno…

  • ljubinica

   Ha ha
   Kaj pa ti ves o asadu…
   In zakaj je treba odstraniti ravno asada …

   • FORT WORTH

    No,pa nam TI ,kaj pozitivnega napisi o tvojem morilcu-muslicu asadu.

    • ljubinica

     Asad se bori proti isis
     Asad ni islamski fanatik. Poisci na guglu slike njega in njegove zene.
     Asada podpirajo sirski kristjani ker jih sciti pred islamisti.
     Ce pade asad je s krscanstvom v siriji konec.

     • xtc

      jA IN iRAN INhAMAS SO ČISTI KRŠČANI_BRAVO BUTL:

     • FORT WORTH

      Ja,si pa res pronicljiva,no ?!
      V Siriji ni vec krscanstva niti za vzorec.
      Tam bo verjetno konec vsega.
      Propad drzave,vere,ljudi…opustosenje zaradi fanatizma.

  • šmentanamuha

   joj, ti pa si res šele vrtec končal…

 • Franjo Trojner

  Zahodna civilizacija je edini porok razvoja, blagostanja in edin garant za obstoj, razvoj demokracije in s tem spoštovanja človekovih pravic in svoboščin, na čelu zahodne civiluzacije stojijo in jo varujejo ZDA in zveza NATO. Ma o čem nekateri sploh debatirate in o čem še spoh razmišljate, ali si na strani dobrega, torej zaveznik ZDA in ZA zvezo NATO ali pa si na strani temnih zlih sil, zame ni dileme, sem ZA demokratično samostojno državo vsega Slovenskega roda vpeto v EU in NATO in sem ZA ZDA !

  • ljubinica

   Ja zato so vojne ….
   Ker mi smo na pravi strani in se moramo boriti proti temnim silam …
   Simpl ko pasulj ….

   • Franjo Trojner

    Če bi bil svet idealen bi vojn zagotovo ne bi bilo! Ker pa svet takšen ni, so na žalost vojne stalnica. Primer! Slovenci si vojne ob odhodu iz ex Juge gotovo nismo želeli, toda agresorska JLA in njen vrh v Srbiji je mislil drugače in nas je hotel z puškinim kopitom in vojaškim škornjem disciplinirati in na silo zadžati v Jugoslaviji, mar ne? Nam Slovencem torej ni preostalo drugega, kot, da poprimemo za orožje, če smo hoteli obstati in nagnati agresorja, torej JLA iz našega ozemlja, kar nam je tudi zelo uspešno in brez veliko žrtev uspelo, agresorsko JLA smo porazili in ustanovili svojo prvo demokratično samostojno državo vsega Slovenskega roda, vpeto v EU in NATO! Takrat smo potrebovali tudi prijatelje v svetu in našli smo jih v demokratičnih državah stare Evrope, v EU, v demokratičnih državah zahodne civilizacije na čelu z ZDA, v zvezi NATO in Vatikanu! Rusi, Kitajci itd. nam Slovencem in naši samostojni demokratični državi niso bili naklonjeni in so podpirali agresorsko JLA in totalitarni kumunističen režim v Beogradu, mar ne? Torej, kdo je na strani dobrega, napredka, demokracije in spoštovanja človekovih pravic ni težko razumeti, kakor tudi ne gdo vse je špilferderber in temna, zla nedemokratična totalitarna sila tega sveta in po tem se ločijo države, politike, ljudje in življenske filizofije/nazori, če hočete! V samem bistvu gre že od samega pamtiveka samo zato, ali si na strani dobrega ali ne in to je to, mar ne?

    • Igor Kavalar

     Tudi Francozi, Angleži, pa Italijani in Američani so bili proti naši odcepitvi. Se spomnim Bakerja zunanjega ministra pod Bushem starejšim, ki je rekel da nas nikoli ne bodo priznali.

     • Ruggedplant

      No ja, bili so previdni in so nas priznali malo počasneje, nikakor pa niso bili proti. zavedali so se, da je balkanski sod smodnika tik pred eksplozijo in dobro so vedeli, da je bila Jugoslavija vedno priročno igrišče za dve naajmočnejši velesili. Prehitro reagirati in stopiti v peskovnik norim Rusom, bi bila lahko takrat velika napaka.

     • Igor Kavalar

      Francija pa Anglija sta bila na strani Srbije, Nemčija z Kohlom in Genscherjem pa na strani Hrvaške in Slovenije. Da se to preverit na YouTubu je zihr še kejšn video na to temo. Un makaronar DeMichelis pa veš kakšni so malo tukaj, malo tam.

      Tukaj imaš izjavo Bakerja glede Slovenije takrat še v družbi Budimirja Lončarja
      https://youtu.be/Yt222ZjYMl0

     • Franjo Trojner

      Vedeli so, da bo počilo in imeli so prav, zato so se hoteli dobro pripraviti. Proti niso bili, ker če bi bili proti, nas še dandanes ne bi priznali!

    • ljubinica

     Ha ha
     Seveda asadovi tanki prodirajo proti mejam zda

     • Franjo Trojner

      Asadovi tanki prodirajo, streljajo, bombardirajo, celo z prepovedanimi plini masovno ubijajo svoj narod in Rusi to odkrito podpirajo! Čuj, saj meni je itak jasno kakšen patron si ti in popolnoma mi je jasen tudi tvoj namen! Popolnoma mi je tudi vseeno, če so ti ljubše mračne, zle politike/države tega sveta, če si tak as pol to jasno tudi napiši! In spomni se Bosne, Srebrenice in Kosova če takrat ZDA in NATO ne bi posredoval bi bil masakar še 1000 krat večji. In prav to tebe peče, ker je JLA in Srbijo zveza NATO in ZDA disciplinirala in vam za vedno iz glave izbila sanje o veliki Srbiji, ki je danes mimogrede samo še nepomebna država več na Balkanu!

    • karlina

     podpis

  • Jadranko Plavić

   Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije.

   • Franjo Trojner

    Monarhija ali oligarhija zagotovo ni rešitev! Demokracija=vladavina ljudstva+ustava+načela+zakonodaja= dogovor pod katerim ljudstvo želi živeti v neki skupnosti. Že v antični Grčiji so misleci vedeli, da je demokracija/vladavina ljudstva edin pravi odgovor, drugega pravega ni!

    • ljubinica

     Ljudstvo nikjer ne vlada.
     Vladajo elite.
     A pri nas vlada ljudstvo.
     A v zda vlada ljudstvo….

     • Franjo Trojner

      Čuj jaz ti nisem kriv, če ti pri nas na volitvah vedno voliš za kumuniste in s tem za kumunistične elite, zato se zdaj nea pritožuj! Modro bi tudi bilo, da ko legitimno zmaga politična desnica ne letiš kuj na ulico in jo nasilno rušiš, temveč ji v duhu demokracije in mirnega prenosa oblasti daš možnost, da potegne voz naprej in popelje narod v blagostanje hkrati pa v državi okrepi varnost in zagotovi red. Glede ZDA, ljudstvo je tam glede na volilni sistem, ki je za vse enak ( demokrate in tepublikance) izbralo republikance/Donalda Trumpa in NE demokrate/Clintonovo, kaj je temu še za dodati?

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Kako pa ti 100% veš za koga ona glasuje in kdo glasuje nasplošno za koga.
      Kolikor je meni jasno so volitve tajne in anonimne…kar je pa priročno eliti saj tako vedno lahko reče da je to volja ljudstva ker javno ni da bi zagotovo vedeli da ljudje glasujejo za levico ali desnico. Vedno iste stranke (nove stare) z (novimi ali starimi oporečnimi frisi).

