fbpx

Provokacija? Kitajci nad ameriško administracijo z analnimi testi

Kitajski predsednik Xi Jinping (Foto: epa)

Kitajska vlada je uradnikom Bidnove administracije ob prihodu na Kitajsko opravila analne teste na covid-19. Kitajska vlada pravi, da naj bi bilo analno testiranje ameriških diplomatov opravljeno “po pomoti”.

Kitajska vlada je obljubila, da bo prenehala uporabljati analne teste na covid  pri ameriških diplomatih, potem ko se je Washington pritožil, da je praksa nedostojna, je sporočilo ameriško zunanje ministrstvo.

State Department se s tovrstnimi testiranji nikoli ni strinjal in je, ko smo izvedeli, da je bilo osebje temu podvrženo, smo protestirali neposredno pri njihovem ministrstvu za zunanje zadeve,” je v sredo za VICE World News povedal tiskovni predstavnik State Departmenta.

Tiskovni predstavnik je Gateway pundita še dejal, da je Peking Washingtonu zagotovil, da je bil test opravljen “po pomoti” in da je diplomatsko osebje sicer izvzeto iz testiranja, ki je obvezno za prihajajoče potnike v nekaterih delih Kitajske. “Osebju smo naročili, naj zavrne ta test, če se bo ta od njega še kdaj zahteval.”

Aleš Ernecl