Protesti v Iranu eskalirali: Revolucionarna garda streljala na protestnike, ti so se uprli z orožjem!

Foto: epa

V Iranu številni protesti – Islamska revolucionarna garda je streljala na miroljubne protestnike in jih pet ubila, štiri huje ranila, protestniki pa so na nasilje odgovorili z nasiljem.

V prestolnici Irana je protestiralo več kot 4 tisoč ljudi, iranske oblasti pa so pred protesti, ki so sicer izbruhnili po celotni državi, aretirale več kot 50 ljudi. Iranska vlada je nato napovedala, da bo zaprla šole, prav tako v nedeljo ne bodo vozili vlaki. Številčni posnetki pa razkrivajo ljudi, ki v farsiju in arabščini vzklikajo slogana, kot sta “Ne Gaza, ne Libanon, moja duša je za Iran!” in “Pustite Sirijo, pomislite, kako nam gre!”.

Streljali na miroljubne protestnike
Spominjajo pa se tudi Reze Shaha, o katerem vzklikajo, naj Bog blagoslovi njegovo dušo. Bil je iranski šah med leti 1925 in 1941 in oče Mohammeda Reze Pahlavija, ki ga je z oblasti vrgla islamska revolucija leta 1979. Pri tem protestniki tudi poudarjajo, da si ne želijo islamske republike, piše Jihad Watch, ki spremlja aktualno dogajanje v Iranu. Med zadnjimi novicami tako razkrivajo, da je Islamska revolucionarna garda streljala na miroljubne protestnike in jih pri tem pet umorila, štiri pa huje ranila. Vendar ni ostalo pri tem, saj so se protestniki uprli in streljali na policiste in varnostnike. Borci za svobodo se očitno ne bodo predali tako zlahka, še zaključujejo na omenjeni strani.

M. S.

 

 

 

 • hle

  Miroljubni protestniki so začeli streljat nazaj in naenkrat so postali borci za svobodo pa koga imate vi za norce

  • Mirnik Aleš

   ja, si mi iz ust vzel. Zelo kontradiktorno poročanje glede na znana dejstva in izkušnje iz preteklosti (Libija, Sirija), ki so posledica aktivnosti IzraHELLa, ki medtem ko se mu tresejo gate, glasno joče:

   “Ne Gaza, ne Libanon, moja duša je za Iran!” in “Pustite Sirijo, pomislite, kako nam gre!”

   • sprehajalec

    Aleš, nikoli tam nisi bil in pod razno ne poznaš, kaj čutijo Iranci. sedaj bo pa vsaka vstaja proti zatiralskim režimom ameriško maslo?

    Če je bila vstaja pri nas leta 1941 maslo Sovjetov in kominterne, potem še ne pomeni, da mora nekdo vedno stati za vsako vstajao.

    • Mirnik Aleš

     Nisem bil tam in nikoli ne bom. Sta bila tam dva znanca (M&Ž), kot pohodnika, sta se vsedla pod drevo, pride mimo verski policaj in zahteva da se punca dvigne na noge, ali pa 500 $ kazni.

     Sploh ni poanta v situaciji, ampak preizkušen (večkrat viden) scenarij eskaliranja nasilja, ter ostalih elementov (preusmerjanje svetovne pozornosti – “Svet gleda”), kar vidim kot dejanje obupa zahodne koalicije zla, ker so jim Rusi odsekali njihovo krvavo roko – posredno vojsko ISIS…

     Družben situacija v Iranu mi je znana, vera je problem, sploh patološki odnos do žensk (nadlegovanje na javnih mestih), ker imajo ločeno šolstvo na M&Ž…

     • sprehajalec

      In ti si zaključil, da če kdo protestira v Iranu proti tej verski policiji in režimu, da je zagotovo plačanec cie in da ga je cia sprovocirala, da protestira?

     • da so vmešane sile od zunaj, nam kaže več stvari, posebej medijske manipulacije ki se dogajajo zadnjih par dni.
      Ena takšnih zadev je, ko ti glavni pri Humans Right Watch twitne fotografijo protestov, in zraven pripiše: “With no option for voting out their supreme leader, Iranians take to the streets to press him to resign.”, a pozorno oko opazi da je twitnil fotografijo provladnih protestov, protestov v podporo vladi in ne protestov proti vladi.
      In takšnih podobnih primerov manipulacije je kar nekaj.

     • sprehajalec

      napake se dogajajo Iluminati, ko je ameriška revija Life med vojno posnela Maršala Broza na naslovnici, je bralstvo navdušeno opazilo njegovo fizično podobnost z raichmaršalom Göringom. Od takrat naprej, ga na naslovnice niso več dajali….

     • ..ne govorim o napakah, govorim o medijskih spinih, medijski manipulaciji, in zahod je zalo aktiven zadnjih par dni glede Irana, imam ene par takšnih na zalogi.