      Jaz lahko čisto iskreno povem da Cmerarju nisem zaupal še preden je kandidiral…tako da ti je jasno da nisem glasoval za njegovo stranko ali njega,

     • Franjo Trojner

      Čigav advokat te si ti? Za onega , ki se ma za ljubinico sem z prve trofo za koga je volo na volitvah. Iz tvojega zapisa oa kr kriči jaz sn volo Jankoviča in ga bon spet! Vudiš, da sem za tebe tudi s prve trofo, ti si volilec Jankoviča! Če pa Jankoviča nega, pa voliš SD. Te pa zdaj napiši, če sen se kaj zlago. Samo po resnici, ker bom koj vedo, če si se zlago!

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Vse kar si napisal je narobe. Na zadnjih voitvah sploh nisem glasoval ker je bila ponudba pri VSEH strankah ki so kandidirali moja ocena nezadostno, za nezadostno pa ne mislim glasovat.

      v potencialnih novih volitvah bi povsej verjetnosti, glede na videno v tem momentu glasoval za stranki Glas za otroke ali pa Reset. Ampak počakajmo, če se bo pojavilo kaj boljšega.

     • ljubinica

      Jaz se nikoli nisem volila levakov.
      V jugi nisem hodila na volitve.
      V sloveniji sem vedno volila desne.

     • Franjo Trojner

      Čuj ti gotovo nisi ljubinica, ti si prej Alanka iz roda Alanov, čeprav se jaz ne morem znebiti občutka in občutej me redko vara, da je tebi ime in si v bistvu sam Tunjuš. Da ti voliš tistega na tvoji desni je morda res , na parlamentarnih volitvah pa ti voliš stranke politične levice, zakaj zdaj to tajiš?

   • Ruggedplant

    Oda totalitarizmu?

    • ljubinica

     Ne. Realizem.
     Vec kot 2000 let stara modrost.

 • ostrovrhar

  Še najmočnejše orožje ima Hamas. 72 devic za večkratno uporabo.

  • MižekFiga

   V Srbiji jih šivajo za reciklažo!

 • Demokrat

  Recimo da pride do svetovne vojne.Kaj storiti?

  • The Truth Keeper

   Po vizu i u Njemačko! :D :D :D

  • b323130

   Ne vem, v Evropi se zna zgodit, da se bosta povezali levica in islamisti, torej bo treba branit sebe tudi pred drugimi državljani. Podobno, kot se dogaja v drugih koncih sveta, kjer so na sceni takšni in drugačni teroristi in potem iz pohlepa ali ideološke zaslepljenosti državljani pobijajo drug drugega.

  • luckyss

   Kot posameznik nima nobeden osnovnih šans, da bi karkoli spremenil…
   Kot “svetovni prebivalci” pa smo prevelike ovce,da bi zatrli ta pohlep in norijo..
   Če realno pogledamo je 90 procentov ljudi proti vojnam, pobijanju in sovraštvu…pa nismo sposobni ustaviti tistih nekaj norcev…Torej smo ovce !!!
   Največji ovčji “inkubatorji” pa so takšne strani in skupnosti (nora tv in podobne) ;))

  • Igor Kavalar

   Samoobramba in preživetje potomcev. Vsaj 1 miljon ljudi pod orožjem. Brez kolaboracije z vpletenimi stranmi v vojni, torej nevtralnost. Če nas pa slučajno napade večja sila, ki pošlje nekaj miljonov vojakov, bomo pa prisiljeni se priključit njihovim nasprotnikom. Takrat pa lahko samo upamo da nas bodo sprejeli medse.

   Sam kar bodo v Sloveniji naredili, eni bodo za ZDA, drugi za Ruse, tretji se bodo šli partizane, četrti domobrance….peti kavbojce in indijance, tko da bodo kolaboriral spet na vse strani, in zmanjšal zaradi neenotnosti našo zmožnost preživetja kot narod.

   • luckyss

    Tipično ovčje in kolaborantsko razmišljanje…prilagoditi, preživeti, stisniti rep med noge, itd…
    Potem pa jamrati, ko zmagajo tisti, ki so se uprli nacističnemu okupatorju, torej vsa napredna Evropa ob pomoči ZDA, Rusije, Kanade, Avstralije ..

    • Ruggedplant

     “Tipično ovčje in kolaborantsko razmišljanje…prilagoditi, preživeti, stisniti rep med noge, itd…”

     Čakaj malo, saj ni pisal o partizanih, ti si zamešal komentar.

     • luckyss

      Nisi sploh prebral komentarja …
      Jasno sem napisal kdo se je boril na strani zaveznikov in kdo je kolaboriral s Hitlerjem..
      Je pa dejstvo, da imate tako oprane možgane, da ste sposobni ugovarjati vsej sodobni zgodovini…ste že malo patetični in smešni, pravzaprav se mi smilite..

     • Ruggedplant

      Jasno si napisal ja, a se tudi (jasno) zmotil – kakor ponavadi za celih 180 stopinj.

      je pa grozno kako nekateri leta 2017 še vedno verjamete NOB pravljicam vsem pravnim in zgodovinskim dokazom navkljub.

     • luckyss

      Hja, Tito in njegova vojska je bila priznana kot zaveznica koalicije proti Hitlerju..belogardisti pa so bili Hitlerjevi kolaboranti in kot taki poraženci 2. sv. vojne…res ne vem kaj tukaj ni jasno ?!
      Lahko napišete zgodovino na novo, lahko se tolažite na takšnih in podobnih forumih, vendar dejstva so pač dejstva in o dejstvih že po definiciji ni moč debatirati..

     • Igor Kavalar

      Ali so bili leta 1939-1941 do junija, pripadniki rdeče armade z simbolom rdeče zvezde zavezniki v koaliciji Anglija, Francija v boju proti Hitlerju? Da ali Ne?

      Če si odgovoril z DA.

      Ponovi zgodovinsko branje arhivov SZ , ki so jih odprli za javnost leta 1989.
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Molotov–Ribbentrop_Pact

     • ljubinica

      Belogardisti … ze ime pove… so se borili proti komunizmu. Leta 989 je padel berlinski zid. Komunizem je bil porazen.
      Zmagali so belogardisti.

    • Igor Kavalar

     To o prilagoditvi, repu med nogami si ti brezveze dodal, ker nimamo Slovenci kam bežat, ker je domovina le ena. A je kej slabega v tem če želiš da Slovenci preživijo po možnosti svetovno vojno brez žrtev?

     Švica je bila nevtralna. Ne vem zakaj bi Slovence pošiljali v smrt za interese Amerike ali Rusije? Če bi nas pa napadel spet en Adolf, je pa logično da bi se boril proti okupaciji.

     Torej ne vem, če si sploh prebral komentar.

   • Borut Stari

    Odkod si ti pobegnu? Mater si nakladač. Grem raje na pivo kot berem te blodnje.

    • Igor Kavalar

     Na zdravje.

    • karlina

     Meni to ni nakladanje, oprosti, pač pa resnica.

   • karlina

    Se bojim, da imaš prav in po pravici povem, da me je strah, kakšna prihodnost nas čaka, dobra sigurno ne, ze zaradi tega, ker smo, kot drzava revni, kot cerkvena miš, zapufani do konca in naprej, da ne govorim o naši vojski , ki to ni. Vsak dan slišimo o drugem tiru in koliko denarja bo zopet šlo za to, namesto , da bi v teh kriznih časih rajši ze končno oborozili našo vojsko, pa tudi policijo, bi bilo veliko bolj pametno, vsaj takšno je moje mnenje.

   • Svinsk zrezk

    kako bos pa obrozil miljon ljudi, če nimas tok kosov orozja z buzdovani al kva al bos une tanke iz jugoarmije poslov na cesto k se ti bo se putin smejov.

