fbpx

Putin se je ob pravoslavnem prazniku Kristusovega krsta potopil v ledeno mrzlo vodo!

Ruski predsednik Vladimir Putin (Foto: epa)

19. januarja, ko pravoslavci praznujejo enega največjih pravoslavnih praznikov- krst Jezusa Kristusa, so v Rusiji priča prizorom najbolj pogumnih posameznikov, ki se podajajo v ledeno mrzlo vodo. Med njih se nedvomno uvršča tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki se je navkljub zunanji temperaturi -17 °C odločil, da se poda v vodo in se pri tem večkrat potopi. 68-letni predsednik je s tem nedvomno ovrgel govorice okrog njegovih zdravstvenih težav, saj je izgledal več kot zdrav.

Iz posnetka, ki prikazuje, kako se je Vladimir Putin brez kakršnihkoli pomislekov podal v mrzlo ledeno vodo, v bližini Moskve, je razvidno, da se je v vodo potopil večkrat, vsakič pred tem pa se je tudi prekrižal. “Gre za tradicijo. Nikoli se ne izneveri tradiciji,” je ob tem po poročanju britanskega Daily Maila poudaril tiskovni predstavnik Dmitry Peskov.

Posnetek zanika govorice okrog zdravstvenih težav

Posnetek, ki ga je objavil Kremelj, prihaja na plano v času, ko so se začele pojavljati govorice o slabem zdravstvenem stanju Putina. Nekateri so v govoricah celo omenjali,  da bi lahko predsednik letos odstopil in imenoval naslednika. Novembra lani je profesor Valery Solovei, njegov kritik, zatrdil, da ima vire v središču Kremlja in da naj bi imel Putin Parkinsonovo bolezen, nato pa je celo dodal, da naj bi bil predsednik februarja 2019 tudi operiran zaradi raka.

Kremelj, ki odločno zanika kakršne koli govorice o domnevnih predsednikovih zdravstvenih težavah, je bil v negiranje govoric prisiljen tudi 19. novembra, ko je imel Putin med televizijskim sestankom težavo s kašljanjem.

Putin je že večkrat dokazal, da je imun na nizke temperature in da je v več kot odličnem zdravstvenem stanju. V preteklosti ga je bilo namreč mogoče videti, kako ta v hladnih temperaturah med počitnicami v Sibiriji v kamuflažni neoprenski obleki s harpuno lovi ribe in se zgoraj brez nastavlja sončnim žarkom. Med prizori, ki so se vtisnili v spomin in pričajo o tem, da je Putin v dobri formi, je kako Putin zgoraj brez jaha konja itd.

Nina Žoher