Prva muslimanka pozirala za Playboy v hidžabu

Foto: Instagram

Mlada muslimanka je ponovno pretresla medije. Tokrat je po mnenju nekaterih prestopila mejo, saj je stopila pred objektiv Playboya, s katerim je želela poudariti, da je ni sram razkriti svoje prave idenitete in drznosti, da je ne ustavi noben negativen komentar. Cilj njenega ekstravagantnega nastopa je doseči enakopravnost žensk, ovitih v hidžab

Noor Tagouri, 22, je mlada Američanka libijskega rodu, za katero smo prvič lahko slišali leta 2012, ko je v hidžabu (ruta, ki jo muslimanske ženske nosijo čez lase) stopila za novinarsko desko medijske hiše ABC 7 News. K sliki, ki jo je nato objavila na socialnem omrežju Instagram, je pripisala komentar: “Prva ameriška televizijska voditeljica, zavita v hidžab.”

So muslimanka oblačila lahko seksapilna?
S svojo zadnjo objavo pa je javnost še bolj presenetila. Letos oktobra je drzno nastopila in se pokazala javnosti tudi v reviji Playboy, kjer je pred objektiv stopila oblečena v hidžab, črno usnjeno jakno, črne hlače in bele športne copate. Tokrat je množico pretresla še bolj, saj govorimo o mediju s provokativnim slovesom. Zaradi močnega odziva, ki ga je sprožila s svojo drzno objavo, se je po spletu razširila kampanja z oznako #LetNoorShine, s katero se je želelo doseči, da bi ljudje raznolikih kultur in mišljenja svobodno in odločno javno pokazali svojo identiteto.

S svojo odločno potezo je želela bralcem postaviti vprašnanje, čemu se ljudje toliko ukvarjajo s problemom zakritih deklet. Dodala je še, da se bo zavzeto posvečala zahtevnim spremembam, ki čakajo dekleta z istim mišljenjem.

Pravoverni muslimani nezadovoljni z njenim sporočilom
S svojo pojavo v Playboyu je izzvala tudi negativne odzive ljudi. Videti muslimanko v taki reviji je sprožilo veliko negacije tudi pri ljudeh svoje kulture. “Je resnično pomembno, da ženska zavoljo želja po večji moči muslimanskih žensk v javnosti postavi sebe v vlogo objekta?” se sprašuje blogerka Nishaat Ismail za medij The Independent, ki prav tako nasi hidžab.

Vsem negativnim komentarjem pa Tagouri ni naklonila pozornosti. Prepričana je, da je to samo negativna energija in da se sama raje posveča krogu ljudi, ki jo podpirajo in ji stojijo ob strani. “Predolgo smo bile muslimanske ženske zatirane in strogo prisiljene slediti pravilom obnašanja in oblačenja. Hidžab je ženskam zmeraj predstavljal šibko točko, saj nas je naredil ranljive, hkrati pa nam onemogočil povzdigniti glas tudi na politični ravni,” je povedala Tagourijeva, danes diplomirana šudentka Univerze Matyland, ki dela kot novinarka medijske hiše Newsy.

K. Ž.

 • Rožle

  Hiđab—na 100 i jedan način ,,,,

 • xtc

  Ne vidim nobenega napredka:
  Napredek bi bil ;če bi bila brez hiđaba:
  Pa tudi provolativno bi bilo ;če bi še joške pokazala_tako pa zgleda vseskupaj kot ksmpanija za nišenje hiđaba na zahodu v javnosti:

  • Franc Šink

   Če je sploh Muslimanka.

   • Rožle

    Pomoje je fejk …

    • Franc Šink

     Dobro opazuješ.

 • Machete

  Machete likes the holes in the American flag.

  • Nata

   Machete dobro opazuje !!

 • dob

  Človek kupi Playboy, ker čaka, da bo videl joške in rit, potem ga pa čaka do grla – do grla od spod in od zgoraj, torej z obeh strani – oblečena in zakrinkana lepotica. Ostalo si lahko predstavljaš, če si znaš. Vsekakor pa ta način razvije domišljijo pri moških.
  Zato menim, da bi slovenske učbenike za učenje slovenskega jezika morali pisati v srbščini!

  • Aton

   Nimaš pojma! Pod hidžabom je playboyevsko gola!

   • dob

    Upam, da tudi primerno kosmata!

 • hle

  V naslednji številki bo že ena v burki če bo sploh ženska spodaj fino nas jeb***

 • Nata

  Mene ona ni prav nič presenetila . Presenetil pa me je Playboy !
  Kaj se pa gredo ….osli ?
  Dobro je napisal xtc……kampanja za nošnjo ………
  In Machete je dobro opazil luknje v zastavi ?
  Od česa neki ?

 • Aton

  ISIS pa riše svoje zastavo ba cerkve, Tokrat na Sveti Ani pri Preserju
  Domači aktivisti! Tokrat brez granitnih kock

 • Dostmamrecesije

  Kje so joške?? Kje so joške??? Ne vidim jih. A si ta še nikoli ni ogledala Playboya???