    • Igor Kavalar

     Uvoz, lastna industrija, taktika gverile.

  • Metal Machine

   Srbija: Srbiji je v interesu narediti “veliko Srbijo”. Pri tem ji že Rusi na veliko pomagajo. V tvojem primeru, bi to bilo to (google za več info. na tej temi).

   Hrvaška: Amerikanci jim davajo orože in jih trenirajo (isto kot v Jugoslaviji). Glede na opremo, Srbi so na boljšem položaju (google za več info. na tej temi).

   Rusija: Rusija bo takoj “vdarila” na Balkan in postila Srbijo naj naredi “veliko Srbijo”. Za Slovenijo pa vidi že kot del nekdanje Jugoslavije in zavezništvo.

   Amerika: Amerika želi se vmešavati in širiti lažno propagando. Vendar vključno z Slovenijo in celotno ex-jugo, to več ne vžge. Zato tudi vidimo veliko porast EU in USA delegatov tukaj pri nas (google za več info. na tej temi).

   Slovenija: Predvsem ljudje so siti bedaste Amerike in se vse bolj nagibljejo k Rusiji. Rusi pa bodo po vsej verjetnosti počisitili “elito” v Sloveniji. Slovenci se izredno podcenjujemo (medsebojno zaničevanje, slaba morala, ipd…).

   Vojna: Pri nas bo mogoče vojna. Dva dejavnika lahko damo v račun. Ameriški copatarji ali pa Američani sami. Kot je Igor Kavalar napisal, tretji pa bodo partizani.

   • šmentanamuha

    Zanimivo razmišljaš.

  • Borut Stari

   Nič, počakaš, da mine. Ko zmanjka besed bo tudi te besedne vojne konec.

  • karlina

   Saj bo prišlo, to se itak ve, ze nekaj časa, je samo še vprašanje časa, se bojim.

  • xtc

   Ne se sekirat ruksok;uniformo in puško boš dobil pa komando tud:

 • Borut Stari

  Dons je polna luna in Marjanca ima spet blodnje.

 • xtc

  Putin vpije in greozi;kaj več nebo upal;kajti če mu stisnejo sankcije do konca;mu doma sledi revolucija in kup front;Iran pa zaradi zastarele armade;ki je sicer velika;predstavlja malo malico zaZDA:dA JE TEMU TAKO JE DIOKAZ V TEM;DA NI MOGEL PREMAGATI;KLJUB ŠTEVILČNOSTI ŠVOHNEJŠEGA sADAMA S KATERIM SO zda OPRAVILE V PARIH DNEH::
  pUTIN GROZ IN TESTIRA;KAJ VEČ SI NE MORE PŠRIVOŠČITI;ĆE GA ZADANEJO SANKCIJE JE DRŽAVA RAZSULO;NA kITAJCE NE MORE RAČUNATI;KER IMAJO APETITE PO sIBIRIJI;NA VZHODU čakajoJaponci;doma pa revolucija in kup muslimanov ;katerih sorodnike je potamanil:
  Skratka župaprevroča tudi za Putiko:

 • Artur

  Mater kakšno navijaštvo do cionističnih operativnih potrčkotov , satanistični kabalisti postajajo vse bolj popularni .

 • Fogglof Tunnek

  Pripravite se na pravo vojno: Rusija in Iran grozita Trumpu!?!?!?

  Severna Koreja se pripravlja na vojno!?!?!?

  Koga strašite Novatv…koga?… Zakaj ima samo vaš portal take senzacialistične naslove? A Janša zahteva?

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Trump spominja na Musolinija, ko se je napihoval z govori na balkonu. V morebitnem konfliktu rusom in irancem ni nek problem žrtvovati vojake… ka pa Trump si to lahko privošči? Je Donald hotel pokazat Asadu rumen karton, zdaj ga je pa sam fasal?… Mislim da je Kramp fasal celo rdeči karton !!!!

  • FORT WORTH

   Pa ki si te ti do zdaj pil ?
   Celi dan sn te cako (:-))))

 • Fogglof Tunnek

  Tisti, ki podpira ZDA je sovražnik EU in izdajalec lastnega naroda in kontinenta (isto kot naši domobranci). Američani prisluškujejo fsem večjim firmam EU in kradejo patente, pošiljajo nas v vojno za nafto, kljub temu imamo najdražji bencin na svetu… Baje da Trump prisluškuje tudi na Trstenjakovi…baje!!!

  • b323130

   So nam pa zrihtali Facebook, Twitter, Internet, pametne telefone, PCje, satelite, …

  • Rožle

   A v Yugi ti je pa sedel njihov kredit …?
   Pa, da ne bo pomote nisem ravno Amerofil…

 • Caesar

  Rusija je največja jedrska sila z najbolj zdravo ekonomijo na svetu. Rusija ni več v nobenem segmentu odvisna od zahoda, tako da so vse grožnje s sankcijami smešne in Rusije ne bojo več v ničemer prizadele. Poleg tega imajo ZDA veliko šibko točko Yellowstone, tako da bo Trump tisti, ki se bo moral nehati napihovati in bo moral prenehati s podpiranjem teroristov. Rusija se ne bo več umikala.

  • xtc

   A GRE BREZ TRAPARIJ?
   čE POGLERDAŠ SESTAVO RUSKE EKONOMIJE IN ODVISNOST OD IZVOZA ENERGENTOV IN UROVIN;NA TEM SLONI CELA DRŽAVA _SAMO SANKCIJEIN PREPOVED uvoza iz Rusije in ekonomija se sesede:

   • Caesar

    Ti si dvajset let za časom.

    • xtc

     Poglej nerazgledanec;kaj je Ruski izvoz dvaindevetdeset odstotkov surovine in energenti sedem rožje :en procent ostalo:To je realnost in nehaj sanjati:
     Ostale ruske neuporabnme krame ne kupi nihče:

     • Caesar

      Kot sem rekel, ti si dvajset let za časom. Rusija je največja izvoznica hrane na svetu, velik delež predstavljajo še farmacevtski izdelki in IT tehnologije itd. Kar se tiče neuporabne ruske krame, Zahod ne bi izdelal niti enega letala, avtomobila, računalnika in mobitela, da vanj ne vgradijo komponent iz redkih kovin iz Rusije. Rusija lahko preživi brez zahoda, Zahod brez Rusije ne.

     • sprehajalec

      Cezar, Putin ti je zmešal pamet. Daj zberi se in pametno začni pisati.

     • valentin

      Rusija je največji izdelovalec specialnih kovin npr. titana za letala, super jekla itd. Ruska IT tehnologija dela sive lase Američanom. Proizvajajo najzmoglivejše nosilne rakete, najhitrejša prestrezna in maneversko učinkovita letala, redno dostavljajo vesoljce, material in hrano na mednarodno vesoljsko postajo. Ja nekateri res živijo v oblakih nevednosti
      ali pa striktno in namenoma zaničujejo vse kar ni made in West, USA.

     • xtc

      Poslušaj butl podobnme idioterije ste peli komunisti že v yugi se dobro spomnim;nikoli ne bom pozabil petja slave Mig u enaintrideset soper letalu z skoraj štirimi machi_ki je prekašal zlobvi “black bird”;realnost?
      Kripa je komaj zmogla dva macha;bila je požrešna;nezanesljiva;pokvarljiva in z grozljivo slabo elektroniko(zaščitni znak Rusije);kripo so neslavno umaknili zaradi težav med tek ko birdi še harajo:

     • valentin

      Butl si ti in to potencirani na xtc potenco, poleg vsega si še brezobrazen in žaljiv.

