fbpx

Prišel z migrantskim valom leta 2015: Sirski prosilec za azil obsojen na devet let zapora in pol, ker je zabodel moškega do smrti

Sirski prosilec za azil je bil danes obsojen na devet let in pol zapora, ker je v Nemčiji zabodel moškega do smrti. Lani je umor sprožil velike protimigrantske proteste.

Državno sodišče v Dresdnu je 24-letnega Alaa Sheikhija obsodilo zaradi umora in hudih telesnih poškodb 35-letnega Daniela Hilliga. Migrant bo v zaporu skoraj deset let, njegov pomočnik in soobtoženi Iračan pa ostaja na prostosti zaradi pomanjkanja dokazov, čeprav sta po besedah sodišča do žrtve pristopila oba, tako 22-letni Iračan Farhad A. kot Sheikhi. Oba naj bi zabadala Hilinga, ki je umrl zaradi pljučnih in srčnih ran, drugega moškega pa sta hudo poškodovala.

Foto: EPA

Novica o umoru se je pred dobrim letom le v nekaj urah razširila po družbenih omrežjih in sprožila velike proteste proti množičnemu priseljevanju migrantov. Sheikhi je namreč v Evropo oziroma v Nemčijo prišel leta 2015 z mnogimi drugimi migranti.

Lana Božič