fbpx

Prva dama Melania prvič sama odpotovala na uradno pot in se srečala s princem Harryjem

Foto: epa

Prva dama ZDA Melania Trump je v soboto obiskala Kanado, kar je bila njena prva uradna pot v tujino brez soproga Donalda Trumpa. Melania se je v Torontu udeležila odprtja športnih iger ranjenih vojakov Invictus ter se srečala s kanadskim premierjem Justinom Trudeaujem in britanskim princem Harryjem. Da prva dama odlično opravlja svojo vlogo, so ji priznali tudi predsednik Trump in številni spletni komentatorji.

Princ Harry, ki je v preteklosti služboval kot pilot helikopterja v britanski vojski in je bil dvakrat na misiji v Afganistanu, je igre ranjenih vojakov in vojnih veteranov ustanovil leta 2014. Igre so namenjene spodbujanju rehabilitacije in spoštovanja za poškodovane vojake.

Iger se udeležuje 550 vojakov športnikov iz 17 držav, ki tekmujejo v 12 športnih disciplinah, med katerimi so plavanje, kolesarstvo, košarka na vozičkih in ragbi na vozičkih.

Trump pohvalil njeno odlično predstavljanje vloge prve dame
To je bila prva samostojna uradna pot v Sloveniji rojene prve dame ZDA v tujino. Doslej je namreč na treh poteh spremljala svojega moža. Na 20-minutnem srečanju je Melania princa Harryja med drugim povabila na obisk v Belo hišo. Da je predsednik Trump zelo ponosen na svojo soprogo in prvo damo pa je objavil kar Twitterju. “Ona je resnično velika predstavnica naše države,” je zapisal.

Foto: epa

Britanski princ je sicer, kot še izpostavljajo tuji mediji, na sobotnem odprtju iger prvič javno nastopil skupaj s svojim dekletom, ameriško igralko Meghan Markle.

C. Š., STA