     • xtc

      kAJ NAJ NAPŠEM ZAHOJENEM YUGORUSO BEBOTU DRUGEGA?:

     • valentin

      In kaj naj napišem tebi, ki druge krivo označuješ in obmetuješ z žaljivkami, obsojaš in ne dopuščaš, da si tudi kdaj ali pretežno v zmoti.

     • xtc

      Kaj naj zapišem bebotu ;ki mu je mozak zagibil v šestinštirideset;glava pa pod križem?

     • valentin

      Tvoje življenje pa mora biti zelo težko, saj te morda razumem, a moral se boš močno sam potruditi, predvsem pa hoteti napredovati na osebnostni ravni. Jaz ne obupujem tako hitro, tudi malikovanja se ne poslužujem.

     • xtc

      Ja saj zato so ruski giganti Pfizer;GSK;;Sandoz;Bayer;Infinion;Intel;Samsung;MICROSOFT;Apple itd sama ruska podjetja in glavni izvozni hit sta Zil;ZAZ IN Volga ter ruski pralni in pomivalni stroji ter šporherti:
      Zahod preživi brez usije ne boj se;ah ja pozabil sem še Nestle;Unilever;Ferrero ;Barrilo pa ZDA uvažajo žito iz Rusije že sedemdeset let;ker je tam pomanjkanje:

     • valentin

      Genij xtc, vprašaj se koliko vsega znanja prihaja v ZDA od drugod in potem ugotoviš, da so praktično vse pridobili z politiko denarja, ker lahko plačajo vse saj denar tiskajo po mili volji brez kritja.

     • xtc

      Glej bebo RUSIJA JE PROPASLA DRŽAVA RAZUMI IN NE BUDALI ISTI PROBLEM KOT SSLOVENIJA ;LEVAKI STE PAČ PARAZITI ALI STENICE KAR ŽELITE:sAJ VEŠ KAJ ZALEŽE VTAKIH PRIMERIH?

     • valentin

      Jaz pa mislim, da propadaš ti, bodisi zaradi jemanja čudnih
      substanc, bodisi zaradi nekega nerazumnega bolezenskega obnašanja tvoje psihe in ker nisem psihiater se s tabo nočem ukvarjati.

     • xtc

      tROLI STE PAČ PROBLEM_NE NORETE IZ YUGO TITO KOŽE;ČEPRAV STE ŽE PARKRAT PROPADLIše vedno nabijate idsto_kat kažer na idiote:

  • sprehajalec

   Cezar, si kdaj bil tam? McDonalds Moskva je čudovit in zelo okusen.

   • xtc

    Veš kaj je rdeči b*****?

    • sprehajalec

     Kentucky Fried?

 • Krtača17

  Tle se tud vid da ste desni čist odstoplen. Dokler vaš vodja ne bo zabarikadiran v prvi bojni vrsti v tretji kleti Cankarjevega doma ni nobene panike.

  • xtc

   Kaj se napenjaš karnaprej Drkača sedemnajst?
   Teše o pobralo:
   Očitno si obseden zJJ KOT VEČINA LEVALOVOČITNO VAS SPOLNO VZBURJA ;DA STE TAKO NAVRAŽENI;DRUGE NI:

   • rubec

    Kako da ni. Je še prva pa rikverc.

    • xtc

     Sej oni so vedno v prvem rikvercu a ne veš?

 • xtc

  Zanimiv trio komunist Putin;Teokratsko islamistično šiitsko šeriatski Iran in teroristični Hesbolah in Hamas(skrajni islamisti Šiitske veje) in sevedaAssad musliman:
  Zadeva pove veliko več kot se zdi na prvi pogled:

 • Demokrat

  Irana se pa ne upajo dotikati.Zakaj ne?

  • Aron

   Ne… še. Sirija je odskočna deska.

  • b323130

   Upajo, ampak še ni prišel na vrsto.

  • Krtača17

   Kolkr vem se zdajle peljejo proti Severni Koreji.

 • xtc

  Zopet pravljice o velikiRusiji:
  Ruska ekonomija je vse bolj krhka in to dela Putina vse bolj živčnega rase število tistik;ki nimajo dati kaj v pisker od dneva do dneva;rase pa tudi nezadovoljstvo:Rusko gospodarstvo sloni predvsem na izvozu energentov in surovin_mednarodne sankcije v smeri prepovedi uvoza izRusije bi pomenile zlom Putina::zADNJE NASPIHOVANJEpUTINA O TEM KOLIKO ZLATA JE KUPILA Rusija je megla_zlato so morali pod ceno(znatno) prodati Putinovi tajkuni;kii imajo v lasti rudnike na ukaz drugače;bi jim sledila usoda Hudorkovskega:

  • Caesar

   Mešaš Rusijo in Ukrajino.

   • xtc

    Nič ne mešam to je realnost;ti pa se stavi na glavo ob njej:

   • šmentanamuha

    On je že vse pomešal.

  • Morala

   Bo Slovenija pomagala ruski ekonomiji :) ker je bil slovensko – ruski poslovni forum, Ljubljana, 10. april 2017.
   Vsa zainteresirana slovenska podjetja s področij kot so: kmetijska mehanizacija, tehnologija pridelave in predelave hrane, prehrambnih produktov visoke kakovosti ter znanja za razvoj podeželja so osrednja področja poslovnega interesa. Dodatno je izražen interes za sodelovanje na področju športa in športne industrije, gradbeništva in gradbenih materialov ter izgradnje sodobnih objektov, kakor tudi področje gradbene mehanizacije.

   • stajerc5

    Pri sportu si pozabil na izredno uspesno proizvodnjo vseh vrst dopinga!

    • Morala

     Dobro, da si me dopolnil… :)

   • sprehajalec

    Rus bolj ceni McDonaldsa, kot pa naše eko proizvode. Iz prve roke.

 • Demokrat
  • Krtača17

   Ja. Krog okrog amerike se krči. Prijateljev je vse manj in manj.

   • xtc

    Ja Putin je med teroristi in šeriatarji čedalje bolj priljubljen:

   • sprehajalec

    Kdo bo prijatelj in kdo ne bo odločil Uncle Dollar.

 • Morala

  Dajte mir z vojno!! Vaši komentarji so pa takšni kot da ste vsi vojaški analitiki in strokovnjaki! Bomo videli kdo od vas ima prav!

 • David Lokatos

  NE PUTINA,NE TRAMPA! MI HOCEMO JANEZA JANSO!!

  • xtc

   ????????????????????????

   • David Lokatos

    Kva ti ni jasno,levicar?

    • xtc

     ???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Krtača17

   Na. Za prvo silo bo:https://goo.gl/images/bD5cSW

 • Franjo Trojner

  Dokler bodo po svetu strašili razni Putini, Uni, Asadi, Manduri in vsi preostali bolj ali manj krvavi rdeči kmeri in preostali totalitarni oligarhi/omejeni dedni plemenski vodje tudi sožitja, mira, reda, demokracije in spoštovanja človekovih pravic in svoboščin po celem svetu ni moč za pričakovati. Ali v Rusiji, Siriji, Iranu, Koreji itd. spoštujejo človekove pravice in svoboščine, pa vam naj namesto mene odgovorijo vaša leva civilna združenja, LGBT in naše bojevite feministke!

 • mojadezela

  vedno več butcev je na tej strani.

  • Rožle

   Še kakšnega prpel …

   • Morala

    hehe…

  • xtc

   Lepo;da nam predstavljaš sorodnike;a žal svinjate tule:

  • Rožle

   Še kakšnega prpel ….

  • valentin

   In to potenciranih.

