fbpx

Protesti v Iranu eskalirali: Revolucionarna garda streljala na protestnike, ti so se uprli z orožjem!

Foto: epa

V Iranu številni protesti – Islamska revolucionarna garda je streljala na miroljubne protestnike in jih pet ubila, štiri huje ranila, protestniki pa so na nasilje odgovorili z nasiljem.

V prestolnici Irana je protestiralo več kot 4 tisoč ljudi, iranske oblasti pa so pred protesti, ki so sicer izbruhnili po celotni državi, aretirale več kot 50 ljudi. Iranska vlada je nato napovedala, da bo zaprla šole, prav tako v nedeljo ne bodo vozili vlaki. Številčni posnetki pa razkrivajo ljudi, ki v farsiju in arabščini vzklikajo slogana, kot sta “Ne Gaza, ne Libanon, moja duša je za Iran!” in “Pustite Sirijo, pomislite, kako nam gre!”.

Streljali na miroljubne protestnike
Spominjajo pa se tudi Reze Shaha, o katerem vzklikajo, naj Bog blagoslovi njegovo dušo. Bil je iranski šah med leti 1925 in 1941 in oče Mohammeda Reze Pahlavija, ki ga je z oblasti vrgla islamska revolucija leta 1979. Pri tem protestniki tudi poudarjajo, da si ne želijo islamske republike, piše Jihad Watch, ki spremlja aktualno dogajanje v Iranu. Med zadnjimi novicami tako razkrivajo, da je Islamska revolucionarna garda streljala na miroljubne protestnike in jih pri tem pet umorila, štiri pa huje ranila. Vendar ni ostalo pri tem, saj so se protestniki uprli in streljali na policiste in varnostnike. Borci za svobodo se očitno ne bodo predali tako zlahka, še zaključujejo na omenjeni strani.

M. S.