fbpx

Psiho-musliman: Nadlegoval sosede, policiste pa pričakal kar z nožem in mečem

Foto: prinscreen

Ko se muslimanu zmeša, gre očitno navzdol “do konca” – Rodger Abdul-Latif Ketchman je več dni nadlegoval prebivalce stanovanjskega bloka, jih silil, da klečijo k njegovemu bogu, razbijal po njihovih vratih in jih zasliševal, če delajo za Cio, dokler niso poklicali policije – pričakal jih je kar z nožem v eni in z mečem v drugi roki.

Popolnoma podivjal
Proti 33-letnemu Rodgerju Abdulu-Latifu Ketchmanu sta bili vloženi dve obtožnici, in sicer na podlagi predhodnih preiskav. Očitno bo v prihodnje kar pogost “gost” na sodišču v Washtenawu. Kot prvo mu očitajo posest nevarnega orožja z nezakonitimi nameni in zlonamerno uničenje stanovanja, kjer je povzročil za najmanj 22 tisoč evrov škode. To se je zgodilo 13. januarja letos, poroča Jihad Watch. Vendar, po sklepnem pregledu ima še 14 novih obtožb, tokrat povezanimi z njegovim “srečanjem” s policijo – kar sedem jih je povezanih z zločinskim napadom, sedem pa z upiranjem aretaciji, oviranjem policistov pri delu in napada na policista.

Soseda Emerald Cox, ki je bila priča temu dogodku, je povedala, da je Ketchman najprej začel razbijati po njenih vratih z železno palico, nakar so poklicali policijo. “Grozil je, da me bo ubil,” je razkrila. Povedala je, da je imela še eno od bližnjih srečanj s Ketchmanom, saj je na božični večer potrkal na njena vrata in jo vprašal, če je ona ali njena družina del Cie. Povedala je še, da je videla, kako je 12. januarja napadel soseda z železno palico. Ketchman, ki je musliman, je enemu od stanovalcev istega stanovanjskega bloka namreč ukazal, naj poklekne in se prikloni njegovemu bogu.

Policiste pričakal teatralno
V incidentu, ko se je nameraval fizično spraviti nad Coxovo, je ta brez oklevanja poklicala policijo. Nemudoma sta se odzvala Tommy Porter in Anthony Schembri, ki pa sta naletela na psihotičen odziv Ketchmana. Med drugim je kričal na ves glas – tudi to, naj ga policista gledata, kako si umiva genitalije. Prav tako je kričal, da se bo boril z njimi in branil svojo posest. Sicer pa se je drama začela že takoj, ko je policistoma odprl vrata – v eni roki je imel nož, v drugi pa kar meč.

M. S.