   • sprehajalec

    Izkaži se Tina s svojo mislijo, pa nas morda spreobrneš…

    Pa ne tisto o Rotschildih.

    • valentin

     Večina mojih odkritj je bila narejena za dobro ljudi . Gradil
     sem mline na veter , da bi poganjali sonce in mleli v njih del
     toplote in svetlobe. Ta sončna moka bi se hranila za mesece mraza in teme. Naredil sem napravo , ki upravlja s strahotno močjo vetra ,ustvarja stene trdne kot jeklo, orožje za katerim ostaja puščava. Z njo se ustvarja nevihte nad področji in se upravlja z oblaki, dežjem in snegom. Iznašel sem način, da se z električno energijo iz oceanov črpa velike količine vode in puščave spreminja v zelena in rodovitna polja.“

    • valentin

     Nekateri potrebujejo luč pri belem dnevu, ker jim je mrak segel preko oči razuma.

    • valentin

     nova24 briše vse kar Tina pametno napiše.

    • valentin

     Kar Tina pametno napiše mu nova24 vse pobriše.

     • sprehajalec

      Poskusi še na način, da ne bo samo Tina razumel.

    • valentin

     Vse kar Tina pametno napiše mu nova24 pobriše.

    • valentin

     sprehajalec nova24, ti kar briši že 4x in lahko tudi tole, da boš zaključil z odličnim, ti pa svetujem, da prej opraviš copy paste na kakšen moj komentar, saj nikoli ne veš kdaj ti bo prišel prav ker je demenca v današnjih dneh aktualna.

     • sprehajalec

      Še vsi so tukaj Tina, veliko jih je. Preganjavica pred moderatorjevo radirko?

  • sprehajalec

   Kar prihajate pa prihajate. Vas konfrontacija privlači?

   • rubec

    Dob jim pravi mazohisti ki radi dobijo po pički.

 • Krtača17

  Bodimo pridni in pohlevni ker če ne nam bojo Rusi zaprli Mercator….

  • xtc

   Kdaj nas doleti ta sreča?
   Vsaj enkrat bodo koristni:

 • Krtača17

  Baje da je Barluskoni rešil nekaj ovčk pred velikonočnim klanjem in to dobesedno (jagenjčke). Krščani so že jezni. Rajš take zgodbice pište.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, baje Trump namerava uničiti ISIS v enem mesecu (kopenska invazija, 100000 vojakof, helikopterjji, marinci so že v Siriji 8 dni, artilerija itd.) , potem pa še zamenjati Asada oz. Asad se bo moral umakniti. Mimogrede lahko pregleda, če ima Asad zares kemično orožje, po mojem ne bojo našli ničesar, ker Asad še nikoli ni uporabil kemičnega orožja… uporabljajo ga tako samo teroristi, ki so tudi pripravljeni zastrupiti s kemičnim orožjem nekaj svojih otrok (false flag), samo da bojo dosegli svoje mračne cilje. In kdo je dostavil teroristom kemično orožje? Nihče drug kot Amerika.

  • FORT WORTH

   Dostavijo ga tudi tebi.
   Po orozju je vecje povprasevanje od ponudbe. Tako,da kdo ga je dostavil ni bistveno. Bistveno je,kdo je to narocil in kdo je placal.
   Samo vi fanaticni lunatik-levaki pac ne razumete povprasevanja in ponudbe.
   V Yugovini se je prej dalo nabaviti oz kupiti orozje,kot pa docakati yugeca ali 101-ko…
   Pa tako fajn je blo k’nede ?!

   • Fogglof Tunnek

    Tvoj firer JJ se razume na pofpraševanje in ponudbo orožja…za svoj žep… Kapish?

    • FORT WORTH

     Ti ne kapish popolnoma nic. Ti si fanaticno ffffsekan na levo,da ti megli razum.
     Fprasaj tvoga kucana zaka je slovenijo razorozil in to takrat,ko smo morali zascititi lastna zivljenja pred ponorelo JNA.
     Temu se rece VELEIZDAJALEC !
     Pa fprasaj ga se koliko krat je bil v Elanu in koliko je mark vun znoso ?!

 • Fogglof Tunnek

  A lahko verjameš nekomu, ki je trdil da ima Sadam orožje za množično uničevanje in pri tem ubije več tisoč Iračanof? Jas ne.

  • FORT WORTH

   Po pol litra smarnice ne verjames vec niti sam sebi. Hkk (:-)))

   • Fogglof Tunnek

    Gnes sn jo spil en liter…pje vroče je blo…šluk šluk šluk…

    • FORT WORTH

     Pa saj ni cudno,da take kozle strelaš…

 • Mark Nowotny

  Ahh.. tole je huj ko pravljica za lahkonoč. Tole je že prav dolgočasno. En bo rekel, bom bombardiral, pa prej nasprotniku napove, da bo nekaj letelo, naj pripravi par kant olja, da bo boljši vtis. Drugi pravi, da bo zarad tega, spustil zlato ribico v morje, tretji da bo prodal defektne kondome… tole je smao čohanje.

 • MladiLiberalec

  Sindroma politike neuvrscenih se nasi levicarji ne morjo resit. XD

  • sprehajalec

   Kako le, če so jim to vbijali v glavo vso mladost. Poleg tega se učni program v ustanovah, ki to poučujejo sploh ni spremenil. Še vedno producira antikolonialiste, antiimperialiste, anti natovce, ter tihe podpornike Vzhodne oklestene Varšavske zveze. In to že 70 let.

   Edini, ki jih je nekoč razkrinkal je bil sam Castro na kongresu neuvrščenih v Havani leta 1978, ko je dejal, da neuvrščeni naravno gravitirajo k Varšavski zvezi. Če jim jaz to dopovedjem, mi ne verjamejo.

   • MladiLiberalec

    Fosili so z eno besede.

    drgac pa off topic a je prav
    Sabaka sabako smert

    :D

    • sprehajalec

     Ne bo prav.

     собаке собачья смерть

     Psu, pasjo smrt v prevodu. Skloni so enaki v vseh slovanskih jezikih.

     Sabak-e (koga ali česa) saba-čju (komu ali čemu) smert. Sabaka je ponesrečena beseda, ena redkih, ki se povsem razlikuje od variant slovenščine.

 • Fogglof Tunnek

  Ne glede na to , kaj je pred volitvami Trump lapal… k fsakemu novoizvoljenemu precedniku ZDA, takoj ko se preseli v belo hišo, pridejo prijazni strički iz orožarske industrije in mu lepo mirno povejo kaj od njega, kot predsednika pričakujejo…. V nasprotnem primeru naj zmoli kak očenaš za J.F.K.!!!… Pol pa več ne bo šlatal babjih lulik… Zapomnite si eno…tisti “visoki” politik (pa naj bo to sam precednik) ki se kaže po TV, po drugih medijih, ki zmaga na volitvah…nikoli ne vodijo države…so samo lutke oz. ofce… Kapital vodi državo!!!

  • tomo

   tu se pa celo strinjama….lep primer je pri nas, pahor je lutka, cmerar&levaška drhal so pa ovce , ki jih pase…..ukradeno državo pa vodijo razni forumi npr. 21, in vsa ostala komunistična skropucala od osebkov iz ozadja….ti je znano??? Če ne bo drugega tira boš letel!!!!! tako je vaš bivši predsednik ckp žugal cmerkotu in glej ga zlomka, stvari so se pospešile kot , da jim gori pod nogami…..Ja, tako je to……….

   • Tetka iz ozadja

    Normalno, pa kaj ti misliš, da bodo desničarji vladali. Daj no.

    • Fogglof Tunnek

     Desničarji ne morejo…in ne smejo vladati…Ad acta!!!

