fbpx

Pritlehna palestinska propaganda: Oče od izraelskih vojakov zahteval, naj ubijejo njegovega sinčka s palestinsko zastavo

Oče palestinskega dečka vpije na pripadnike izraelske vojske naj fantiča ubijejo(vir: twitter)

Palestinci spet provocirajo in izzivajo incidente za širjenje propagande na zahodu, ki je usmerjena proti Izraelu. Iz posnetka, ki ga objavljamo, je razvidno, kako oče palestinskega dečka nagovarja, naj stopi proti izraelskim vojakom z visoko dvignjeno palestinsko zastavo, vse zato, da bi ti fantiča ustrelili.

Mali fantič, ki še zase ne ve, posluša očeta, ki ga nagovarja, naj stopi proti pripadnikom izraelske vojske zato, da bi ga ti ustrelili. Fant se na priganjanje očeta sprehodi proti vojakom, a ti fantiča samo opazujejo, eden pa mu tudi ponudi roko. Oče palestinskega dečka zaradi tega postaja vse bolj nestrpen, na sinčka vpije, naj vrže kamne v vojake zato, da ga ustrelijo. Fantek s tal pobere kamen in ga vrže na tla.

“Tu je fantič. Streljajte, saj veste, kako!” vpije oče palestinskega dečka na izraelske vojake, preden dečku ukaže, naj se odpravi proti vojakom z visoko dvignjeno palestinsko zastavo. Deček deluje izgubljeno, kot da mu ni najbolj jasno, kaj se dogaja okoli njega. “Ne boj se, pojdi tja!” pravi oče malemu fantku “Naj te ustrelijo! Naj te ubijejo!” vpije nanj, ko deček hodi proti izraelskim vojakom. Pripadniki izraelske vojske se ne zmenijo za histeričnega očeta. Eden izmed njih poda fantiču roko, nakar lahko slišimo očeta, ki vpije: “Ustrelite ga! Vi veste, kako se to dela!” Oče je kmalu zatem utihnil, saj je spoznal, da so njegove zlobne nakane spodletele. Fantič se mirno sprehaja s palestinsko zastavo pred kolono vozil izraelske vojske.

Videoposnetek vreden več kot tisoč besed
Kakor se je izkazalo v primeru s 16-letno Ahed Tamimi, gre za namerne provokacije. Kar je še huje, očitno je, da so Palestinci pripravljeni izrabljati svoje lastne otroke v namene propagande. Zdi se, kot da si želijo smrti lastnih otrok. Videoposnetek jasno kaže, kako je oče malega dečka tisti, ki hoče incident, ki si želi smrti svojega sina. Na posnetku je jasno razvidno, da se izraelskim vojakom celotna provokacija zdi bedasta, naravnost smešna. Kako le ne bi bila? Vojaki so vse te grožnje s strani očeta preslišali in s tem na najlepši možni način svetu pokazali, kaj je razlika med profesionalnim izraelskim vojakom in pritlehnimi palestinskimi provokacijami.

Kakor smo že zapisali, samo vprašamo se lahko, kaj naj si človek misli o ljudeh, ki so pripravljeni izrabljati lastne otroke z namenom provociranja nepotrebnih konfliktov in prelivanja krvi.

Ivan Šokić