Putina na potovanjih redno spremlja kirurg, ki zdravi tumorje

Datum:

Ruskega trinoga Vladimirja Putina pogosto obiskuje zdravnik, ki je specialist za kirurške posege na področju zdravljenja tumorjev. Na enem od potovanj v kraju Soči na jugu Rusije naj bi ruskega diktatorja obiskal vsaj 35-krat. Poročilo je podal ruski neodvisni informativni portal Projekt. 

Eden stalnih spremljevalcev Vladimirja Putina naj bi bil zdravnik iz Centralne klinične bolnišnice v Moskvi Jevgenij Selivanov. V okviru svoje doktorske dizertacije naj bi se posvečal diagnostiki in kirurškemu zdravljenju starejših oseb, ki bolehajo za rakom ščitnice, poroča Polska Agencja Prasowa.

Centralna klinična bolnišnica se pogosto imenuje tudi “kremeljska klinika”. Vendar pa ni uradno znano, da bi imel Putin kadarkoli tovrstne zdravstvene težave. Konkretne diagnoze niso poznane javnosti. Portal Projekt sicer navaja, da naj bi imel Putin vsaj dve operaciji v bližini hrbtenice.

Putin je od napada na Ukrajino izjemno nepriljubljen. Mnogi ga primerjajo s Hitlerjem. (Foto: epa)

Dogodka naj bi časovno sovpadala s Putinovimi začasnimi umiki iz javnega življenja. O slednjem so pred časom poročali mediji. Delovanje portala Projekt je bilo v Rusiji prepovedano, ko so ga ruske oblasti razglasile za “nezaželeno organizacijo”. Portal je namreč objavil številne raziskave, nanašajoče se na Putinovo ožjo ekipo.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...