     • Tetka iz ozadja

      Če bi desnica vladala se mi zdi enako kod, da bi najel cigane za montažo bakrenih žlebov.

     • tomo

      Ti si pa toliko neumen,da sam sebi koplješ jamo…….Ad acta!!!

     • tomo

      ZDAJ pa spet na IGNORE.

     • Tetka iz ozadja

      A misliš da se Tunnek sekira?

     • Fogglof Tunnek

      Ka si…NOR? To vemo fsi…

 • Tetka iz ozadja

  Peščica Sirijcev se je prodala Američanom, da strmoglavijo Asada, ker je prorusko usmirjen in ima velike zaloge nafte. Ker jim ni ratalo so ustanovili ISIS, ki ga Amerika zavzeto podpira. Tudi to jim ni ratalo. Asad bo pa ostal na oblast tako dolgo kot bodo hoteli Rusi ne pa Američani.

  • sprehajalec

   Tetka, boš kje kandidirala s tole tvojo zgodbico? Včasih je bila revija zabavnik in rubrika “Saj ni res pa je”. Tam so bile takšnele zgodbice.

   • Tetka iz ozadja

    Ki je a žal ali pa na nesrečo resnična.

    • sprehajalec

     zakaj pa so potem strmoglavili Gadafija? Je kakšna veza?

     • Tetka iz ozadja

      Gadafija so strmoglavili zaradi tega ker ni hotel sodelovati v IMF in mu je bila Francija dolžna ooooggroomno denarja.

     • sprehajalec

      Aha, vedno bolj mi je jasno. Zakaj so pa strmoglavili Tunizijskega Ben Alija, tam se je vse skupaj začelo. Saj Tunizija je bila proameriška in profrancoska. Zakaj so ga zdrkali, vidim, da si zelo v stvari. Insajder?

     • Tetka iz ozadja

      Ni hotel igrati več po zahodnih notah. Vrjemi pa da v primeru Gadafija je Libicem zelo zelo žal.

     • sprehajalec

      kaj pa je Ben Ali takšnega storil, da je bil kaznovan? So pa res čudni. Zaveznik, turistična destinacija pa naredijo to pa ogrozijo še svoje turiste zraven. Res so brezkompromisni.

      kaj pa Mubaraka? Najprej so ga vrgli, potem pa nazaj postavili? Jim je kaj obljubil ali kaj?

     • Tetka iz ozadja

      Po moje so Mubaraka postavili nazaj zaradi tega, ker so se bali prevelike destabilizacije v regiji, če sploh lahko govorimo o kakršni koli stabilizacijo v tem delu sveta.

     • sprehajalec

      Zakaj pa potem niso speljali tega v Alžiriji? Res imaš odgovore na vsa vprašanja. Sprovocirali so 9700 razlučnih uporov v Alžiriji, leta 2010. kako so spravili vsaj 10.000 agentov v Alžirijo, pa potem ven iz Alžirije? Dobri so. Mubaraka vržejo, ga skoraj ubijejo, potem zopet nazaj postavijo? Saj to je tako, kot bi šah igral.

      Groza me je misli, da lahko tudi cerarja tako vržejo. In vedno bolj mi odpiraš oči.

      Potem je CIA organizirala tudi Zimsko vstajo, in vrgla Janšo. Sedaj si mi odprl oči.

  • Fogglof Tunnek

   Pa saj največje darilo Al’Qaidi in ISIS je njihov pomagač Trump.

   • Tetka iz ozadja

    Tramp niti ne seže tako visoko, da bi odločal o temu.

    • valentin

     Res je, Trump je le predsednik ZDA, pravi voditelji so strici iz ozadja.

 • Burek Burecki

  Prokleti psi laznjivi…. speisa vec ne pise clankov pa ste ostali btez materjala ane….

  • sprehajalec

   Tale roka, ki tole piše je pa robata, borčevska. letnik 45?

 • Tetka iz ozadja

  Je pa zanimivo zakaj si Slovenski desničarji želijo padec Asada. Vrjetno želijo razširitev islamske države.

  • xtc

   jA IN iRAN INhESBOLAH IN hAMAS NE POOSEBLJAJO ISTEGA?
   tI SI NAVADEN ZAHIOJEN LEVI YUGO PROVOKATOR;BREZ PAMETI:

   • Tetka iz ozadja

    Si posnifal eno črtico snegeca preveč? Ker to kar si napisal nima ne repa ne glave

    • xtc

     Očitno skušaš dokazati svojo bebavost na vsak način:Da razčistva bebo:
     IIran je teokratska Šitska izrecno šeriatska država_Šiiti veljajo za ortodoksnejšo vejo islama kotSuniti:
     Tako skrajni Sunitski kotŠiitski islam dosledno uveljavljata šarijo(ni razlik);in Hamas;kot Hesbolah sta del tega oz:del Al Khaide;ki jo je s svojim divjanjemv Afganistanu skuhala prav Rusija_od koder so morali pobegniti peš;goli;bosi in z okrog miljonom mrtvih;
     rAVNO ZATO SO TVOJE IDEOLOŠKE BLODNJE NA NIVOJU BEBOTA;TISTI ;KI VEMO KAJ SE JE DOGAJALO RTAZUMEMO;PROVOKATORJI RUSO;YUGO KOMUNISTIČNE LAŽI PAČ POIZKUŠATE DRUGAČE A ZGODOVINA BELRŽI:

     • Tetka iz ozadja

      Pismenost ti pa ni pri srcu preveč.

     • xtc

      Ne moti te pismenos pač pa resnica ki boli:

     • valentin

      Resnica nekatere boli, laži in krivice pa še bolj.

     • xtc

      Bravo!Levougoruso komunistične laži ;ki so razgaljene_bolijo:

     • valentin

      Ne vem kaj se greš, a vedno dobiš športno drisko vsakič, ko je omenjena Rusija.

  • cosmosjasnovidec

   Daj vzemi tableto in se poberi spat levak zabit ali ne vidiš koliko je že ura.
   Nimate več nobenega nadzora v umobolnici kjer se nahajaš?
   Ko te bo psihiater zalotil za računalnikom in videl kaj kvasiš ti bo dal doživljensko zdravljenje na zaprtem izoliranem oddelku.

  • sprehajalec

   Tetka, daj zaupaj, je CIA organizirala tudi Zimsko vstajo in padec Ivana Janeza? Si zanesljiv vir informacij.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte voluharji desnosučni… končno ima nekdo jajca resno zagroziti imperijalistom. Upam da uresničijo grožnje in jih malo zdrmajo. Kavboji v US of A bojo kar fsi na aparatih. Njih nonstop filajo z nekimi grožnjami da so čisto depresivni…Prekprokleti rednecki !!!

  • FORT WORTH

   Pa,kdo jih bo zdrmal pijani rusi mogoce ali muslici ?

   • Fogglof Tunnek

    Putin bo zabitega Trumpa prefukal…

    • FORT WORTH

     Saj bi ,pa nemre (:-)))

  • cosmosjasnovidec

   Hehehe kozojebec ciganski tebi pa res ni primere v zabitosti tako,da se smiliš že vsem na tem portalu revež.

  • luli

   persen pomirja.

 • Darko Bukovec

  Ameriko kontrolira elita…oni hočejo NWO in čipiranje celotnega prebivalstva…to je glavni cilj elite

  • MladiLiberalec

   Ta glavn v NWO je pa Big and sexy Cavin Nash. Zgleda ze demon possesed ha ha

  • Ruggedplant

   Preveč Zeitgeista?

 • Krtača17

  Kaj je Himler rekel o Titu:https://youtu.be/R3MmNHnvE14

  • Rožle

   As nam ti pršu musko vrtet … ?