     • Interkom

      Če je tako, potem je treba Iran sankcionirati z ekonomsko blokado, pa naj živijo sami zase, kakor hočejo. Ne pa da tu pljuvaš po njih, v službi pa delaš proizvode, namenjene za izvoz v Iran. A ja, denar zastre vse, tudi pogled

   • Capi

    Bedak………..Iran je v 60-tih letih zgledal kot evropa, nobenih burk ali naglavnih rut…..
    Vpiši v google Iran 1960

  • Olga_10

   Ko narod dovolj tlačiš, dobiš plačilo! V Romuniji so diktatorja, z ženo vred, odpeljali pred zid!

   • hle

    Gre se za to kako mediji prikažejo stvari a ti ni nič čudno da miroljubni protestniki naenkrat začnejo streljat a so potem še miroljubni enako je bilo v Kijevu kjer so ugotovili da se je iz istega orožja streljalo na obe strani malo kdo ve da so takoj po puču tam odstranili vse neme priče na kraju dogajanja podrli so namreč vsa drevesa tam ker bi z kroglami najdenimi v njih lahko določili točne lokacije strelcev

 • spet zahod kuha godljo

 • Artur

  ČE so Trumpovi USA NWO satanisti sposobni kaj takega, kot je to spodaj ni vrag, da nebi bili sposobni sprožit še ene oranžne revolucije po bližnjem vzhodu in Ukrajini , seveda ne gre brez zavajanja v zvezi s tem kaj se dejansko dogaja servilni hlapčki morajo biti poslušni in objavljati samo tisto kar jim je naročeno a ne Nova24TV njihova Agenda 21 z njihovimi potrčkoti mora steči po planu če ne sledijo sankcije ?
  https://www.youtube.com/watch?v=vrgUpkAcOH4
  Samo poglejte si kako z laserji štepajo po hišah “njihovih” državljanov oktobra v Kaliforniji.
  https://www.youtube.com/watch?v=A-mD9Xl5Dyc
  https://www.youtube.com/watch?v=4IrzsjLB88U
  https://www.youtube.com/watch?v=jxyBDscwPcQ

 • Interkom

  “Borci za svobodo” pa so streljali nazaj z Izraelskim in ameriškim orožjem, ki jim ga je dostavila Saudska bArabija. Spet scenarij, ki ga prispevajo NWO in neosorosisti. In Iran je spet eden od pokazateljev, zakaj lahko nepriljubljene oblasti, kljub temu, da imajo volitve, ostajajo na oblasti. Isto kot v Sloveniji, samo “miroljubni protestniki” še ne streljajo nazaj. Ampak, ta čas ni daleč, ker migranti po balkanski poti s seboj prinašajo tudi orožje, ki ga bodo prodali, ko jim zmanjka denarja, potem pa je samo vprašanje časa, kdaj se bo zamenjala vlada.

 • Caetano

  Seveda kličejo Bog blagoslovi dušo pokojnega šaha. Potem ko so zavladali jihadistični pedofili pač ima probleme vsak, ki ni dovolj fanatičen.

 • dr Janez Sveti

  Od kje “protestnikom” orožje? Aha..saj vem CIA in Saudi Arabija?
  DR Janez SVeti genij

 • Metal Machine

  Nič drugo kak murica (google, če ne veš kaj to pomeni), ma prste vmes.

 • Joža Gabroža

  pedri ameriški imajo spet tace vmes ameriko je treba požgat do talllllll

  • xtc

   Levake pa metat na ta kres.

 • Franjo Trojner

  Eto pa se je začelo tudi v Iranu, upam, da se dobro vdarijo in da dobri ljudje zmagajo in da vsi begunci tam ostanejo.
  Škoda, da tudi v Turčiji dobri ljudje Erdogana ne zvlečejo iz oblasti.

 • xtc

  KONČNO!
  Šaha v Iran in poobesiti to teokratsko islamistično fašistično teroristično druščino.
  Šah je tlaoval pot v moderen Iran a ga je babda islamistična teokratska s pomočjo evropskih komunistov in socialistov zrušila.
  Bravo Iranci ,dol z islamistično teokratsko tolpo in Šaha nazaj.

 • Matija

  Evo, isti scenarij k pri t.i. afriški pomladi, Libija, Sirija,…

 • Olga_10

  To so bodoči volilci komunistov v Sloveniji, “miroljubni” islam, po Poriću! Ga stakne nazadnje, ki bil mu je kos! Komunisti so našli take, ki jim bodo dali vetra! Jih bodo revolucionarji iz podmladka SD dobili po kljunu!

 • Slo hunter

  Ameriški šakali so že v Iranu….nekateri veste kaj to pomeni!!!

 • Božobožo

  Borci za svobodo my ass. CIA plačanci. Upam da jih polovijo in obesijo za jajca.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!