  • šmentanamuha

   Misliš, da je ta posnetek original, da ni mogoče kaka filmska verzija?

  • sprehajalec

   Američani so o borcih za svobodo posneli celo film, eno leto pred koncem vojne.

   https://www.youtube.com/watch?v=5wvU8_XOJNQ&t=2816s

 • šmentanamuha

  ZDA nadaljuje z lažiranimi vzroki za vojno agresijo, tako kot je bilo tisto “orožje za množično uničevanje” v Iraku. Na vsak način hočejo inscenirati vojno z Rusijo. Me prav zanima, kaj bi se zgodilo s Trumpom, če bi deloval v nasprotju z navodili lutkarjev, ki vlečejo niti iz ozadja. Zdaj ga stiskajo v kot. Napad na Sirijo kaže, da so ga prisilili v igro. Dejstvo je, da bi svetovnem konfliktu najebali vsi, razen svetovne elite, ki že ima plan B, kako preživeti vsaj naslednjih 5 let na varnem pod zemljo. Putinova reakcija je logična. Nekje bo gumilastika počila.

 • Fogglof Tunnek

  Dragi moji da se razumemo….Amerike ne more uničit nobena država na svetu… Amerika se bo uničila sama!… hahahahahahahahahahahahahahaha …

  • Rožle

   Tole pa ni po haloško povedano … ?

  • učko

   Tep je metilni alko uničil mozak, kozak !!!!

 • cosmosjasnovidec

  Tukaj je točno razvidno zavezništvo ruskega komunajzarskega diktatorja pingvina “putina” z sirskim diktatorjem assadom ter islamisti Irana.
  Iranci so jokali in prosili američane,da jih reši diktatorja Huseina sedaj,ko so pa naredili red bi se pa muslimanski porivalci kamel kar preseravali.
  Trump se poščije na irance in ruse katerih je samo en velik gobec.
  Sicer pa kje bo “putin zbral toliko vojske,da bi se vsaj malo lahko zoperstavila ZDA saj ga ne trpi v rusiji popolnoma nihče in za njega že ne bo šel žrtvovat življenja.Teh nekolicina komunajzerskih parazitov kateri so pri putinovem koritu pa bo potolčena v sekundi.
  Trump jim je postal strah in trepet tako,daso z vsakim dnem bolj posrani od strahu.Tole ni muslič “obama” kateri je povzročal kaose in vojne v sodelovanju rusov in islamistov.

  • MladiLiberalec

   Lol Ob tem pa gres boljse volje v postlo. :)

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, a obstajajo kaki posnetki kak ISIS reže bek glavo steklemu cucku?… Jas enega poznam ki mu je treba glavo odstranit…ker na tej glavi ma umazani gobec…in sončna očala!!!

  • Fogglof Tunnek

   Pa garfi ga večkrat nategne v rit…brez vazelina in olagumija !!!

   • luli

    definitivno putin….

  • luli

   putin?

 • učko

  Rusija, najbolj skorumpirana država na svetu !!!!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, svet ma veliko srečo, da tako Rusija kot Iran fstrajata na spoštovanju mednarodnega prava in spoštujejo ZN. Ko bojo začeli z istim odnosom do mednarodnega prava in ZN kot to počno ZDA, potem smo v riti. Napadli bojo kogarkoli bojo želeli, kadarkoli se jim bo zahotelo, izgovarjali se bojo na uporabo kemičnega orožja, na lažne novice (kot Novatv), na druge diplomatske trike, ki bojo na koncu izpadli kot prevare. Za fse množice umrlih kot kolateralna škoda pa bo prepozno. Ko bojo preživele (ki so izgubili fse) kasneje preganjali kot teroriste… ker so jih sami ustvarili… pa bo zopet padlo po nedolžnih.

  • luli

   rusija pa res spoštuje mednarodno pravo…hahahahahahahahaha…..

   • Wizeman

    Ne, kje pa, Amerika jo…..

 • xtc

  Kdor pozorno opazuje desant yugorusofinnih levakovb na resnic(seveda komunistov) velja opomniti na nekaj Assadov oče je bil klavec in zločinc(enako sin);bil pa je velik prijatelj Tita ipd drhali ter Sz kar pove vse v čerm je težava Sirije: in ljubiteljstvo Assada med yugoruso komunisti::
  Seveda nihče od teh rusoyugokomunistov ne zna navesti nobene mednarodno renomirane ruke znamke ;ki ne izhaja iz prodaje naravnih resursov:ne vidim ruske fime tipa Caterpillar;Microsoft;Mercedes;Apple;Samsung;Huawei;Mercedes;pORSCHE:cADDILAC;tESLA;thyssen;OUTU KOMPU;BMW;pFIZER: ITD:

  • The Truth Keeper

   Stari, pa ti si uberidiot! Ko si bil mali, si se klanjal Joshui oziroma “Titu ipd drhali”, danes pa težki demokrat, karkoli bi to že naj pomenilo! Samo eno vprašanje zate, stručko… Kdo “šlepa” ZDA v vesolje?

   • xtc

    DA tazčistiva Tumpek_ZDA so ugotovile;da soRusi veliko cenejši kot njihov program le kilavo elektroniko;ki je vsako druhgo rusko raketo spravila na tla so morali nadomestiti z njihovo in računica funkcionira:Razna sanjanja ;kot imaš ti so brez zveze;aMERIČANI LAHKO JUTRI ZAČNEJO S SVOJIMI PLOVILI;DOKLER SO rUSI NA TRETINI cene;se niti ne napenjajo:

    • echo

     Ker si pač bolj zabite sorte verjetno ne veš, da imajo ZDA že skoraj 15 let dva programa, ki sta namenjena transportu. Prvi program je CST, ter drugi SpaceX, ki pa je znan predvsem po neuspešnih podvigih, saj vsako leto raztreščijo vsaj eno raketo. Ravno lansko leto je NASA podaljšal pogodbo z Rusi in sicer do leta 2020. Pri NASA so že pred 10 leti verjeli da bodo postali neodvisno od Rusov pa jim to praktično vsaj do leta 2020 ne bo uspelo..

     Eno so dejstva, drugo pa je tvoje brezpredmetno in puhoglavo flancanje.

 • xtc

  Levi umski ubošci zaradi odločnostiTrumpa v šoku in depresiji:

  • valentin

   Odločnost nekoga, da serje drugemu na glavo še ne pomeni pametnega
   in poštenega dejanja.

  • šmentanamuha

   Ah, dej no, a se morš tolk penit. Sej se lahko lepo pogovarjamo. Tukaj debatiramo, ja?

  • Bozz

   Ti imaš spomin zlate ribice oz. sploh ne veš kaj vse je Trump obljubljal pred kampanjo. Vse kar je govoril pred volitvami so bile nič drugega kot Makiavelijske laži. Včeraj sem bral množične komentarje njegovih DESNIH volivcev in veliko jih je zelo razočaranih in počutijo se izdane, ker so neumni in so mu naivno verjeli. Trump dela namreč točno to, kar bi delala LEVA Hillary, če bi bila izvoljena. Poglej si Trumpove tvite iz leta 2013 kako je kritiziral Obamo, da če bo Obama napadel Sirijo, da bo 3. svetovna vojna in da on tega ne bi nikoli storil, če bi bil predsednik in tako dalje in tako dalje. To je govoril tudi v kampanji. Čestitke za napad na Assadovo letališče pa so mu poslali reci in piši, pripadniki Isisa.

   Tule ti eden to malo razloži:
   https://www.youtube.com/watch?v=jeq2uay6ZCY

   • ljubinica

    Odlicen video. Hvala.
    Jaz sem spoznala da je trump fake ze precej pred volitvami.razocaranje njegovih volivcev je gotovo veliko.
    Zdaj pa vidim tudi kako fake je slovenska desnica.
    Ce bi grims povedal tole kar slisimo v videu bi vedela koga voliti na naslednjih volitvah.
    Tako pa …
    Btw … ali se nasa desnica nic vec ne zavzema za vladavino prava …
    Trumpov napad na sirijo je nelegalen in nelegitimen. Pika.

   • To je zanj vsekakor preveč, ker pač ne zna sešteti 1+1… To tudi potrjujejo njegovi komentarji, ki so pač precej identični, ter na nivoju reterdiranega osebka.. Svojo omejenost je lepo pokazal tudi v članku, ki je pač pred dnevi napovedoval napad Rusov na Estonijo, Latvijo in Litvo…

    PS: Angleškega jezika ne razume, zato se z vsebino, ki je v tujem jeziku ne trudi.. Je “znanje” angleškega jezika na tem portalu že pokazal in lahko le rečem, da je na nivoju 5. razreda OŠ.

   • primsek

    Trump je eden tistih politikov, ki jim imamo pri nas na desni : laže, krade in obljublja, pri tem pa računa na najbolj zabit in polpismen del volilnega telesa. Takšnih z omejenimi kognitivnimi sposobnostmi je pri nas okoli 16%, čeprav jih kažejo ankete zaenrat nekaj manj, recimo 7%

 • Fogglof Tunnek

  A ni Kramp rekel da ne bo vojn???

  • Fogglof Tunnek

   No, dajte amerodrekači še enkrat, da vidimo!!!

   • luli

    ti si pa res bogi. pojdi na 24 ur, tam imaš več tovarišev.

 • dr Janez Sveti

  Marjanca Scheicher ti si ena katastrofa.
  DR janez Sveti genij

  • valentin

   Ja, brez kemičnega in jedrskega orožja.

  • tohuvabohu

   Ti pa Smeti.

   • dr Janez Sveti

    Zakaj?
    DR Janez Sveti genij

    • tohuvabohu

     Tega pa jaz ne vem, zakaj. Najbrž imaš neko psihično potrebo po smetenju.

     • dr Janez Sveti

      Očitno pričakuješ, da bi se jaz moral spustiti na tvoj nivo, samo zato, da bi ti razumel mojo genialnost. To se ne bo zgodilo, ker vam ne morem pomagat. Ograje ste si sami postavili, zdaj gradite že zidove.
      DR Janez Sveti Genij

     • tohuvabohu

      Smeti je zelo prijazen izraz do tebe. Lahko si mi hvaležen za usmiljenje, siromak. Sicer pa me ni potrebno vikati. Ograjo imam že zelo dolgo, zidov pa trenutno ne načrtujem. Še kaj?

     • dr Janez Sveti

      Seveda.Lahko napišeš še kaj in se sramotno izpostaviš s svojim skromnim intelektualnim dosegom. Lahko ti zaupam, da se odlično počutim in je tvoje lažno usmiljenje in krokodilje solze, nepotrebno.
      DR Janez SVeti genij

     • tohuvabohu

      Med genijem in norcem ni veliko razlike. Ti si briljanten primer.

     • dr Janez Sveti

      Vem. Jaz genij ti nor. Majhna razlika ampak zelo očitna, ko prebereš najine komentarje.
      DR Janez Sveti genij

     • tohuvabohu

      Dobro blago se samo hvali, a ne, mojster samopromocije?

     • dr Janez Sveti

      Nisem ti jaz kriv, če ti nimaš nič kar bi bo omembe vredno.
      DRjanez Sveti genij

     • tohuvabohu

      Jaz imam rep, ti pa neeeeee.

     • dr Janez Sveti

      Pa si prepričan? Da ga imaš?
      DR Janez Sveti Duh

  • xtc

   Si zopet pobegniliz mrežnate postelje levo v kleti do pisarn:

   • dr Janez Sveti

    Ja. In kaj mi moreš.
    DR Janez Sveti genij

    • xtc

     He sej te bodo dali verterji tja nazaj kamor spadaš:

     • dr Janez Sveti

      Pa se zavedaš, kako si nepomemben niče? Nič od nič. Zabit, naiven in psihopat.
      DR Janez SVeti genij

     • xtc

      Ne podtikaj razlogov za svoje bivanje v mrežni postelji v kleti levo spodaj drugim;upam ;da te kmalu verterji odvlečejo nazaj preden uničiš računalnik:

     • dr Janez Sveti

      Iz tvojega pisunstva lahko vsak malo pameten razbere, da zelo dobro poznaš delovanje umobolnice in njene prostore. Verjetno iz logičnega razloga. Iz drugih pa razberemo, da imaš besedni zaklad zelo omejen, kar je posledica delno bolezni, delno pa prirojenega umskega zaostanka. Ponavljanje enih in istih besed ter stavkov je kronski dokaz.
      DR Janez Sveti Sekalec

 • TomTom

  Naravni zakon, da vsak imperij propade, je neizbežen. Tudi za ZDA. Kakšen začetek konca si bodo izbrali sploh ni pomembno, mislim pa, da bo tole s Sirijo in Rusijo sprožilo verižno reakcijo, ki bo pripeljala do uničenja velikih imperijev. Me ne zanima za katero stran ste in za koga navijate. Sonce sije na pravične in krivične enako. Tako kot ciklus rasti in propada imperijev. In vaše otročje trobezlanje kdo bo koga zradiral, kdo je močnejši, kdo ima več jajc, nima prav nobenega vpliva. Udobno se namestite in uživajte v predstavi.

  • ljubinica

   Ko gori rim lahko uzivas samo ce si neron …

 • primsek

  Se pa že po naslovih pozna, da ste paranoiki in da ste na tabletah, ki očitno ne pomagajo več. Tale novica je vredna tolikot kot tista iz 5. aprila, da bo v 24h urah izbruhnila vojna v baltiških državah. Potem zmerjate medije, ki tega ne objavljajo, da so režimski; bi potrebujete zaprt režim in jopico norcev

 • xtc

  Skratka BRAVO Trump samo udi po pos**** levakih;teroristih in islamistih:_kar predstavljajo Putin;Iran;Assad in Hesbollah ter Hamas: inAl Khaida:

 • V medijih kar ponavljajo, da so strupi vrženi iz strani Asada in prejudicirajo dejstva, bolje rečeno laži… Laži so zadaj in velika, umazana medijsko – politična manipulacija.

  • xtc

   He he he kdo pa ima tam letalstvo?Uporniki;Isis?

   • Zakaj pa letalstvo?? A se ne da s topom ali minometom izstrelit tako granato, nenazadnje pa se jo lahko postavi na mesto in z daljincem sproži, kar je bilo najbolj verjetno. Šlo je za akcijo ljudi ,ki delajo za am eri ško inteligentno se ve kaj… službo. Če poznamo kronologijo dogodkov se pa še bolj jasno vidi, da je šlo za podtikanje dogodka drugi strani.

 • Marija

  Po vaših komentarjih se vidi kako smo ljudje neumni. Se čudite da je svet takšen kot je,če so na vladah takšni neumneži kot ste tu večina komentatorjev. Samo se obkladate med sabo pa se še poznate ne. Kako naj bo potem svet lepšo.Nerazumno spremenili pa tako ne boste nič. Res sončimo se dokler se še lahko. Lep dan vsem pametnim in neumnim.

 • Mirjana

  Zakaj lažete,sram naj vas bo !!!

 • Mirjana

  In kdo komu groži,lažnjivci !!!